U12 2022-2023

JPS U10 & U12 Turnauspäivä 3.12.

JPS Junioreiden U10- ja U12-joukkueet pelaavat Veiterän, WP-35:n, Narukerän, OLS:n, sekä Kamppareiden joukkueita vastaan lauantaina 3.12. Viitaniemen Liikuntapuistossa. Tapahtumaan vapaa pääsy. Paikalla kahvio. Kaikki mukaan kannustamaan!

Turnausisäntinä JPS Junioreiden U10 ja U12-joukkueet

Alustavat otteluohjelmat alla


U12 Kilpasarja

peliaika 2x15min, kenttä 1


U12 Haastajasarja

peliaika 2x15min, kenttä 2


U10

peliaika 2x15min, kenttä 3 (minijää)

 


Kotiturnaus 20.11.2022

Porvoon turnaus peruuntui heikon jäätilanteen vuoksi. Järjestimme lyhyellä varoitusajalla tilalle kotiturnauksen. Tässä sinisen joukkueen turnausraportti.

Pitkä päivä takana ja hirmuisen iso kiitos kaikille niille, jotka saivat tämän aikaan. Paljon oli työtä päivässä, monia eri tehtäviä kentällä, kuuluttamossa, kioskissa ja huoltohommissa. Puuhaa riitti aamusta iltaan. Näin lyhyellä varoitusajalla tämän kokoisen turnauksen järjestäminen ei olisi paremmin voinut mennä. Palaute vierailevilta joukkueilta oli ylistävää ja kaikki olivat riemusta mykkyrässä, että pääsivät vierailemaan meillä. Hienoa talkoohenkeä ja osallistumista kaikilta. Kiitos. 
 
Sitten peleihin… 
 
Aamupäivän ottelu oli Mikkelin Kamppareita vastaan ja kylläpä ottelun pojat pelasivatkin. Todella hienoa luistelua ja joukkueena pelaamista. Luistin kulki ja koko nippu liikkui kentällä juuri niin kuin pitikin. Ottelun kulku oli tasaväkistä vääntöä alusta loppuun asti. Vähän kaksinkamppailuissa arasteltiin alkuun, mutta toisella puoliajalla kaverin kylkeen ajettiin jo varsin mallikkaasti ja aloite pysyi meidän hallussa. Erikoistilannepelaamisessa riittää vielä harjoiteltavaa, mutta tässä vaiheessa kautta ei pidä olla huolissaan, kun emme niitä vielä ole harjoitelleet. Hyvin kuitenkin meni ja erikoistilanteistakin saatiin hyviä maalintekopaikkoja. Kaiken kaikkiaan Kampparien peli oli, niin kuin aina, mieluisa kohtaaminen ja ottelusta jäi hyvä pöhinä päälle. 
 
Ruokailun jälkeen vastaan asettui Akilles. Akilles hyökkäsi vauhdilla ja karvasi syvälle meidän päähän. Taisi ensimmäisen pelin jälkeinen hyvän olon tunne jäädä päälle ja ensimmäisellä puoliajalla oltiin aika lailla altavastaajia, kun vihreät tulivat voimalla. Puoliajan jälkeen, pienen tsemppitauon jälkeen tilanne tasoittui huomattavasti ja meidän karvauspelaaminen alkoi toimia. Toisen puoliajan tempo yllätti Akilleksen tyystin ja saimme luotua paljon painetta Akilleksen maalille. Harmiksemme pallo ei vain mennyt maaliin, vaikka voitimme laukausten määrällä toisen puoliajan ja ylipäätään toisen puoliajan 1-0. Todella hieno tsemppaus ja kaiken kaikkiaan hieno peli, jossa tiivistyi pelaamisen ydin; tsempataan, luistellaan, ei anneta periksi ja pelataan loppuun asti. Jos olisi pelattu kolmas erä niin peli olisi ollut meidän… 
 
Kolmas peli Botnian kanssa muodostui varsinaiseksi trilleriksi. JPS painoi päälle ja tilanteita syntyi Botnian maalille tasaiseen tahtiin. Pöytäkirjan mukaan laukaukset meille olivat 24-11 koko pelin ajalta. 24 laukausta! Rohkeaa peliä ja kaikki laittoivat kroppaa likoon joukkueen puolesta. Vastustajan taktiikka oli saattaa pallo kärkipelaajalle, joka sitten voimakkaalla luistelulla yritti murtaa puolustuksen. Vaan eipä onnistunut, kun meillä pojat päättivät, että peliä ei noin voiteta. Kerta toisensa jälkeen Botnian yritykset katkaistiin keskialueelle ja niistä päästiin vastahyökkäykseen. Viimeisellä viidellä minuutilla JPS laukoi 8 kertaan, mutta jääpallon ylemmät voimat olivat etukäteen päättäneet, että tasapeliin piti pelin päättyä. Finaaliin mentiin silti. 
 
Finaali oli revanssi Akillesta vastaan. Ensimmäinen puoliaika oli tasaista vääntöä, huolimatta siitä, että väsy alkoi painaa jaloissa. Väsyneenä kun pelataan, pitäisi muistaa antaa pallon kulkea enemmän kentällä kuin itse ja hakeutua paikkoihin mihin on helppo syöttää. Luistelutehojen hävittyä vaarana on, että syötöt päätyvät paikallaan seisovalle pelaajalle ja samaan aikaan vastustaja vyöryy päälle usean pelaajan voimin. Kun saat pallon seisoville jaloille ja vastassa on neljän pelaajan vihreä muuri niin mitäpäs siinä voisi tehdä? Laukausten määrällä mitattuna Akilles vei ottelun 33-0. Tarkoittaa siis yli yhtä laukausta minuutissa meidän maalia kohti. Ylivoimasta huolimatta pojat jaksoivat taistella sinnikkäästi loppuvihellykseen asti ja pää pystyssä annettiin kunnia turnauksen voittajalle.  
 
Kaiken kaikkiaan päivä oli huikea onnistuminen koko porukalta ja hopea ei todellakaan ole mikään häpeä. Muutaman viikon aikana peli on mennyt harppauksia eteenpäin ja pojille on selvästi kirkastunut ajatus, että kun ollaan kentällä, niin silloin laitetaan kaikki likoon. Se, mikä myös ilahduttaa kentän laidalla on, että meillä pelataan joukkueena ja pojilla on mahtava tekemisen meininki peleissä! Kaikki mennään yhdessä, kaveria autetaan ja vaihtopenkillä kannustetaan omia. Juuri näin. Tällä kertaa joukkueen tsempparina nostetaan esiin Leo, joka pelasi roolinsa liberona ja puolustuksen viimeisenä lukkona esimerkillisesti. Hienoa työtä Leo! 


Oulun turnaus 5.11.2022

Sinisen joukkueen turnausraportti.

Aamulla siirtymän jälkeen, tulikin yllättävän kiire ehtiä valmistautua ensimmäiseen otteluun. Punaisen joukkueen lähdettyä oikomaan jalkojaan, pidettiin poikien kanssa hyvin pikainen taktiikkapalaveri varusteiden pukemisen lomassa. Käytiin läpi peliryhmitystä, joka oli koko päivän sama eli perinteinen 3-2-1 -ryhmitys. Erikoistilanteista sovittiin kuka antaa vaparit ja kuka tulee hakemaan palloa, kulmalyönneistä (omista ja vastustajan) tehtiin selkeä työnjako mitä missäkin peliroolissa pitää tehdä. Samoin avauksista sovittiin, miten lähdetään kuljettamaan palloa kohti vastustajan maalia. Isolle jäälle ei olla vielä ehditty treenaamaan kuvioita, niin teoreettisen viitekehyksen pitää riittää, kentälle siis. 
 
Ensimmäiseen peliin vastustajaksi asettui kotijoukkueen kollegat OLS:n Sininen. Jokaisella (myös valmentajilla) taisi olla vähän perhosia vatsanpohjassa, miten tästä homma lähtee liikkeelle. No hyvinhän se lähti, kun on ammattilaiset asialla. Peli oli tasaista vääntöä alusta loppuun ja ensimmäisen puoliajan jälkeen tilanne oli OLS:in hyväksi 1-2. Luvut kuvastavat juuri sitä tasaisuutta mitä pelissä oli kautta linjan. Meidän joukkueella oli ehkä pientä hakemista oman pelipaikan ja roolin suhteen, mutta mitäs siitä. Jos ollaan ensimmäistä kertaa isolla jäällä ja peli sujuu näin hyvin, niin on pakko olla tyytyväinen. Toisella puoliajalla tasainen vääntö jatkui ja saatiin luotua paljon hyviä tilanteita vastustajan maalille. Väkevää tsemppausta koko porukalta loppuvihellykseen asti. Loistavan avauspelin jälkeen OLS oli niukasti parempi luvuin 2-5. Luvut olisivat voineet olla jotain muutakin, koska emme jääneet jälkeen yhtään luistelunopeudessa tai muussakaan. Pienellä marginaalilla… 
 
Ruokailun jälkeen toisessa pelissä vastustajaksi saatiin OLS:n Valkoinen. Ottelu oli toisinto ensimmäisestä ottelusta. Hienoa vääntöä ja tasaisia tilanteita. Meidän harmiksi pallo ei millään halunnut mennä vastustajan maaliin lukuisista tilanteista huolimatta. Ensimmäinen erä niukasti OLS:lle 0-2. Toisessa erässä sinnikkyys palkittiin ja saimme tehtyä pari maalia erän puolessa välissä. Pikku nukahdus kesken pelin antoi vastustajalle tilaisuuden ottaa sellainen etumatka, että sen kiinni kuromisesta tulisi vaikeaa. Siitä huolimatta pojat jaksoivat yrittää loppuun asti ja joka pallosta taisteltiin. Juuri tällaista asennetta kaivataan, hienoa pojat! Ei luovuteta, vaikka mikä olisi. Jos vastustaja vie pallon, niin haetaan se takaisin. Kenelläkään ei mennyt tilanne tunteisiin ja se toden teolla osoitti kypsyyttä ja joukkuehenkeä hankalassa tilanteessa. Yhdessä mentiin loppuun asti ja loppulukemat OLS Valkoisille 2-6. Toistamiseen… olisi voinut olla jotakin muuta… 
 
Viimeiseen peliin vaihdettiin paidan väri siniseen, kun vastaan asettui Porin Narukerän Valkoinen joukkue punaisessa paidassa. Pitkin päivää, kun oltiin käyty kuvioita, pelisysteemiä ja eri tilanteita läpi, alkoivat ne hiljalleen loksahdella kohdilleen ja kaikille kirkastui oma roolinsa kentällä. Peli oli yhtä ilotulitusta alusta loppuun. Parin onnistumisen jälkeen peli-ilo loisti kaikkien naamalla ja tuntui, että kaikki sujuu kuin tanssi. Hienoa peliä joukkueena ja aivan loistavia yksilösuorituksia koko pelin ajan. Pelin aikana rohkeus mennä tilanteisiin lisääntyi merkittävästi, eikä enää arasteltu mennä ottamaan palloa vastustajalta. Sama tapahtui myös hyökkäyspäässä. Kun hyökätään, niin kentän puolen välin jälkeen pitää olla tietynlaista röyhkeyttä, uskallusta ja itseluottamusta siihen, että saadaan toimitettua pallo vastustajan maaliin tai syöttö kaverin lapaan. Tähän tuli huomattava parannus muihin peleihin verrattuna ja näytti siltä, että pojat olivat kasvaneet 15 cm ja 20 kg. Loppulukemiksi suurelta kuulostava 8-0 meille, mutta Narukerä kilautti pari kertaa tolppaan ja muutaman kerran ihan puhdas sattuma pelasti meidät takaiskulta. Ei siis pidä ylpistyä vaan otetaan voitto vastaan ja annetaan myös kunniaa vastustajalle. 
 
Tapana on ollut mainita joku pelaaja joukkueen tsempparina, siis sellainen pelaaja, joka toimii esimerkillisesti, tsemppaa kavereita, ylittää itsensä tai muuten vain sykähdyttää valmennusta. Tänään joukkueen tsemppari oli Mikke, joka ahersi kaksi peliä maalissa (toinen niistä nollapeli, pikku bonus…) ja yhden kentällä. Mikke otti roolinsa joukkueessa hienosti, kantoi vastuuta, osoitti kentällä johtajuutta ja heitti kroppaa likoon koko porukan puolesta. Hienoa työtä! 
 
Pelien jälkeen käytiin vielä tankkaamassa raivoisasti hiilareita Limingantullin Pizza Buffassa. Ainakin puheensorinasta, reippaasta meiningistä ja poikien ilmeistä päätellen päivä oli varsin onnistunut ja reissusta jäi hyvä pöhinä päälle. Koko päivä mentiin eteenpäin ja pelit paranivat. Kentällä tapahtui paljon hienoja juttuja ja opittiin paljon. Tästä tulee mahtava jääpallokausi! 


Piispalan leiri 1-2.10.2022

U12 sinisen joukkueen leiriviikonlopun tapahtumia.

Kaiken kaikkiaan viikonloppu Piispalassa sujui hienosti ja Piispalan henkilökunnalta tuli palautetta, että meillä on hyvin käyttäytyvää nuorisoa seurassa. Kiitos tästä kaikille osallistuneille ja voin kyllä vahvistaa palautteen. Tämän porukan kanssa voidaan huoletta lähteä pelireissuille, luottaen siihen, että pelaajat osaavat pitää huolen itsestään ja mikä tärkeintä, osaavat pitää huolen myös kaverista.  
 
Leirin ohjelma oli suht vaativa, mutta onneksi väleihin mahtui palautumistaukoja, jotta lapset saivat touhuta keskenään ja ryhmäytyä itsekseen. Ensimmäinen reeni lauantaina vedettiin kovalla sykkeellä ja opeteltiin vähän uusia juttuja. Tällainen tsemppi ja tekemisen meininki jos saadaan tuleviin reeneihin päälle, niin tästä jengistä tulee kova nippu vielä ennen vuodenvaihdetta. 
 
Ensimmäisten jäiden jälkeen käytiin syömässä ja taisi aikamoinen nälkä porukalla olla, koska edellisestä syönnistä oli kulunut jo aika kauan aikaa ja kulutus oli kova. Ruokailun jälkeen osa porukasta kävi vähän fribailemassa ja osa porukasta tsillaili kämpillä. Toiseen jääreeniin lähdettiin ottamaan samanlaista kärkeä kuin ensimmäiseen, mutta taisi aamupäivän tsemppi jo vähän painaa jaloissa. Ei se mitään, vedettiin reenit loppuun hieman rauhallisemmin. Kaikille iso kiitos siitä, että mentiin loppuun asti, eikä kukaan jättänyt leikkiä kesken. Hienoa! 
 
Sitten taas syötiin. Ruokailun jälkeen oli vielä kevyt ja vapaaehtoinen oheistreeni jalkapallohallissa. Oheisien jälkeen mentiin rantasaunalle ja ennen saunaa pidettiin vielä pientä palaveria poikien kanssa. Käytiin yhdessä läpi kauden kulkua ja sitä mitä odotetaan, että tällä kaudella tehdään. Samalla sovittiin yhdessä pelisääntöjä, miten joukkueessa toimitaan. Vaikuttavan hyvin lapset osasivat itse kertoa, miten tulisi käyttäytyä ja toimia yhdessä joukkueena. Mainitaan näistä tärkeimpiä: 

Pidetään hauskaa ja nautitaan pelistä 

Kun tullaan treeneihin tai peliin, tehdään täysillä ja keskitytään tekemiseen 

Ketään ei jätetä yksin, eikä ketään kiusata 

Jos treenissä väsyttää, on sallittua huilata ja sitten kun tehdään, tehdään täysillä (pelissä huilataan vaihtopenkillä) 

 
Saunaan kun päästiin, alkoi tunnelma olemaan jo aika rempseää ja rennon letkeää. Totta kai, kun joukkueessa harrastetaan kilpaurheilua, niin saatiin saunaankin pikku haaste. Veijarit alkoivat haastaa toisiaan kuka uskaltaa mennä uimaan ja loppupeleissä taisi olla niin, että kaikki saunojat kävivätkin uimassa. Siinä oli haaste myös toimihenkilöporukalle. Pojilta saunominen oli esimerkillistä toimintaa: kukaan ei mennyt yksin uimaan ja pojat myös huolehtivat, että kaikki tulivat pois uimasta. Saunan jälkeen oli mukava paistella makkaraa ja syödä kevyttä iltapalaa yhdessä. Ryhmäytyminen oli tapahtunut. 
 
Majoitustiloihin siirryttiin illan ollessa jo aika pitkällä ja majoitukseen oli vielä järjestetty toinen iltapala, joka sekin teki kauppansa ihan hyvin. Kymmenen aikaan olikin aika pistää päät tyynyyn ja aika harva jaksoi enää Nukkumatin kanssa tarinoida. 
 
Aamulla herätys oli kello 7.15 ja saman tien lähdettiin aamupalalle. Ohjelman mukaan jäävuoro alkoi klo 9.00, mutta jää oli tyhjillään niin pojat kentälle vain. Saatiin jonkun verran extra-aikaa kun oltiin ajoissa liikkeellä. Sunnuntain jäätreenissä otettiin koko U12 -porukka jäälle yhtä aikaa ja alussa Pirkka veti hieman teknisempää luistelua alkuverryttelyksi. Kun sopiva määrä oltiin luisteltu, aloimme pelaamaan ja sotkimme joukkoja siten, että muodostimme kaksi tasavahvaa joukkuetta koko porukasta.  
 
Pelin tempo oli ällistyttävä. Tällä tarkoitan sitä, että kun saadaan kokeneempaa kaartia mukaan peleihin, niin nuorempien pelillinen taso nousi aivan huikeasti. Tämä lupaa hyvää tulevaa kautta ajatellen, koska kaikissa pelaajissa on sisällä vahva luistelija, taitava mailankäsittelijä ja älykäs pelinrakentaja. Jännittävän kutkuttava peli vietiin rankkareille asti ja sininen joukkue tällä kertaa vei pelin yhden maalin erolla. 
 
Pelien jälkeen vielä syötiin, hieman huilattiin tai tehtiin jotain muuta, jonka jälkeen Elli (Esko Tammilehto) piti luentoa jääpallon teoriapuolesta. Ellin oppeja tullaan käymään läpi pitkin kautta ja tänä vuonna tarkoitus onkin pikkuhiljaa ottaa mukaan eri elementtejä pelistä ja nostaa rimaa vähitellen. 
 
Kaikki vanhemmat voitte olla ylpeitä lapsistanne. Tämän loistavan leirin tekivät loistavat osallistujat. Hyvää tsemppiä, loppuun asti yrittämistä, kaverin auttamista, vastuun ottamista, onnistumisia, pettymyksiä ja kaikkea sitä mistä saadaan hieno joukkuehenki luotua. Tästä tulee hieno kausi! 


U10 & U12 Turnauspäivä 18.12. Viitaniemessä

JPS:n U10 ja U12 joukkueet pelaavat Kamppareiden, OLS:n, Narukerän sekä Veiterän joukkueita vastaan lauantaina 18.12. Viitaniemessä

Turnausisäntinä JPS Junioreiden U10 ja U12-joukkueet


U10 otteluohjelma (peliaika 1x25min, kenttä: minijää)


U12 otteluohjelma (peliaika 2x15min)

kenttä 1


kenttä 2

 


U12 joukkueeseen ilmoittautuminen kaudelle 2021 - 2022

U12 joukkueen ulkojääkausi alkaa marraskuun alussa Viitaniemessä ja kestää keväällä maaliskuun loppuun. Syyskuun alusta alkaen harjoittelemme kerran viikossa hallissa ennen ulkojäille siirtymistä.

Kauden aikana harjoittelun pääpaino on luistelussa sekä joukkue- ja lajitaidoissa, mutta ennen kaikkea haluamme pitää ryhmänä hauskaa ja nauttia liikkumisesta ulkoilmassa.

Ottelutapahtumat ovat turnauksia joissa käymme vieraspaikkakunnilla sekä järjestämme itsekin yhden turnauksen kotona. Turnauksien lisäksi pelaamme ”pelitällejä”.

U12 joukkue on pääsääntöisesti tarkoitettu 2010-2011 syntyneille, mutta valmennus varmistaa vielä oikean joukkueen yhdessä pelaajan ja pelaajan huoltajien kanssa, niin että pelaaja on varmasti joukkueessa jossa hänen taitonsa kehittyvät parhaiten ja harrastaminen on mielekästä.

Jos olet kiinnostunut mukavasta tekemisestä ja haluat parantaa luistelutaitoasi, niin joukkueenjohtajamme kertoo mielellään kuinka voit tulla tutustumaan harjoituksiin ja kokeilemaan lajia ilmaiseksi.

Mukaan mahtuu vielä ja moni kokeilija on jäänyt joukkueeseen 😊


Yhteystiedot:
Kimmo Loppi
JPS U12 Joukkueenjohtaja
p 040 630 9690
kimmo.loppi@dafgard.se


JPS P11 esiintyi vahvasti kahdella joukkueella P11 sarjan SM-turnauksessa

JPS osallistui kahdella joukkueella P11-sarjan SM-turnaukseen Oulunkylän hornankattilassa 9.-10.3.2019. Punainen joukkue taisteli hienoisti SM-pronssille.

Pelejä pelattiin vaihtelevissa ja haastavissakin olosuhteissa, hyvällä meiningillä. Sininen joukkue sijoittui turnauksessa sijalle 11,  ja punainen joukkue taisteli Jipsin hienosti pronssille. JPS Sininen joukkue pelasi kaikkiaan neljä ottelua, ja JPS Punaiselle pelejä kertyi viisi. Jokainen poika sai paljon peliminuutteja ja todella arvokasta turnauskokemusta.

Onnistumisia ja hyvää peliä nähtiin laajalla rintamalla, joukkueena pelaaminen ja porukan yhteishenki on kehittynyt kauden aikana huimasti. Reissussa oltiin isolla bussilla, ja majoituttiin hotellissa. Pelaajien vanhempia oli sankoin joukoin mukana kannustamassa, joten turnausviikonloppu antoikin hyvät mahdollisuudet myös perheille tutustua toisiinsa entistä paremmin. Hieno päätös hienolle jääpallokaudelle!


YKÄ-kiertopalkinto kaupungissa

P11 SM-osaturnaus Porissa 4.2.2017

P11 nouti YKÄ-kiertopalkinnon Porista lauantaina 4.2.2017. Kiertopalkinnon lähteminen Jyväskylään varmistettiin peluuttamalla molemmat joukkueet loppuotteluun. Päivän aikana pelattiin tasaisia pelejä. Katsomossa havaittu pelaajatarkkailija oli tyytyväinen näkemäänsä.


P11 turnauskausi 2016-17 avattu

Mikkeli 11.12.2016

Tulokset:

Kampparit/Valkoinen - JPS 1-4

Kampparit/Musta - JPS/Punainen 3-3

Kampparit/Musta - JPS 0-5

JPS - JPS/Punainen 4-2

Kampparit/Valkoinen - JPS/Punainen 3-2

Veiterä/Valkoinen - JPS 3-9

Veiterä/Valkoinen - JPS/Punainen 5-9


Pojat -05 ja -06 Kalixin leirillä

JPS Junioreiden -05 ja -06 pojat leireilevät Ruotsin Kalixissa. Harjoitusten ja harkkapelien lisäksi osallistuimme hyvällä menestyksellä turnaukseen, jossa pelasivat Kalix, OLS 1 ja 2, Kalix tytöt ja LRK. Peli Kalixia vastaan päättyi tasan, muut pelit kääntyivät JPS:n voitoksi. Erityisesti pojille taisi jäädä mieleen harkkapeli Kalixin tyttöjen kanssa.

 


Näytä lisää uutisia

U12 2022-2023

Vastuuvalmentaja
Tuukka Anttolainen (U12 Sininen)
Pirkka Lahtinen (U12 punainen)
Valmentaja
Antti Laitinen
Joukkueenjohtaja
Samuli Pentinniemi (U12 sininen)
samuli.pentinniemi[at]gmail.com
Otto Virkkula (U12 sininen)
ottoveli[at]gmail.com
Marko Jalkanen (U12 punainen)
mj.jalkanen[at]gmail.com
Olli Konttinen (turnaukset)
040 1589230
konttinenop[at]gmail.com