U12 2023-24

Piispalan leiri 1-2.10.2022

U12 sinisen joukkueen leiriviikonlopun tapahtumia.

Kaiken kaikkiaan viikonloppu Piispalassa sujui hienosti ja Piispalan henkilökunnalta tuli palautetta, että meillä on hyvin käyttäytyvää nuorisoa seurassa. Kiitos tästä kaikille osallistuneille ja voin kyllä vahvistaa palautteen. Tämän porukan kanssa voidaan huoletta lähteä pelireissuille, luottaen siihen, että pelaajat osaavat pitää huolen itsestään ja mikä tärkeintä, osaavat pitää huolen myös kaverista.  
 
Leirin ohjelma oli suht vaativa, mutta onneksi väleihin mahtui palautumistaukoja, jotta lapset saivat touhuta keskenään ja ryhmäytyä itsekseen. Ensimmäinen reeni lauantaina vedettiin kovalla sykkeellä ja opeteltiin vähän uusia juttuja. Tällainen tsemppi ja tekemisen meininki jos saadaan tuleviin reeneihin päälle, niin tästä jengistä tulee kova nippu vielä ennen vuodenvaihdetta. 
 
Ensimmäisten jäiden jälkeen käytiin syömässä ja taisi aikamoinen nälkä porukalla olla, koska edellisestä syönnistä oli kulunut jo aika kauan aikaa ja kulutus oli kova. Ruokailun jälkeen osa porukasta kävi vähän fribailemassa ja osa porukasta tsillaili kämpillä. Toiseen jääreeniin lähdettiin ottamaan samanlaista kärkeä kuin ensimmäiseen, mutta taisi aamupäivän tsemppi jo vähän painaa jaloissa. Ei se mitään, vedettiin reenit loppuun hieman rauhallisemmin. Kaikille iso kiitos siitä, että mentiin loppuun asti, eikä kukaan jättänyt leikkiä kesken. Hienoa! 
 
Sitten taas syötiin. Ruokailun jälkeen oli vielä kevyt ja vapaaehtoinen oheistreeni jalkapallohallissa. Oheisien jälkeen mentiin rantasaunalle ja ennen saunaa pidettiin vielä pientä palaveria poikien kanssa. Käytiin yhdessä läpi kauden kulkua ja sitä mitä odotetaan, että tällä kaudella tehdään. Samalla sovittiin yhdessä pelisääntöjä, miten joukkueessa toimitaan. Vaikuttavan hyvin lapset osasivat itse kertoa, miten tulisi käyttäytyä ja toimia yhdessä joukkueena. Mainitaan näistä tärkeimpiä: 

Pidetään hauskaa ja nautitaan pelistä 

Kun tullaan treeneihin tai peliin, tehdään täysillä ja keskitytään tekemiseen 

Ketään ei jätetä yksin, eikä ketään kiusata 

Jos treenissä väsyttää, on sallittua huilata ja sitten kun tehdään, tehdään täysillä (pelissä huilataan vaihtopenkillä) 

 
Saunaan kun päästiin, alkoi tunnelma olemaan jo aika rempseää ja rennon letkeää. Totta kai, kun joukkueessa harrastetaan kilpaurheilua, niin saatiin saunaankin pikku haaste. Veijarit alkoivat haastaa toisiaan kuka uskaltaa mennä uimaan ja loppupeleissä taisi olla niin, että kaikki saunojat kävivätkin uimassa. Siinä oli haaste myös toimihenkilöporukalle. Pojilta saunominen oli esimerkillistä toimintaa: kukaan ei mennyt yksin uimaan ja pojat myös huolehtivat, että kaikki tulivat pois uimasta. Saunan jälkeen oli mukava paistella makkaraa ja syödä kevyttä iltapalaa yhdessä. Ryhmäytyminen oli tapahtunut. 
 
Majoitustiloihin siirryttiin illan ollessa jo aika pitkällä ja majoitukseen oli vielä järjestetty toinen iltapala, joka sekin teki kauppansa ihan hyvin. Kymmenen aikaan olikin aika pistää päät tyynyyn ja aika harva jaksoi enää Nukkumatin kanssa tarinoida. 
 
Aamulla herätys oli kello 7.15 ja saman tien lähdettiin aamupalalle. Ohjelman mukaan jäävuoro alkoi klo 9.00, mutta jää oli tyhjillään niin pojat kentälle vain. Saatiin jonkun verran extra-aikaa kun oltiin ajoissa liikkeellä. Sunnuntain jäätreenissä otettiin koko U12 -porukka jäälle yhtä aikaa ja alussa Pirkka veti hieman teknisempää luistelua alkuverryttelyksi. Kun sopiva määrä oltiin luisteltu, aloimme pelaamaan ja sotkimme joukkoja siten, että muodostimme kaksi tasavahvaa joukkuetta koko porukasta.  
 
Pelin tempo oli ällistyttävä. Tällä tarkoitan sitä, että kun saadaan kokeneempaa kaartia mukaan peleihin, niin nuorempien pelillinen taso nousi aivan huikeasti. Tämä lupaa hyvää tulevaa kautta ajatellen, koska kaikissa pelaajissa on sisällä vahva luistelija, taitava mailankäsittelijä ja älykäs pelinrakentaja. Jännittävän kutkuttava peli vietiin rankkareille asti ja sininen joukkue tällä kertaa vei pelin yhden maalin erolla. 
 
Pelien jälkeen vielä syötiin, hieman huilattiin tai tehtiin jotain muuta, jonka jälkeen Elli (Esko Tammilehto) piti luentoa jääpallon teoriapuolesta. Ellin oppeja tullaan käymään läpi pitkin kautta ja tänä vuonna tarkoitus onkin pikkuhiljaa ottaa mukaan eri elementtejä pelistä ja nostaa rimaa vähitellen. 
 
Kaikki vanhemmat voitte olla ylpeitä lapsistanne. Tämän loistavan leirin tekivät loistavat osallistujat. Hyvää tsemppiä, loppuun asti yrittämistä, kaverin auttamista, vastuun ottamista, onnistumisia, pettymyksiä ja kaikkea sitä mistä saadaan hieno joukkuehenki luotua. Tästä tulee hieno kausi! 


Näytä lisää uutisia

U12 2023-24

Vastuuvalmentaja
Tuukka Anttolainen
Valmentaja
Arto Javanainen
Joukkueenjohtaja
Samuli Pentinniemi
samuli.pentinniemi[at]gmail.com
Olli Konttinen
040 1589230
konttinenop[at]gmail.com
Apuvalmentaja
Antti Laitinen
Lasse Hynninen