U12 2023-24

U12 Sinisen turnausraportti 18.12.2022

Mikkelissä järjestettiin U12 ikäluokan turnaus sunnuntaina 18.12.2022. Alla Sinisen joukkueen turnausraportti.

Mikkelin turnaus 18.11.2022

Huikea päivä. Todella huikea.  

Kiitos kaikille järjestelyihin osallistuneille ja mukana olleille. Jälleen kerran mainioiden tukijoukkojen avulla saatiin hieno turnauspäivä pelattua ja kylläpä vasta turnaus olikin. Ilotulitusta alusta loppuun. Tällä kertaa saimme nauttia ”valmiista pöydästä” kun Kampparit laittoivat parasta pukinkonttiin. Kiitos siis myös Kamppareille, hienosti oli kaikki järjestetty pelejä ja pelaajia varten.  

Sitten peleihin… 

Ensimmäisen pelin vastustajaksi saimme lempparivastustajamme ja isäntämme Mikkelistä. Jännittävän kutkuttavan pelin tapahtumat vaihtelivat puolin ja toisin. Tällä kertaa teimme niin, että puolustuspään pelaajia ei vaihdettu ollenkaan ja se tuntui toimivan hyvin. Hienosti puolustajat ottivat oman tonttinsa haltuun ja kun ei vaihdossa käyty, niin oli helppo pelata koko peli samaa roolia. Hyökkäyspäässä homma toimi myös hienosti ja vaihdot pyörivät hyvin, kun vaihdoimme koko hyökkäysketjun kerralla. Erikoistilannepelaaminen rupesi loksahtelemaan kohdalleen ja saimme luotua painetta Kampparien päätyyn. Jos jotain parannettavaa peliin etsitään, niin pientä tarkkuutta keskialueella syöttöjen kanssa. Jos syöttö onnistuu, niin se lisää uhkaa vastustajan päähän, jos syöttö jää vajaaksi tai on osoitteeton, niin silloin meillä puolustajat ovat paineessa. Tarkkuutta siis. Onneksi isommilta haavereilta vältyttiin, kun pakit olivat jatkuvasti hereillä. Toinen asia mitä olisi voinut parantaa on kaverin kylkeen lyöttäytyminen. Ensimmäinen peli päivään, ehkä vähän turhan arasti mentiin pallolle ja annettiin Kamppareille tilaa luistella keskialueelle. Mutta… vaikka annettiin kaverille tilaa luistella, silti oltiin koko joukkue koko ajan pelissä mukana, hyvää luistelua ja vääntämistä loppuun asti. Joukkueena pelattiin hienosti, hyvä pojat.  

Ruokailun jälkeen vastaan asettui OLSin valkoinen ja tästäkin ottelusta kehkeytyi varsinainen jännitysnäytelmä. Ensimmäinen puoliaika oli pelillisesti yksi parhaimmista mitä ollaan nähty. Luistin kulki hienosti ja kaikki tilanteet ajettiin loppuun asti. Ensimmäisen pelin arkuutta tilanteisiin menon kanssa oli jo huomattavasti vähemmän ja sitä kautta saimme OLSin luisteluvauhtia pois. OLS tuli kovaa koko ajan ja sinnikkäällä taistelulla saatiin pidettyä OLSin kaverit pois pahanteosta maalin edestä. Pelin aikana kirkastui ajatus siitä, että kärkikarvaajan tehtävä on ottaa luisteluvauhti pois vastustajalta ja hienosti se toimikin. Toisen puoliajan toisella puoliskolla (vai pitäisikö sanoa viimeisellä neljänneksellä…) luisteluteho alkoi pikkuisen tippua ja ihan ymmärrettävästä syystäkin. Maitohapot jylläsivät reisissä, mutta silti pojat pistivät hanttiin minkä pystyivät. Upeaa taistelua loppuun asti ja sieltä se palkintokin tuli. Päänahka Oulusta! 

Kahden voitokkaan ottelun jälkeen vastassa oli syvältä Savosta tulleet Warkautelaiset. Liekö hurmiohenki yllättänyt pojat, kun pallo tuntui vähän polttavan lavassa ja pienoista hätäilyn makua oli pelissä. Luistin kulki kyllä todella hienosti, aloite pysyi meillä suurimman osan peliajasta ja peliä saatiin pyöritettyä mallikkaasti. Jostain syystä vain pallot karkailivat juuri ratkaisevalla hetkellä ja maalit jäivät tekemättä. Kulmalyöntejäkin saatiin oikein roppakaupalla, mikä kertoo pelin luonteesta, että ihan meidän hallussa se oli koko ajan. Peli olisi kaivannut pientä rauhoittumista, niin tulos olisi ollut ihan toisenlainen. Maalin edustalla mahtilämärin virittely ei edelleenkään ole se tehokkain keino (on toki näyttävin), vaan nopea lakaisu yleensä tepsii. Taistelutahtoa pojilta kyllä löytyi ja sitkeydellä ne hienot tilanteet syntyivätkin, kun painettiin loppuun asti. Vielä himppasen rohkeutta tilanteisiin menoon ja otetaan samalla ne irtopallot itsellemme kuljeksimasta, niin hyvä tulee. 

Viimeiseen peliin saatiin Akilleksen lisäksi lumisadekin ja olosuhteet kentällä muuttuivat aika tavalla. Akilles tuli päälle kuin höyryjuna, mutta pojat jaksoivat taistella sinnikkäästi, vaikka väsy painoi jo tässä vaiheessa päivää. Ensimmäinen puoliaika oli varsin haastava, kun peliä ei oikein millään tahdottu saada käyntiin ja Akilles prässäsi voimakkaasti. Pitkillä heitoilla sitten saatiin avaukset omasta päästä liikkeelle ja tilanteita rupesi meillekin tulemaan ensimmäisen puoliajan loppupuolella. Toisella puoliajalla lunta oli kentällä jo runsaasti, mikä sopi meille, koska nyt Akilles ei enää päässyt hyödyntämään omaa vahvuuttaan niin paljon kuin ensimmäisellä puoliskolla. Vaikka saatiin tukkapöllyä Akillekselta, niin hienoa oli, että pojat tekivät kaikkensa loppuun asti. Peli pelattiin loppuun asti ja vastustajalle annettiin aplodit hienosta pelistä. Hyvä pojat! 

Turnauksen tsempparipalkinnon sai tällä kertaa Eino A. Hieno asenne turnauksessa, kentällä ja pukukopissa. Peleissä mentiin koko ajan oman tason ylärajalla ja vähän ylikin. OLSin pelissä kaksi maalia kulmalyönneistä olivat upeita. Hienoa työtä Eino! 

Tällä kertaa jaetaan myös arvonimi ja turnauksen ’työnsankari’ -arvonimen saa Elias. Elias puski pitkän päivän kentällä ja siinä vaiheessa, kun muut lähtivät suihkuun, Elias jatko vielä WP-35:n paidassa yhden pelin. Hienoa urheiluhenkeä, hyvä Elias! 

Kokonaisuudessaan päivä oli hieno ja nousujohteinen. Ensimmäisen pelin arkuudesta päädyttiin viimeisen pelin sinnikkääseen taisteluun selvästi vahvempaa joukkuetta vastaan. Hyviä pelillisiä kuvioita oli pitkin päivää, hienoa joukkuepeliä ja upeita yksilösuorituksia kautta linjan. Se mikä erityisesti lämmittää mieltä on, että miten joka kerta kun ollaan pelaamassa, pojat yllättävät miten paljon ollaan menty eteenpäin. Hieno nippu kasassa ja hauskaa tuntuu olevan. Kyllä tästä hyvä tulee. 


Näytä lisää uutisia

U12 2023-24

Vastuuvalmentaja
Tuukka Anttolainen
Valmentaja
Arto Javanainen
Joukkueenjohtaja
Samuli Pentinniemi
samuli.pentinniemi[at]gmail.com
Olli Konttinen
040 1589230
konttinenop[at]gmail.com
Apuvalmentaja
Antti Laitinen
Lasse Hynninen