U12 2023-24

U12 Sinisen turnausraportti 3.12.2022

Alla turnauraportti U12 Sinisen joukkueen matkasta kotiturnauksessa Viitaniemessä 3.12.2022

Kotiturnaus 3.12.2022

Pitkä päivä takana ja toivottavasti joka perheessä tunnelmat ovat korkealla ja olotila on väsynyt, mutta onnellinen. Ensimmäisenä osoitetaan kunniaa koko porukalle, te saitte tämän aikaiseksi. Oli todella hienoa seurata, miten sitoutuneesti kaikki olivat mukana päivän tohinoissa ja miten sujuvasti kaikki meni koko päivän ajan. Kiitokset, kuuluttamoon ja tulospalveluun, kiitokset kenttäporukalle, kiitokset kioskin väelle, kiitokset ruokailun järjestäjille ja kiitokset kaikille ketkä olitte millään tapaa mukana tämän kauden parhaimman turnauksen järjestelyissä. Tältä porukalta homma hoituu ja voitte olla ylpeitä tekemästänne työstä. Mahtavaa! 

Sitten kentälle… 

Päivän avaus oli revanssimatsi OLSin valkoista vastaan. Alun hieman uneliaiden alkutahtien jälkeen peli alkoi sujumaan niin kuin oli tarkoitus ja pääsimme mukaan peliin. Ottelu oli todella tasainen vääntö ja tilanteita syntyi puolin ja toisin. Avaukset toimivat hyvin ja saimme palloa kuljetettua kohti OLSin maalia hyvillä nousuilla. Ottelun kompastuskiveksi taisi muodostua liiallinen yrittäminen maalintekotilanteissa. Maalin ei tarvitse olla kaunis, koska vain tehdyt maalit lasketaan ja tyylipisteitä ei jaeta. Ainakin omasta mielestäni laukauksia olisi pitänyt olla meillä ottelussa enemmän siihen nähden, kuinka paljon vietimme aikaa OLSin maalin edustalla.  Usein laukaukset jäivät mahtilämärin virittämiseksi ja sitä myöten tekemättä, koska tulee kiire päätyviivan tai vastustajan pelaajan lähestyessä. Kun päästään maalintekosektoriin niin lakaisemalla tai vippaamalla pallo kohti maalia, niin tehdään sitten ripareista maalit. Joka tapauksessa hieno ottelu, luistin kulki ja pelillisesti oltiin omalla tasolla.  

Toinen ottelu pelattiin OLSin sinistä joukkuetta vastaan. Ottelu lähti hyvin liikkeelle ja ensimmäinen neljännes oli hienoa katsottavaa. Luisteltiin napakasti ja pallo pysyi hallinnassa. Sitten tapahtui jotain. Yhtäkkiä kaikki itseluottamus katosi ja peli muuttui vaikeaksi pusertamiseksi. Luistin tarttui jäähän kiinni, selkä nousi pystyyn, syötöt eivät löytäneet perille tai niitä ei tehty ollenkaan, mailaa puristettiin niin, että säleet lensivät ja välillä oltiin missä oltiinkaan, kun pitikin olla tuolla. Mikään ei tuntunut toimivan. Vaikka saatiin takkiin, niin peli ei kuitenkaan ollut mikään totaali katastrofi, oli siellä hyviäkin tilanteita, mutta siinä vaiheessa, kun heikosti sujuva peli hiipi korvien väliin ja pelihuumori katosi, niin tekeminen muuttui tosi väkinäiseksi. Laukauksia maalia kohti saimme pelissä 5 OLSin 18:a vastaan…Kaikesta huolimatta ja mikä tärkeintä, pojat pelasivat loppuun asti reippaasti yrittäen, vaikka koko ajan oli näkymätön seinä vastassa. Ottelun jälkipuinnissa huomasin sellaisenkin seikan, että siellä puhuttiin passiivissa tai käyttäen me -muotoa. Juuri näin, joukkueena voitetaan ja joukkueena hävitään. Tämän jälkeen tilanteen nollaus ja kohti uutta peliä. 

Päivän kolmas ottelu oli Kamppareita vastaan ja niin kuin olettaa saattaa, tästä pelistä tuli kutkuttavan jännittävä trilleri. Pelihuumori palasi pojille ja luistin kulki oletetulla tavalla. Päänvaivaa meille aiheutti Kampparien erittäin voimakas karvauspeli ja omalta alueelta pois pääseminen. Onneksi takaiskuilta vältyttiin omissa lähdöissä. Tässä kohti otan itselleni osan hankaluuksista, koska emme ole edes harjoitelleet pitkiä maalivahdin avauksia, joilla prässipeli oltaisiin saatu murrettua. Hienosti pojat kuitenkin taistelivat ja saivat tilanteita luotua vastustajan päätyyn. Peliin saatiin myös jännitystä parilla Kampparien rankkarilla, mutta meidän onneksemme laukaukset eivät tulleet maalia kohti. Ottelun loppupuolella meidän maali suorastaan leijui ilmassa, mutta viimeistely jäi tekemättä. Loistopeli kaiken kaikkiaan ja hyvää tsemppiä koko porukalta. Hienon ottelun vei tällä kertaa niukasti Kampparit.  

Pienen hengähdystauon jälkeen päivän urakka päättyi kohtaamiseen Narukerän kanssa. Edellisen pelin hyvä pöhinä oli jäänyt päälle ja pojat menivät kentälle taistelutahtoa uhkuen. Se kyllä näkyi pelin tilanteissa, palloista taisteltiin loppuun asti ja kroppaa laitettiin likoon. Peli kulki hienosti, vaikka jaloissa alkoi pitkä päivä tuntumaan. Hienoinen hyvänolon tunne taisi vallata pojat toisen erän loppupuolella ja Narukerä pääsi viime minuuteilla rokottamaan pariin otteeseen. Hyvä muistutus siitä, että ottelut pitää pelata loppuun asti, vaikka onkin turvallisen tuntuinen johto. Hienosti kuitenkin loppu meni ja ottelusta jäi mukava ylänuotti soimaan. Hieno päätös aivan mielettömän hienolle päivälle. 

Päivän tsempparina palkittiin Veeti, joka otti paikkansa ensimmäisen pelin maalivahtina, ahersi kentällä toisessa pelissä ja kaksi viimeistä taas maalivahtina. Päivän sykähdyttävin urheiluhetki oli mykistävän hieno koppi OLS valkoisen pelissä. Hienoa työtä Veeti! 

Vanhemmat, voitte taas olla ylpeitä lapsistanne. Kaikilla on tapahtunut hienoa kehitystä yksilötaidoissa, pelillisesti, luistelussa ja myöskin henkisellä puolella tämä porukka on kasvanut roimasti. Nostan vielä yhden asian esiin päivästä ja se on, miten hienosti ruokailu meni. Kaikki söivät reippaasti, käyttäytyivät siivosti ja pöydässä pojat juttelivat keskenään niitä näitä, oltiin yhtä isoa perhettä ja kaikki osallistuivat, ihan kaikki. Hienoa toimintaa! 

 


Näytä lisää uutisia

U12 2023-24

Vastuuvalmentaja
Tuukka Anttolainen
Valmentaja
Arto Javanainen
Joukkueenjohtaja
Samuli Pentinniemi
samuli.pentinniemi[at]gmail.com
Olli Konttinen
040 1589230
konttinenop[at]gmail.com
Apuvalmentaja
Antti Laitinen
Lasse Hynninen