P-17

JPS P-17 hakee uusia pelaajia

Avoimet harjoitukset uusille pelaajille heinäkuussa

Jos olet kiinnostunut JPS P-17 joukkueeseen liittymisestä olethan yhteydessä Fabio Yariin p. 0451626330


JPS varmisti nousun P17 ykköseen!

JPS kaatoi KuPS:n Säynätsalossa selvin luvuin 5-1

JPS B-juniorit asetti kauden alussa tavoitteeksi nousta P17 ykkönen sarjaan. 28.6 tavoite toteutui, kun JPS kaatoi KuPS:n Säynätsalossa selvin luvuin 5-1. Syksyllä pelit jatkuu ykkösessä. Tervetuloa kannustamaan  kotipelejämme ja seuraamaan joukkuetta instagramissa #jpsbjuniors

 

 


JPS 07 Pojat tylyinä Torniossa 26-28.7

JPS taas voittoon Outokumpu Tornio Cupissa

Taas perinteeksi muodostuneen Tornion turnauksen matkalla ei päästykään kuuntelemaan ralliradiota kun rallijärjestäjät olivat muuttaneet aikataulua viikkoa myöhemmäksi että myös JPS 07 pojilla olisi tänä vuonna mahdollisuus päästä rallitunnelmaan.

 

Lähtö Jyväskylästä oli aikainen koska ensimmäinen peli oli Torniossa jo klo 16.10. Matkaan startattiin n. klo 8.30 ja ruokailu matkalla hoidettiin Iissä Autokeitaan antimilla. Perillä ylimääräiset tavarat tutuksi muodostuneen Tornio Campingin mökkeihin ja helteiselle kentälle haistelemaan tunnelmaa. Lämpöä kentän mittari näytti +29c joten illan 2:sta pelistä tulisi melko hikiset. Pojille teroitettiin juomisen tärkeyttä ja valmennus laittoi pojille hyvät lämmöt päälle ja hoiti jalat auki autossa istumisesta.

 

Ensimmäisen pelin vastustaja TP-47 Punainen tiedettiin ennakkoscouttauksen perusteella ehkä kovimmaksi vastukseksi meidän lohkossa.

Peli alkoi haistellen vastustajaa. Ensimmäiset maalit kirjattiin JPS mutta sen jälkeen vastustajan tähtipelaajalle annettiin vähän liikaa siimaa ja äkkiä Jipsin johto oli enää 3-2. Sen jälkeen kaveri otettiin vähän tiukempaan vartiointiin ja suuremmilta uhkilta vältyttiin ja lopulta JPS vei tärkeät pisteet lopputuloksella 5-3 ja sai hyvän alun turnaukseen.

 

Kauaa ei pojat saaneet huilata ennen toista peliä jossa vastassa oli länsinaapurin IFK Kalix. Vanhempien tekemän kentänreunascoutin perusteella vastassa oli pari piirua kevyempi vastus ja tässä osuttiin aikalailla oikeaan. Peli oli käytännössä ohi 5min pelin jälkeen tulostaulun näyttäessä 6-0. Tuomarin viheltäessä päätösvihellyksen tulostaulu oli jo seonnut laskuissa ja internetin syövereihin kirjattiin lukemat 15-0.

Näiden tulosten kanssa oli hyvä lähteä jatkamaan iltaa Tornio campingiin jossa ilta vietettiin kalastellen, pelaten golffia, polkuveneillen ja kaikkea muuta mukavaa tehden. Myöhaisillalla saatiin vielä kuunnella karavaanarien tarinoita elävästä elämästä.

 

Lauantain ensimmäinen peli oli Oulun ylpeyttä OLSsia vastaan. Pojat oli, kiitos myöhäisen peliajan, hyvin hereillä alusta saakka ja taas ensimmäiset maalit kirjattiin jipsin nimiin. Sen jälkeen kaveri sai vähän juonesta kiinni ja kampesi itsensä parin maalin päähän tilanteeseen 5-3 ja tämä sai OLS kannattajat lehtereillä hereille ja kannustamaan omiaan. SOLE POIKA MITHÄÄN sanoi Jipsin pojat vastustajan kolmannen maalin jälkeen ja laittoivat uuden vaihteen sisään ja menivät menojaan ja lopputulos kirjattiin JPS:lle 9-3.

Ennen iltapäivän pelejä käytiin nauttimassa IKEAn lihapullat ja kiertelemässä naapurimaan Outlet myymälät ja pojat kerkisivät ottaa vielä huilia majapaikassa ennen iltapäivän ensimmäistä peliä.

 

Alkulohkon viimeisessä pelissä oli vastassa KemPa jota vastaan on vuosien saatossa pelattu monta kiihkeää kamppailua niin kentällä kuin sen laidallakin.

Peli oli alusta saakka JPS hallintaa ja maaleja sateli tasaisesti ja peli päättyi JPS voittoon 8-0.

Pelin päättyessä katseltiin kuka tulee vastaan ensimmäisellä pudotuspelikierroksella JPS voittaessa oman lohkon puhtaasti 4-0 maalierolla 37-6. Vastaan la illan viimeisessä ottelussa asettui Ajax Sarkkiranta joka tiedettiin hyväksi joukkueeksi ja tästä eteenpäin ei olisi enää maalikarkeloita tarjolla.

 

Peli alkoi tasaisissa merkeissä, ehkä jps hallitsi hienoisesti mutta molemmat tukkivat maalintekopaikat tarkalla oman alueen puolustuksella. 1 maalin pääsi tekemään vastustaja rangaistuspotkusta. Pojat laittoivat uuden vaihteen silmään takaa-ajoon mutta ilmassa oli hienoista hätäilyä eikä maltettu pelata rauhassa vaikka aikaa oli. Lopulta JPS työ palkittiin ja vastustaja joutui rikkomaan rangaistuspotkun arvoisesti ja näin peli oli tasan ja poikien pelissä näkyi helpotus kun ei enää oltu selkä seinää vasten. 1-1 tasoituksen jälkeen peliä pelattiin pääosin kaverin päässä ja lopulta työ palkittiin Jipsin 2-1 johtomaalin merkeissä. Ajax pääsi vielä pelin lopussa kokeilemaan tolpan kestävyyttä mutta sen lähemmäksi ei Jipsi vastustajaa päästänyt ja näin päästiin pillinvihellyksen soitua juhlimaan finaalipaikkaa edelliskesän tapaan.

 

Molempina Iltoina söimme myös campingin alueelle majoittuneen ravintola Le Restaurant Marćo&Vĩlen antimia.

 

Perjantaina listalla oli HotDog nakilla ja höysteillä ja Lauantaina otimme Ala Carte listalta pâtes à la bolognaise.

 

Sunnuntaina oli jäljellä vielä finaalipeli klo 13.00. Vastustajana jo ensimmäisestä pelistä tuttu TP-47 Punainen joten molemmat tiesivät miten kaveri pelaa joten maalit tulisivat olemaan tiukassa.

 

Peli alkoi molempien osalta rauhallisesti eikä kumpikaan päässyt oikein todellisille maalipaikoille. Kaveri oli selkeästi scoutannut että meillä on melkoisesti hyökkäysvoimaa ja koitti katkoa meidän hyökkäykset keskialueella, tässä myös onnistuen melko tehokkaasti. Peli eteni tasaisissa merkeissä ja 1:stä kohtaamisesta oppineena laitettiin vastustajan tähtipelaajalle esiliina joka seuraisi kaverissa kiinni vaikka vessaan. Paimennus onnistui hyvin ja ehkä saatiin kaverin pelihuumorikin pois. Tiimalasista alkoi hiekka loppua eikä kumpikaan päässyt oikein kunnolla maalipaikoille kunes viimein viimeisellä minuutilla paikka siunaantui JPS topparille joka täräytti tykillään kauempaa kuin Simo Häyhä talvisodassa ja MAAAAAALIIIIIIII!!!!!!!!.

Maalin jälkeen kentältä kuului oranssipaitojen huudot, ”tarkasti!”, ”loppuun asti!”, ”huolella nyt!”.

Mutta pillinvihellys päätti pelin ja poikien ilo oli ylimmillään voiton varmistuttua ja näin pokaali lähti takaisin Keski-Suomeen.

 

Kiitos kaikille mukana olleille

 

JPS 07 Pojat


JPS -07 tasonmittauksessa Lahti Soccerissa 28-30.6

Jalkapalloa ja Golffia Lahden suunnalla

07 poikien seuraava turnee oli jo 2vkoa kultaa tuoneen TPK Soccerin jälkeen ja täällä oli turnausjärjestäjä päätynyt yhdistämään 06 ja 07 poikien kilpasarjat joten odotettavissa oli kovatasoinen turnaus.

Joukkueen ensimmäinen peli oli perjantai iltapäivällä KP-75/TuPS YJ A joukkuetta vastaan joka koostui ainakin suurimmalta osin 06 syntyneistä pelaajista. Peliä pelattiin pääosin JPS:än kenttäpuoliskolla. Vastustaja oli selkeästi meitä edellä usealla osa-alueella ja poikien urhean puolustustaistelun jälkeen peli päättyi vastustajalle 6-0.

Perjantain toinen peli FC Reipas 06 Oranssi-Musta YJ joukkuetta vastaan. Tämä peli oli selvästi tasaisempi ja paikat oli molemmilla mutta yötauolle Vierumäelle jouduttiin kuitenkin lähtemään 2 tappiota niskassa.

Illalla pojat kävivät hakemassa uutta virettä peliin Vierumäellä golf rangella.

Ehkä turnausjärjestäjä oli kuullut että JPS:än pojat eivät ole aamuvirkkuja joten lauantain ensimmäinen peli oli vasta klo 10.40 NoPs Keltaista vastaan. Tästäkin pelistä jouduimme lähtemään ruokatauolle 1-3 tappio niskassa.

Lauantain toinen peli oli FC Raumaa vastaan joka oli myös 07 syntyneiden joukkue ja näin peli olikin selkeästi tasaisempi ja peli olikin pääosin JPS:än hallussa mutta pienien herpaantumisten myötä päätösvihellys pillistä kuului pelin ollessa 2-2. Pistetili oli kuitenkin avattu ja tästä oli mukava lähteä taas harjoittelemaan swingiä Vierumäen viheriölle.

Myös Sunnuntai aamuna pojat saivat ottaa unta vähän pidempään ensimmäisen pelin alkaessa klo  11.40. Tässä pelissä vastassa oli ehkä alkuveikkailuissa kovin -07 porukka  Fc Reipas 07 Oranssi.

Peli oli tasainen mutta ehkä Reippaan poikien talviharjoittelusta johtuen onnistuivat hyvällä syöttöpelillä väsyttämään meidät pelin aikana ja näinollen olivat tekopaikoissa meitä tehokkaampia ja loppulukemat kirjattiin 3-0.

Päiväruokailun jälkeen oli vielä viimeisessä pelissä vastassa NuPs Musta. Pojat olivat hyvällä jalalla liikenteessä ja peli aaltoili päästä toiseen ja vaikka tuomari 1 maalin meiltä hylkäsi niin kotiin lähdettiin ajelemaan 3-4 voiton myötä.

JPS 07 joukkue kiittää mukanaolleita


JPS nosteli isointa pokaalia TPK Soccer cupissa Turussa

Kolmas kerta toden sanoo

Helteisessä Turussa pelattu TPK Soccer Cup alkoi JPS:än osalta jo perjantaina 7.6 klo 17 pelillä HooGee EsPa Yj joukkuetta vastaan

Pitkästä matkasta huolimatta pojat olivat hereillä heti alusta alkaen ja veivät pelin näytöstyyliin 7-0 ja näin lähdettiin kohti pojille jo edellisvuodelta tuttua Linnasmäen majoitusta kohti jossa pojat siirtyivätkin saman tien sauna/kylpyläosastolle ja iltagrillausten jälkeen yöpuulle.

Turnausjärjestäjä oli meidän puolella peliaikatauluissa ja La aamun ensimmäinen peli alkoikin vasta klo 11 pelillä HJK Töölö Sinistä vastaan. Nyt saivat tasoisensa vastustajan ja pojat vastasivat huutoon ja joka jätkä antoi kaikkensa joukkueelle ja pelin jälkeen JPS tuuletti ansaittua 3-2 voittoa.

Päivän toisen pelin vastustaja FC Inter Sininen tiedettiin ennakolta myös kovaksi joukkueeksi ja valmentajavelhot Ari&Mikko onnistuivatkin psyykkaamaan pojat semmoiseen pelivireeseen että myös tästä pelistä otettiin ansaittu 2-0 voitto ja päästiin kohti Ikean lihapulla-ateriaa ja Jukuparkkia

Illalla pojat olivat omatoimisesti tutkineet turnaustilastoja aamulla vastaan tulevan vastustajan osalta ja tarkkaakin tarkemman analyysin jälkeen olivat päättäneet pelisuunnitelman. Kisa käytiin joukkueen sisällä siitä kuka saa tehtyä vastustajan verkkoon ja vuorotellen yritetään.

Myös sunnuntaina peliaikataulu oli meidän puolella ja päivän 1. peli alkoi vasta klo 12. Pelin alkaessa pojat alkoivat toteuttaa illalla laadittua suunnitelmaa mutta vastustaja oli eri mieltä. Siitä muuristä ei tilastoista huolimatta niinvaan läpi mentykään ja valmentajien repiessä pelihousuja vaihtopenkillä pojatkin olivat ihmeissään mikä tässä suunnitelmassa meni pieleen. Onneksi kuitenkin muutama kerta saatiin muuri murrettua ja peli vihellettiin päättyneeksi JPS ottaessa 3-0 voiton.

Näin lähdettiin Ikean lihapullien kautta hakemaan Finaali fiilistä. Käytiin myös Ruissalossa etsimässä puuttuvia lintubongauskisan lintuja ja sieltähän löytyi Meriharakan lisäksi myös Tukaani ja Pingviini jotka vielä parilta vanhemmalta puuttui listasta.

Vanhempien suorittaman scouttauksen ja valmennuksen tekemän tiukan tilastoanalyysin johdosta tiesimme että viimeinen peli ei tule olemaan helppo ja vastustajalla oli vielä tiukempi lataus koska meille riitti tasapeli turnausvoittoon mutta he olivat pakkovoiton edessä. Molemmat lähtikin peliin kovalla latauksella ja kaveria otettiin kovaa puolin ja toisin eikä kentällä paljon tilaa ollut.

Peli oli tasainen mutta tolppia lähemmäksi ei kumpikaan päässyt ja näin JPS pääsi nostamaan isointa kannua.

Pojille oli luvattu ennen peliä että se on Voitolla yöhön vai oliko se Voitolla mäkkäriin joten sillä suunnitelmalla lähdettiin kohti Jyväskylää.

Seuraava turnaus 07 pojilla on 28-30.6 Lahdessa pelattava Lahti Soccer jossa pelaame kutsu/kilpasarjassa joten kovia pelejä on luvassa.

 

JPS -07 pojat Kiittää


JPS 07 pojat hopealle sateisessa HJS-Cupissa Hämeenlinnassa 25-26.5

Lähellä oli mutta niin kaukana

Kahtena edellisenä vuotena auringolla ja helteellä katsojia hemmotellut turnaus oli tänä vuonna kääntänyt takkinsa ja pelit pelattiin joko sateessa tai kaatosateessa.

Poikien pelit alkoivat FC Viikinkejä vastaan. JPS painoi pelin armotta vastustajan päähän sateen piiskatessa mutta tunnetusti pojat eivät ole aamuvirkkuja ja näinollen ehkä myös aikaisen Jyväskylästä lähdön seurauksena vastustaja kävi tekemässä ne tarvittavat maalit ja juhlivat sateessa 2-0 voittoa.

Toiseen peliin  saimme vastaan isäntäseuran -06 syntyneet tytöt jotka laittoi pojat ahtaalle, toisen puoliajan alussa tytöt menivät jo 3-1 johtoon mutta tämän jälkeen kaatosateen antaessa pojille vauhtia alkoi poikien taistelutahto löytyä ja tuomarin viheltäessä pelin päättyneeksi komeili taululla JPS:än 5-3 voittolukemat ja litimärät pojat pääsivät vaihtamaan kuivaa ylle ja syömään

Iltapäivällä ennen Scandic Aulangon kylpylään pääsyä oli vielä Ylöjärven Ilves vastassa josta pojat ottivat rutiininomaisen 8-1 voiton ja näinollen saimme vastaan sunnuntain välierään Viialan PeliVeljet jossa panoksena oli, ei enempää eikä vähempää kuin finaalipaikka.

Ilta pulikoitiin kylpylässä ja pizzaa syödessä katsottiin kun Mörkö Löi Sisään ja Suomi meni finaaliin.

 Aamulla totutusta poiketen ja sateesta johtuen joukkue otti vähän alkuverryttelyn lyhyemmän kaavan mukaan.

Mutta pojat olivat heti alusta pelirytmissä kiinni eivätkä antaneet vastustajalle edes toivoa vaan hoitivat itsensä finaaliin rutiininomaisella 4-1 voitolla ja näinollen pääsivät latautumaan finaaliin FC Viikinkejä vastaan revanssi mielessä.

Pelien välissä tavattiin itse Ilaripro jonka haastatteluun osa pojista pääsi Ilarin youtube kanavallekin

https://m.youtube.com/watch?v=mkwwnn54QYk

kohdassa 5:00 3 JPS pelaajaa kertoo omia mietteitä turnauksesta

Finaali lähtikin käyntiin JPS:än vyöryttäessa hyökkäyksiä vastustajan päähän ja nyt se tuotti tulosta ja Jipsi siirtyi johtoon ja oli johdossa aina toisen puoliajan lopulle asti jossa vastustaja pääsi tekemään 2-2 tasoituksen ja näin mentiin rangaistuspotkukilpailuun jonka kautta myös 2v sitten tullut kulta saatiin mutta tällä kertaa vastustaja onnistui pilkuissa meitä paremmin ja näin ollen tulomatkalle lähdettiin Hopeat kaulassa ja se kauden ensimmäinen kultainen pokaali jäi vielä odottamaan itseään.

JPS -07 pojat Kiittää


JPS 07 pojat Fenno-Optiikka turnauksen 6:s 28.4

JPS 07 poikien jalat eivät vielä jalkapallomoodissa

07 pojat aloittivat kauden koleassa kevätsäässä Comets parkissa komeettojen järjestämässä Fenno-optiikka turnauksessa. Ehkä turnauksen aikaisesta ajankohdasta ja poikien monilajisuudesta johtuen eivät pojat vielä saaneet oikein jalkapalloaskelmerkkejä oikeaan kohtaan ja olivat lopputuloksissa 6:s turnausjärjestäjä Komeettojen viedessä turnauksen nimiinsä, hopealle tuli niinikään kotikaupungin JJK ja pronssi lähti Mikkelin suuntaan.

Tästä jatketaan nälkäisinä edessä häämöttäviä haasteita kohti joista seuraavana on vuorossa Hämeenlinnassa pelattava HJS cup 25-26.5 josta pojilla on 2 vuoden takaa hyvät muistot kultaisen pokaalin muodossa, saa nähdä miten tänä vuonna käy.

JPS -07 pojat


JPS 07 päätti turnausputken Triplamestaruuteen 11.8

Vastustajat voimattomia JPS:än tehdessä taikojaan

Aivan käsittämättömäään hurmioon päässeet pojat ottivat jo 3:nen perättäisen turnausvoiton 3:ena viikonloppuna peräkkäin.

11.8 Pelatussa Palokka-lehti turnauksessa 07 pojat takoivat taululle sellaiset lukemat että vastustajille ei annettu mahdollisuuksia edes selittelyille

JPS – PaRi Musta 3 – 0

JPS – Lievestuoreen Kisa 9 – 0

JPS – MiKi 5 – 0

JPS – HoDy 4 – 0

JPS – MiKi 5 – 0

Ja näin päätettiin turnausputki Triplamestaruuteen

 

ONNITTELUT POJAT&VALMENNUS


07 pojat kultaan Vaajakoskella 4.8

JPS 07 pojat voittoon FC Vaajakosken juhlaturnauksessa 4.8

Jps 07 jatkoi hyvää virettään voittamalla 4.8 pelatussa FC Vaajakosken 25v juhlaturnauksessa kultaa

JPS – MiKi 1 – 0

JPS – Komeetat 3 – 0

JPS – FCV White 3 – 0

JPS – Happee 3 – 0

Finaalissa JPS:sää vastaan asettui JJK joka joutui poistumaan kentältä 5- 1 tappio niskassaan ja näin pojat pääsivät nostelemaan kannua jo toisena vkonloppuna peräkkäin

 

Onnittelut pojille&valmentajille


FC Jps 07 voitokkaana Tornio-Haparanda Cupissa

FC JPS 07 pojat ottivat omansa Tornion helteisessä viikonlopussa

FC JPS 07 pojat viettivät 27-29.8 pitkän viikonlopun jo perinteeksi muodostuneessa Tornio-Haaparanta Cupissa ja niin kuin joka vuosi kelihän oli taas helteinen.

Tositoimet alkoivat heti perjantai-iltana myöhäispelillä klo 20.40 jossa vastassa länsinaapurin Haparanda FF. Itse peli oli täyttä Jipsin näytöstä 10-0 lukemilla.

Lauantaina vuorossa oli 3 peliä joista ensimmäisessa vastassa oli FC Siili. Siilinjärven ylpeys yritti kaikkensa mutta Jipsi vei pidemmän korren lukemin 8-0.

2.een peliin saimme vastaan KePs Punaisen Kemistä. Kemiläiset yrittivät laittaa Jipsille kampoihin tosissaan mutta joutuivat nielemään tappion karvasta kalkkia Jyväskyläläisten viedessä kamppailun lukemin 4-1

3.een Jps:än koeteltavaksi saapui turnauksen isäntäjoukkue TP-47. Tässäkään pelissä Jipsi ei antanut vastustajalle mahdollisuuksia vaan täräytti taululle lukemat 6-0

Näin ollen päivän pelien ollessa ohi pääsivät pojat ansaitulle lounaalle jonka meille loihtivat joukkueen huippukokit majapaikassamme Tornio Campingissa. Illan kalastustuokion ja herkutteluhetken jälkeen oli aika lähteä huilaamaan ja valmistautumaan sunnuntain koitoksiin.

Sunnuntain 1.en peli ja samalla alkusarjan viimeinen peli oli pojille aika aikaisin, jo 8.50. Aikaisemmilta kerroilla oli huomattu että aamun ensimmäisissä peleissä poikien pelivire on ollut hukassa. Tällä kertaa peliin valmistautuminen onnistui hyvin ja KemPa Kemistä kaatui selvin 8-0 lukemin.

Alkusarja oli näinollen selvitetty, voisiko sanoa jopa näytöstyyliin ja valmistautuminen jatkopeleihin Länsinaapurin hornankattilaan Gränsvallenille alkoi Ikean lounaspöydän kautta.

Semifinaalissa vastaan asettui KePs Valkoinen.

Huolellisesta valmistautumisesta huolimatta ja ehkä poikien pienestä jännityksesta johtuen 1.en puoliaika oli hermostunutta peliä ja puoliajalle mentiin vastustajan 1-0 lukemissa. Mutta niinkuin ennenkin valmentajavelhot Mikko&Ari saivat puoliajalla palautettua poikiin sen tarvittavan rauhallisuuden ja uskon omaan tekemiseen ja toinen puoliaika meni tutussa komennossa ja pelin painopiste pysyi 2.en puoliajan vastustajan kenttäpuoliskolla ja loppuvihellyksen kuuluessa oli Jipsi takonut taululle 4-1 lukemat ja poikien mielessä alkoi kyteä ajatus ehkä nyt olisi se aika ottaa kauden ensimmäinen pytty Jipsin kaappiin.

 

Finaaliin valmistautuminen aloitettiin hyvissä ajoin ja huolellisesti että semifinaalin kaltainen hermostuneisuus saataisiin pois.

Vastustajana finaalissa oli jo alkusarjasta tuttu KePs Punainen

Alkuvihellyksestä lähtien Jipsi oli hyvin pelissä mukana ja vetoja sateli vastustajan maalia kohti tasaiseen tahtiin. Jipsi ei antanut vastustajalle minkäänlaisia mahdollisuuksia vaan piti kuskin paikka läpi ottelun ja loppuvihellyksen kuuluessa taululla komeilivat lukemat 5-0 ja pojat pääsivät nauttimaan ansaitusta voitosta.

 

Jps 07 puolesta ISO kiitos mukana olleille huoltojoukoille ja erityisesti pääarkkitehdeille eli pelaajille.


Näytä lisää uutisia

P-17

Vastuuvalmentaja
Fabio Yari
0451626330
jahadyari[at]gmail.com
Valmennuskoordinaattori jalkapallo
Fabio Yari
Valmennus
Mikko Böhm
0400723943
bohm.mikko[at]gmail.com
Joukkueenjohtaja
Ari Kinnunen
0403005205
ari.kinnunen[at]are.fi