P-17

JPS 07 Pojat tylyinä Torniossa 26-28.7

JPS taas voittoon Outokumpu Tornio Cupissa

Taas perinteeksi muodostuneen Tornion turnauksen matkalla ei päästykään kuuntelemaan ralliradiota kun rallijärjestäjät olivat muuttaneet aikataulua viikkoa myöhemmäksi että myös JPS 07 pojilla olisi tänä vuonna mahdollisuus päästä rallitunnelmaan.

 

Lähtö Jyväskylästä oli aikainen koska ensimmäinen peli oli Torniossa jo klo 16.10. Matkaan startattiin n. klo 8.30 ja ruokailu matkalla hoidettiin Iissä Autokeitaan antimilla. Perillä ylimääräiset tavarat tutuksi muodostuneen Tornio Campingin mökkeihin ja helteiselle kentälle haistelemaan tunnelmaa. Lämpöä kentän mittari näytti +29c joten illan 2:sta pelistä tulisi melko hikiset. Pojille teroitettiin juomisen tärkeyttä ja valmennus laittoi pojille hyvät lämmöt päälle ja hoiti jalat auki autossa istumisesta.

 

Ensimmäisen pelin vastustaja TP-47 Punainen tiedettiin ennakkoscouttauksen perusteella ehkä kovimmaksi vastukseksi meidän lohkossa.

Peli alkoi haistellen vastustajaa. Ensimmäiset maalit kirjattiin JPS mutta sen jälkeen vastustajan tähtipelaajalle annettiin vähän liikaa siimaa ja äkkiä Jipsin johto oli enää 3-2. Sen jälkeen kaveri otettiin vähän tiukempaan vartiointiin ja suuremmilta uhkilta vältyttiin ja lopulta JPS vei tärkeät pisteet lopputuloksella 5-3 ja sai hyvän alun turnaukseen.

 

Kauaa ei pojat saaneet huilata ennen toista peliä jossa vastassa oli länsinaapurin IFK Kalix. Vanhempien tekemän kentänreunascoutin perusteella vastassa oli pari piirua kevyempi vastus ja tässä osuttiin aikalailla oikeaan. Peli oli käytännössä ohi 5min pelin jälkeen tulostaulun näyttäessä 6-0. Tuomarin viheltäessä päätösvihellyksen tulostaulu oli jo seonnut laskuissa ja internetin syövereihin kirjattiin lukemat 15-0.

Näiden tulosten kanssa oli hyvä lähteä jatkamaan iltaa Tornio campingiin jossa ilta vietettiin kalastellen, pelaten golffia, polkuveneillen ja kaikkea muuta mukavaa tehden. Myöhaisillalla saatiin vielä kuunnella karavaanarien tarinoita elävästä elämästä.

 

Lauantain ensimmäinen peli oli Oulun ylpeyttä OLSsia vastaan. Pojat oli, kiitos myöhäisen peliajan, hyvin hereillä alusta saakka ja taas ensimmäiset maalit kirjattiin jipsin nimiin. Sen jälkeen kaveri sai vähän juonesta kiinni ja kampesi itsensä parin maalin päähän tilanteeseen 5-3 ja tämä sai OLS kannattajat lehtereillä hereille ja kannustamaan omiaan. SOLE POIKA MITHÄÄN sanoi Jipsin pojat vastustajan kolmannen maalin jälkeen ja laittoivat uuden vaihteen sisään ja menivät menojaan ja lopputulos kirjattiin JPS:lle 9-3.

Ennen iltapäivän pelejä käytiin nauttimassa IKEAn lihapullat ja kiertelemässä naapurimaan Outlet myymälät ja pojat kerkisivät ottaa vielä huilia majapaikassa ennen iltapäivän ensimmäistä peliä.

 

Alkulohkon viimeisessä pelissä oli vastassa KemPa jota vastaan on vuosien saatossa pelattu monta kiihkeää kamppailua niin kentällä kuin sen laidallakin.

Peli oli alusta saakka JPS hallintaa ja maaleja sateli tasaisesti ja peli päättyi JPS voittoon 8-0.

Pelin päättyessä katseltiin kuka tulee vastaan ensimmäisellä pudotuspelikierroksella JPS voittaessa oman lohkon puhtaasti 4-0 maalierolla 37-6. Vastaan la illan viimeisessä ottelussa asettui Ajax Sarkkiranta joka tiedettiin hyväksi joukkueeksi ja tästä eteenpäin ei olisi enää maalikarkeloita tarjolla.

 

Peli alkoi tasaisissa merkeissä, ehkä jps hallitsi hienoisesti mutta molemmat tukkivat maalintekopaikat tarkalla oman alueen puolustuksella. 1 maalin pääsi tekemään vastustaja rangaistuspotkusta. Pojat laittoivat uuden vaihteen silmään takaa-ajoon mutta ilmassa oli hienoista hätäilyä eikä maltettu pelata rauhassa vaikka aikaa oli. Lopulta JPS työ palkittiin ja vastustaja joutui rikkomaan rangaistuspotkun arvoisesti ja näin peli oli tasan ja poikien pelissä näkyi helpotus kun ei enää oltu selkä seinää vasten. 1-1 tasoituksen jälkeen peliä pelattiin pääosin kaverin päässä ja lopulta työ palkittiin Jipsin 2-1 johtomaalin merkeissä. Ajax pääsi vielä pelin lopussa kokeilemaan tolpan kestävyyttä mutta sen lähemmäksi ei Jipsi vastustajaa päästänyt ja näin päästiin pillinvihellyksen soitua juhlimaan finaalipaikkaa edelliskesän tapaan.

 

Molempina Iltoina söimme myös campingin alueelle majoittuneen ravintola Le Restaurant Marćo&Vĩlen antimia.

 

Perjantaina listalla oli HotDog nakilla ja höysteillä ja Lauantaina otimme Ala Carte listalta pâtes à la bolognaise.

 

Sunnuntaina oli jäljellä vielä finaalipeli klo 13.00. Vastustajana jo ensimmäisestä pelistä tuttu TP-47 Punainen joten molemmat tiesivät miten kaveri pelaa joten maalit tulisivat olemaan tiukassa.

 

Peli alkoi molempien osalta rauhallisesti eikä kumpikaan päässyt oikein todellisille maalipaikoille. Kaveri oli selkeästi scoutannut että meillä on melkoisesti hyökkäysvoimaa ja koitti katkoa meidän hyökkäykset keskialueella, tässä myös onnistuen melko tehokkaasti. Peli eteni tasaisissa merkeissä ja 1:stä kohtaamisesta oppineena laitettiin vastustajan tähtipelaajalle esiliina joka seuraisi kaverissa kiinni vaikka vessaan. Paimennus onnistui hyvin ja ehkä saatiin kaverin pelihuumorikin pois. Tiimalasista alkoi hiekka loppua eikä kumpikaan päässyt oikein kunnolla maalipaikoille kunes viimein viimeisellä minuutilla paikka siunaantui JPS topparille joka täräytti tykillään kauempaa kuin Simo Häyhä talvisodassa ja MAAAAAALIIIIIIII!!!!!!!!.

Maalin jälkeen kentältä kuului oranssipaitojen huudot, ”tarkasti!”, ”loppuun asti!”, ”huolella nyt!”.

Mutta pillinvihellys päätti pelin ja poikien ilo oli ylimmillään voiton varmistuttua ja näin pokaali lähti takaisin Keski-Suomeen.

 

Kiitos kaikille mukana olleille

 

JPS 07 Pojat


Näytä lisää uutisia

P-17

Vastuuvalmentaja
Fabio Yari
0451626330
jahadyari[at]gmail.com
Valmennuskoordinaattori jalkapallo
Fabio Yari
Valmennus
Mikko Böhm
0400723943
bohm.mikko[at]gmail.com
Joukkueenjohtaja
Ari Kinnunen
0403005205
ari.kinnunen[at]are.fi