NUORTEN BANDYLIIGA

JPS P21 uudenvuoden viettoon tappio niskassaan

Kapealla ryhmällä otteluun lähtenyt Mikkelin Kampparit haki pisteet Viitaniemestä

Nuorten Bandyliigassa tappiottomina edenneet JPS ja Kampparit kohtasivat toisensa keskiviikkona 28.12. Viitaniemen liikuntapuistossa. Ottelusta odotettiin tasaista kärkikamppailua, jollainen siitä lopulta kehkeytyikin. Joukkueet lähtivät matsiin etukäteen hiukan erilaisista lähtökohdista: siinä missä JPS:n kokoonpano pullisteli tuoreita jalkoja, ei vierasjoukkueen penkiltä löytynyt puolestaan yhtäkään vaihtopelaajaa. Jipsin kokoonpanon laajuudesta huolimatta hyvin taistelleet nuoret mikkeliläiset hakivat kuitenkin pisteet loppulukemin 4-8 rankaisemalla kotijoukkueen virheistä armottomasti.

JPS aloitti ottelun vahvasti ja loi muutamia hyviä hyökkäyksiä vieraiden päätyyn. Kuitenkin hiukan 10 minuutin täyttymisen jälkeen punapaidat kokivat mustan hetken, kun kotijoukkueen rikkeiden seurauksena Kampparit pääsivät kokeilemaan rangaistuslyöntiä kahdesti lähes peräkkäin. Ensimmäisen rankkarin Jaakko Järvinen pussitti varmasti sisään, mutta jyväskyläläisten onneksi Järvinen laukoi toisen yrityksensä maalin ylitse.

Ottelun 22. minuutilla JPS:n riveissä Miesten Bandyliigassakin maaleja mättänyt Tuukka Ässämäki pääsi tasoittamaan vastahyökkäyksestä pelin yhteen-yhteen, mutta vieraat tekivät kuitenkin seuraavan kymmenen minuutin aikana kaksi maalia ja siirtyivät 1-3-johtoon. JPS pääsi vielä juuri ennen puoliaikaa uudelleen rankaisemaan vastahyökkäyksestä, ja Ässämäen tekemän pukukoppimaalin myötä tauolle siirryttiin lukemissa 2-3.

Toisen puoliajan alku oli Jipsiltä vahva. Ensin Aatu Böhm tykitti pallon Kamppari-maaliin tasoittaen pelin, ja kun toista puoliaikaa oli pelattu vain kuusi minuuttia, oli punapaitainen kotijoukkue siirtynyt jo johtoon Tuukka Ässämäen viimeistellessä hattutemppunsa.

Tämä ei kuitenkaan riittänyt, sillä ilman vaihtomiehiä pelannut mikkeliläisryhmä pelasi tasaisesti koko ottelun ja takoi maali kerrallaan itsensä rinnalle ja lopulta selkeään neljän maalin voittoon. JPS ei puolestaan ottelun lopussa saanut enää maalia aikaiseksi, niin hyvin peitti Kamppareiden puolustuspeli kotijoukkueen vaaralliset hyökkääjät. Näin ollen ottelu päättyi virasjoukkueen 4-8-voittoon.

Kauaa eivät nuoret JPS-pelurit ehdi tappiota harmittelemaan, sillä jo 2.1.2023 joukkueet kohtaavat toisensa uudelleen - tällä kertaa Mikkelin Hänninkentällä. JPS P21 lähteekin Mikkeliin hakemaan revanssia välipäivän väännöstä. Joukkueet tulevat muutenkin toisilleen tutuiksi Nuorten Bandyliigan runkosarjassa, sillä paikallisvastustajakierroksen takia JPS kohtaa Kampparit peräti neljään otteeseen tällä kaudella.

JPS avannut Nuorten Bandyliigan voitokkaasti

Avauspelissä kaatui vieraissa Akilles ja keskiviikkona oli Helsinki YJ:n vuoro jäädä JPS:n jalkoihin

JPS:n P21-joukkue on pelannut kaudella 2022-23 Nuorten Bandyliigassa kaksi voitokasta ottelua. Kauden avausottelussa 8.12. Porvoossa JPS kellisti hiukan vajaamiehisen Akilleksen 0-9, ja keskiviikon 21.12. matsista Helsinki YJ:tä vastaan pisteet jäivät jälleen punapaidoille - tällä kertaa loppulukemin 11-5.

Ottelussa Akillesta vastaan JPS:llä ei ollut oikeastaan missään vaiheessa mitään hätää, ja nollapelin pelannut maalivahti Niko Nikunen sai seistä maalillaan melko rauhallisena jyväskyläläisten puolustaessa tarkasti vihreäpaitasen kotijoukkueen hyökkäysyritykset. Jipsin ahnein pisterohmu Akilles-pelissä oli kapteeni Atte Niiranen neljällä maalillaan.

Myös kotiavaus Helsinki YJ:tä vastaan oli JPS:n hallussa koko ottelun ajan. Runsasmaalinen ottelu oli yleisölle viihdyttävä, sillä taidokkaita maaleja ja vaarallisia hyökkäyksiä nähtiin paljon kentän molemmissa päädyissä. Jipsiltä eniten maaleja mätti sairastumisen takia Akilles-pelin välistä jättänyt Tuukka Ässämäki, joka äityi Nuorten Bandyliigan avausottelussaan tälle kaudelle tekemään peräti viisi häkkiä.

Jipsin ottelut Nuorten Bandyliigassa jatkuvat keskiviikkona 28.12. kotipelillä Viitaniemessä, kun sarjan kärkijoukkueisiin lukeutuva Mikkelin Kampparit saapuu Jyväskylään. Yleisö on lämpimästi tervetullut seuraamaan nuorten jipsiläisten menoa kentällä! Nuorten Bandyliigan otteluihin on vapaa sisäänpääsy.

P21 päätti runkosarjan voittoon

Narukerä kaatui runkosarjan viimeisessä ottelussa hieman sekavalla esityksellä 7-10 (2-3)

JPS:n viimeinen runkosarjaottelu pelattiin Narukerän vieraana Porissa. JPS oli jo aikaisemmin varmistanut runkosarjan voiton joten ottelun panoksena JPS:n näkökulmasta oli se tuleeko Jipsille välierässä vastaan Akilles vai Narukerä.

Ottelu Narukerää vastaan pelattiin vaihtelevissa olosuhteissa ja se osaltaan aiheutti omat haasteensa molempien joukkueiden tekemiseen. Ensimmäinen erä oli maalien osalta tasainen. JPS sai rakenneltua tilanteita mutta maalinteko takkuili. Erätauolle lähdettiin kuitenkin JPS 2-3 johtoasemissa. JPS:n maaleista vastasivat Joonas Hiltunen ja Tuukka Ässämäki kahdesti.

Toisen erän alussa JPS lisäsi johtoaan Ville Hämäläisen maalilla. Seuraavat parikymmentä minuuttia mentiin tasaisesti mutta sen jälkeen alkoi tapahtua. Reilun tunnin jälkeen JPS siirtyi Miikka Penttisen, Tuukan ja Villen maaleilla jo 2-7 johtoon. Narukerän ottaman aikalisän jälkeen JPS:n ote pelistä osittain herpaantui ja Narukerä onnistui viimeisellä 15 minuutilla maalinteossa peräti viidesti. JPS kuitenkin onnistui Tuukan, Joonatan Alhon ja Roope Vänttisen maaleilla säilyttämään johtoaseman pelin loppuun asti. Loppulukemiksi kirjattiin 7-10.

Voitto Narukerästä tarkoittaa sitä että JPS:n välierävastus on Porvoon Akilles. Välierä pelataan Viitaniemessä 1.3.

JPS P21 varmisti runkosarjan voiton!

P21 varmisti runkosarjan ykkössijan voittamalla maanantaina Helsingin yhdistelmäjoukkueen 1-11.

P21 sarja jatkui maanantaina Viitaniemessä kun Helsingin yhdistelmäjoukkue tuli pelaamaan kotipelinsä monttuun. Ottelu oli Helsinki YJ:n viimeinen runkosarjassa, Jipsillä on vielä tulevana lauantaina vieraspeli Porissa.

Ensimmäisen erän alku oli varsin tasaista ja tilanteita oli molemmissa päissä. Ottelun avausmaali nähtiin n. 15 minuutin kohdalla kun Joonas Hiltunen siirsi JPS:n 0-1 johtoon. Kotijoukkue Helsinki YJ tasoitti erän puolivälissä tilanteeksi 1-1. Vastatuuleen hyökännyt JPS lisäsi tämän jälkeen hieman kaasua ja hetkessä tilanne oli jo 1-4 kun Tuukka Ässämäki viimeisteli kolme maalia kahdeksaan minuuttiin. Näissä lukemissä siirryttiin erätauolle.

Toisessa erässä JPS pääsi hyökkäämään myötätuuleen. Tuukka jatko maalitehtailuaan heti toisen erän alussa siirtäen JPS:n jo turvallisen tuntoiseen 1-5 johtoon. JPS puolusti joukkueena hyvin ja piti huolen että Helsinki YJ ei parhaimmille maalipaikoille päässyt. Maalissa hyvän pelin pelannut Kalle Lampinen esitti varmoja otteita. Toisen erän edetessä maalin makuun pääsivät myös Toni Ässämäki kahdesti ja Miikka Penttinen kerran. Näiden lisäksi Hiltunen maalasi toistamiseen ja Tuukka viimeisteli vielä 2. Tuukalle tähän peliin 6 täysosumaa! Ottelu ratkesi melkolailla toisen erän alussa ja loppu olikin enemmän pelailua ja nautiskelua.

Loppulukemiksi kirjattiin 1-11 (1-4).

Peli lähetettiin JPS LIVE YouTube-kanavalla. Ottelun selosti Esko Tammilehto apunaan Riku Hämäläinen.

Valmennuksen mietteet pelin jälkeen.

"Pelin tärkeys näkyi pelin alussa todella tarkkana pelaamisena. Pelin edetessä joukkue pääsi pelijuonesta paremmin kiinni vaikka ensimmäinen erä pelattiin vastatuuleen. Ensimmäinen puoliaika osoitti että vastustaja ei todennäköisesti tule pysymään meidän kyydissä toisella puoliajalla. Toisen erän pelaaminen oli tehokasta ja koko joukkue nautti pelaamiseesta."

JPS ja WP35 yhteisjoukkueella P21 SM-sarjaan

Sekä Jyväskylän että Varkauden yhteinen tavoite on saada jalkeille iskukykyinen ryhmä nuorten Bandyliigaan

Lisää infoa mm. yhteisjoukkueen rosterista luvassa lähiaikoina.

JPS P21 taas finaaliin

JPS P21 eteni finaaliin 5. kertaa peräkkäin. Vastaan sunnuntaina klo 15 tulee Kampparit.

.

JPS P21 välierä

Vastassa HIFK/Botnia P21. Mitaliottelu su 24.2. Viitaniemessä.

Viitaniemessä vastassa Veiterä

Runkosarjassa pelattiin ristiin. Veiterä voitti Lappeenrannassa 8-5 ja JPS Viitaniemessä 10-0.

P21/A-poikien mestaruudesta on pelattu vuodesta 1943. Vierasjoukkue Veiterällä on 6 mestaruutta ja JPS:llä yksi, vuodelta 2009.

JPS P21 päätti runkosarjan Porissa

Runkosarjan voittajalla vastassa sarjan viimeinen

JPS  joutui lähtemään otteluun vain 8 kenttäpelaajalla edustuksen pelaajien huilatessa. Luistimien "tylsyydestä" ja vajaamiehisyydestä huolimatta JPS pystyi rakentamaan hyviä tilanteita ennakkoluulottomasti. Nuoremmasta kaartista Jere Lassila ja Tuukka Ässämäki nousivat toistuvasti ahdistelemaan Kerän puolustusta. Tuloksellisesti parhaiten kuitenkin 1. puoliajalla onnistui Jasu Koljonen, jonka 4 maalia ja erityisesti hienot onnistumiset kulmalyönneissä venyttivät JPS:n johdoksi 4-6 tauolla.

2. puoliajalle JPS tuli hyvällä asenteella ja karkasi parilla Tuukka Ässämäen maalilla jo turvallisen tuntuiseen 4-8 johtoon. Molemmat joukkeet kuitenkin missasivat rangaistuslaukaukset. Puoliajan keskivaiheilla hyökkäykset vyöryivät molempiin päätyihin ja JPS:llä oli mahdollisuus jopa 4-5 lisämaaliin. Aivan lopussa Kerä pyrki rakentamaan vielä tilanteita, mutta ei päässyt kolmea maalia lähemmäs.

"Kuljetusliikkeiden peli", kommentoi päävalmentajana Mika "Silu" Sillgren.

JPS siis runkosarjan voittoon vain yhdellä tappiolla!