NUORTEN BANDYLIIGA

P21 päätti runkosarjan voittoon

Narukerä kaatui runkosarjan viimeisessä ottelussa hieman sekavalla esityksellä 7-10 (2-3)

JPS:n viimeinen runkosarjaottelu pelattiin Narukerän vieraana Porissa. JPS oli jo aikaisemmin varmistanut runkosarjan voiton joten ottelun panoksena JPS:n näkökulmasta oli se tuleeko Jipsille välierässä vastaan Akilles vai Narukerä. 

Ottelu Narukerää vastaan pelattiin vaihtelevissa olosuhteissa ja se osaltaan aiheutti omat haasteensa molempien joukkueiden tekemiseen. Ensimmäinen erä oli maalien osalta tasainen. JPS sai rakenneltua tilanteita mutta maalinteko takkuili. Erätauolle lähdettiin kuitenkin JPS 2-3 johtoasemissa. JPS:n maaleista vastasivat Joonas Hiltunen ja Tuukka Ässämäki kahdesti.

Toisen erän alussa JPS lisäsi johtoaan Ville Hämäläisen maalilla. Seuraavat parikymmentä minuuttia mentiin tasaisesti mutta sen jälkeen alkoi tapahtua. Reilun tunnin jälkeen JPS siirtyi Miikka Penttisen, Tuukan ja Villen maaleilla jo 2-7 johtoon. Narukerän ottaman aikalisän jälkeen JPS:n ote pelistä osittain herpaantui ja Narukerä onnistui viimeisellä 15 minuutilla maalinteossa peräti viidesti. JPS kuitenkin onnistui Tuukan, Joonatan Alhon ja Roope Vänttisen maaleilla säilyttämään johtoaseman pelin loppuun asti. Loppulukemiksi kirjattiin 7-10.

Voitto Narukerästä tarkoittaa sitä että JPS:n välierävastus on Porvoon Akilles. Välierä pelataan Viitaniemessä 1.3.

P21 sarjan pistepörssin kärki meni JPS pelaajille
1. Tuukka Ässämäki 43 (33+10)
2. VIlle Hämäläinen 26 (15+11)
3. Joonas Hiltunen 16 (11+5)
4. Miikka Penttinen 13 (7+6)

Myös maalipörssin kärki meni JPS pelaajille
1. Tuukka Ässämäki 33
2. VIlle Hämäläinen 15
3. Joonas Hiltunen 11
 


JPS P21 varmisti runkosarjan voiton!

P21 varmisti runkosarjan ykkössijan voittamalla maanantaina Helsingin yhdistelmäjoukkueen 1-11.

P21 sarja jatkui maanantaina Viitaniemessä kun Helsingin yhdistelmäjoukkue tuli pelaamaan kotipelinsä monttuun. Ottelu oli Helsinki YJ:n viimeinen runkosarjassa, Jipsillä on vielä tulevana lauantaina vieraspeli Porissa.

Ensimmäisen erän alku oli varsin tasaista ja tilanteita oli molemmissa päissä. Ottelun avausmaali nähtiin n. 15 minuutin kohdalla kun Joonas Hiltunen siirsi JPS:n 0-1 johtoon. Kotijoukkue Helsinki YJ tasoitti erän puolivälissä tilanteeksi 1-1. Vastatuuleen hyökännyt JPS lisäsi tämän jälkeen hieman kaasua ja hetkessä tilanne oli jo 1-4 kun Tuukka Ässämäki viimeisteli kolme maalia kahdeksaan minuuttiin. Näissä lukemissä siirryttiin erätauolle.

Toisessa erässä JPS pääsi hyökkäämään myötätuuleen. Tuukka jatko maalitehtailuaan heti toisen erän alussa siirtäen JPS:n jo turvallisen tuntoiseen 1-5 johtoon. JPS puolusti joukkueena hyvin ja piti huolen että Helsinki YJ ei parhaimmille maalipaikoille päässyt. Maalissa hyvän pelin pelannut Kalle Lampinen esitti varmoja otteita. Toisen erän edetessä maalin makuun pääsivät myös Toni Ässämäki kahdesti ja Miikka Penttinen kerran. Näiden lisäksi Hiltunen maalasi toistamiseen ja Tuukka viimeisteli vielä 2. Tuukalle tähän peliin 6 täysosumaa! Ottelu ratkesi melkolailla toisen erän alussa ja loppu olikin enemmän pelailua ja nautiskelua.

Loppulukemiksi kirjattiin 1-11 (1-4).

 

Peli lähetettiin JPS LIVE YouTube-kanavalla. Ottelun selosti Esko Tammilehto apunaan Riku Hämäläinen.

 

Valmennuksen mietteet pelin jälkeen.

"Pelin tärkeys näkyi pelin alussa todella tarkkana pelaamisena. Pelin edetessä joukkue pääsi pelijuonesta paremmin kiinni vaikka ensimmäinen erä pelattiin vastatuuleen. Ensimmäinen puoliaika osoitti että vastustaja ei todennäköisesti tule pysymään meidän kyydissä toisella puoliajalla. Toisen erän pelaaminen oli tehokasta ja koko joukkue nautti pelaamiseesta."


JPS ja WP35 yhteisjoukkueella P21 SM-sarjaan

Sekä Jyväskylän että Varkauden yhteinen tavoite on saada jalkeille iskukykyinen ryhmä nuorten Bandyliigaan

Lisää infoa mm. yhteisjoukkueen rosterista luvassa lähiaikoina.


JPS P21 taas finaaliin

JPS P21 eteni finaaliin 5. kertaa peräkkäin. Vastaan sunnuntaina klo 15 tulee Kampparit.

.


JPS P21 välierä

Vastassa HIFK/Botnia P21. Mitaliottelu su 24.2. Viitaniemessä.

.


JPS P21 Kultaa!!

Veiterä kaatui finaalissa 8-3 (3-1) Mestarijoukkue;

1Gerovoi Samuel (mv)
3Vuorela Juuso
8Anttila Verneri
10Niemi Aleksi
15Ässämäki Tatu (C)

22Koljonen Jasu

25Hämäläinen Tatu
27Vänttinen Roope
30Leisimo Karri (mv)
34Hämäläinen Riku

65Hepola Ilari
68Lamminmäki Aleksi

71Aapakari Niilo
88Penttinen Miikka
95Ässämäki Tuukka.

Joukkueessa pelasivat lisäksi:

Jere Lassila, Samu Åström, Kalle Lampinen

Valmentajat: Mika Hyppönen, Mika Sillgren ja fysiikka; Jari Linjala

Joukkueenjohtaja: Eino Leisimo

Huolto: Jesse Svärd, apunaan Seppo Rytkönen, Erkki Böhm


JPS P21 finaali la 3.3. klo 15

Viitaniemessä vastassa Veiterä

Runkosarjassa pelattiin ristiin. Veiterä voitti Lappeenrannassa 8-5 ja JPS Viitaniemessä 10-0.

P21/A-poikien mestaruudesta on pelattu vuodesta 1943. Vierasjoukkue Veiterällä on 6 mestaruutta ja JPS:llä yksi, vuodelta 2009.


JPS P21 päätti runkosarjan Porissa

Runkosarjan voittajalla vastassa sarjan viimeinen

JPS  joutui lähtemään otteluun vain 8 kenttäpelaajalla edustuksen pelaajien huilatessa. Luistimien "tylsyydestä" ja vajaamiehisyydestä huolimatta JPS pystyi rakentamaan hyviä tilanteita ennakkoluulottomasti. Nuoremmasta kaartista Jere Lassila ja Tuukka Ässämäki nousivat toistuvasti ahdistelemaan Kerän puolustusta. Tuloksellisesti parhaiten kuitenkin 1. puoliajalla onnistui Jasu Koljonen, jonka 4 maalia ja erityisesti hienot onnistumiset kulmalyönneissä venyttivät JPS:n johdoksi 4-6 tauolla.

2. puoliajalle JPS tuli hyvällä asenteella ja karkasi parilla Tuukka Ässämäen maalilla jo turvallisen tuntuiseen 4-8 johtoon. Molemmat joukkeet kuitenkin missasivat rangaistuslaukaukset. Puoliajan keskivaiheilla hyökkäykset vyöryivät molempiin päätyihin ja JPS:llä oli mahdollisuus jopa 4-5 lisämaaliin. Aivan lopussa Kerä pyrki rakentamaan vielä tilanteita, mutta ei päässyt kolmea maalia lähemmäs.

"Kuljetusliikkeiden peli", kommentoi päävalmentajana Mika "Silu" Sillgren.

JPS siis runkosarjan voittoon vain yhdellä tappiolla!


JPS P21 vastassa Akilles

JPS tarrasi runkosarjan voittoon 9-2 voitolla

Ottelussa oli panoksena runkosarjan sijoitukset. Tasapisteissä sijoituksen ratkaisee ensi sijassa keskinäisten ottelujen tulos.

1. puoliaika käynnistyi molempien joukkueiden osalta tiukalla keskikentän karvauksella ja koko joukkueen puolustuspelillä. JPS pystyi kuitenkin rakentamaan vaarallisempia tilanteita lähelle Akilleksen maalia ja vierasjoukkue joutui rikkomaan JPS:n hyökkääjiä. Eilisen jatkoksi Riku Hämäläinen onnistui kahdesti maalin teossa ja aivan puoliajan lopuksi JPS onnistui myös kulmalyönnissä Aleksi Niemen toimesta.

Toisen puoliajan alkupuolella Ilari Hepola nosti korkean roikkupallon 70 metristä ja se yllätti korkealla pompulla Akilleksen maalivahdin. Tämän jälkeen ote siirtyi selvästi kotijoukkueelle ja pian taululla oli lukemat 6-0. Tämän jälkeen Akilles sai rakennettua vielä muutaman kulmatilanteen, mutta ei pystynyt vaikuttamaan uhkaamaan JPS:ää Riku Hämäläisen intouduttua vielä viimeistelemään 3 maalia.

JPS pelaa vielä yhden vieraspelin Porissa 19.2. ja sitten on vuorossa välierät.


JPS P21 kohtasi Veiterän

JPS murskasi Veiterän 10-0

Ennakkoasetelmat otteluun olivat mielenkiintoiset, koska joukkueet olivat tasapisteissä sijoilla 2 ja 3. Ottelulla oli myös merkitystä välieräparien ja kotiedun osalta.

Ottelu lähti hyvin käyntiin JPS:n hallinnassa. Jo ottelun 4. minuutilla maalinteossa onnistui Aleksi Niemi Jasu Koljosen syötöstä. Veiterä onnistui rakentamaan jonkin verran hyökkäyksiä, mutta ajautui useimmiten päätyrajan tuntumaan. Tätä kautta 1. puoliajalla kulmat menivät 4-1 vierailijoille. Puoliajalla onnistui myös viime otteluiden tutkapari Riku Hämäläinen - Tatu Ässämäki. Näin tauolle mentiin ottelutapahtumiin nähden niukassa 2-0 johdossa.

Toinen puoliaika sitten mentiinkin kotijoukkueen hallinnassa ja vartin pelin jälkeen ottelu oli ratkennut tilanteessa 6-0. Bandyliigaa pelaavien JPS:läisten luisteluvoima oli vaan ylivertaista vastustajan puolustukselle. Ottelun loppua kohti numeroita vielä kaunisteltiin 10-0. Joukossa oli myös Niilo Aapakarin onnistuminen rangaistuslaukauksessa ja yhdessä pelitilannemaalissa.

Lopputuloksen seurauksena P21-runkosarjan voitto tullaan käytännössä ratkomaan sunnuntain Akilles-pelissä klo 13.


Näytä lisää uutisia

NUORTEN BANDYLIIGA

Valmennus
Mika Ässämäki
0405524784
mika.assamaki[at]gmail.com
Juha Niiranen
Joukkueenjohtaja
Juha Niiranen
jniiranen[at]gmail.com
Huoltaja
Juha Niiranen
Rahastonhoitaja
Sari Ässämäki
sariassamaki1968[at]gmail.com