NUORTEN BANDYLIIGA

JPS P21 uudenvuoden viettoon tappio niskassaan

Kapealla ryhmällä otteluun lähtenyt Mikkelin Kampparit haki pisteet Viitaniemestä

Nuorten Bandyliigassa tappiottomina edenneet JPS ja Kampparit kohtasivat toisensa keskiviikkona 28.12. Viitaniemen liikuntapuistossa. Ottelusta odotettiin tasaista kärkikamppailua, jollainen siitä lopulta kehkeytyikin. Joukkueet lähtivät matsiin etukäteen hiukan erilaisista lähtökohdista: siinä missä JPS:n kokoonpano pullisteli tuoreita jalkoja, ei vierasjoukkueen penkiltä löytynyt puolestaan yhtäkään vaihtopelaajaa. Jipsin kokoonpanon laajuudesta huolimatta hyvin taistelleet nuoret mikkeliläiset hakivat kuitenkin pisteet loppulukemin 4-8 rankaisemalla kotijoukkueen virheistä armottomasti.

JPS aloitti ottelun vahvasti ja loi muutamia hyviä hyökkäyksiä vieraiden päätyyn. Kuitenkin hiukan 10 minuutin täyttymisen jälkeen punapaidat kokivat mustan hetken, kun kotijoukkueen rikkeiden seurauksena Kampparit pääsivät kokeilemaan rangaistuslyöntiä kahdesti lähes peräkkäin. Ensimmäisen rankkarin Jaakko Järvinen pussitti varmasti sisään, mutta jyväskyläläisten onneksi Järvinen laukoi toisen yrityksensä maalin ylitse.

Ottelun 22. minuutilla JPS:n riveissä Miesten Bandyliigassakin maaleja mättänyt Tuukka Ässämäki pääsi tasoittamaan vastahyökkäyksestä pelin yhteen-yhteen, mutta vieraat tekivät kuitenkin seuraavan kymmenen minuutin aikana kaksi maalia ja siirtyivät 1-3-johtoon. JPS pääsi vielä juuri ennen puoliaikaa uudelleen rankaisemaan vastahyökkäyksestä, ja Ässämäen tekemän pukukoppimaalin myötä tauolle siirryttiin lukemissa 2-3.

Toisen puoliajan alku oli Jipsiltä vahva. Ensin Aatu Böhm tykitti pallon Kamppari-maaliin tasoittaen pelin, ja kun toista puoliaikaa oli pelattu vain kuusi minuuttia, oli punapaitainen kotijoukkue siirtynyt jo johtoon Tuukka Ässämäen viimeistellessä hattutemppunsa.

Tämä ei kuitenkaan riittänyt, sillä ilman vaihtomiehiä pelannut mikkeliläisryhmä pelasi tasaisesti koko ottelun ja takoi maali kerrallaan itsensä rinnalle ja lopulta selkeään neljän maalin voittoon. JPS ei puolestaan ottelun lopussa saanut enää maalia aikaiseksi, niin hyvin peitti Kamppareiden puolustuspeli kotijoukkueen vaaralliset hyökkääjät. Näin ollen ottelu päättyi virasjoukkueen 4-8-voittoon.

Kauaa eivät nuoret JPS-pelurit ehdi tappiota harmittelemaan, sillä jo 2.1.2023 joukkueet kohtaavat toisensa uudelleen - tällä kertaa Mikkelin Hänninkentällä. JPS P21 lähteekin Mikkeliin hakemaan revanssia välipäivän väännöstä. Joukkueet tulevat muutenkin toisilleen tutuiksi Nuorten Bandyliigan runkosarjassa, sillä paikallisvastustajakierroksen takia JPS kohtaa Kampparit peräti neljään otteeseen tällä kaudella.