NUORTEN BANDYLIIGA

JPS P21 ei suostu häviämään

Hyvä nousu tappioasemasta 7-7 tasuriin Botniaa vastaan

JPS sai otteluun salama-alun, kun Lasse Tammilehto onnistui maalinteossa jo vajaan minuutin pelin jälkeen. Tämän jälkeen JPS pääsi yrittämään useamman kerran kulmalyönneistä, mutta ilman tulosta. Botnian tasoitettua Miikka Penttisen kaukolaulaus vei JPS:n jälleen johtoon. 1. puoliajan lopussa Botnia vyörytti hyökkäyksiä pienillä vipeillä ja runkopelaajien vahvoilla nousuilla. Näiden ansiosta Botnia onnistui kolmesti ja JPS:llä oli huonoa tuuriakin viimeistelyssä, joten puoliajalle mentiin 4-2 kotijoukkueen johdossa.

2. puoliajan aluksi Riku Hämäläinen onnistui kaventamaan poikittaisliikkestä, mutta Botnia nykäisi jälleen parin maalin kaulan. Botnia onnistui rakentamaan puoliajan vaaralliset tilanteet JPS:n keskikentän ja puolustuslinjan välistä. Roope Vänttisen väkisin survoma kavennus kulman jälkitilanteessa sai JPS:n jälleen iskuetäisyydelle. Botnian puolustusta koeteltiin pitkillä nostoilla Saku Hämäläiselle ja Miiro Linjalalle, mutta näistä ei onnistuttu ennen kuin loppuminuuteilla. Pelin hallinta siirtyi JPS:lle Botnian maajoukkuehyökkääjä Jimi Heinosen jouduttua sivuun.  Ensin Tatu Ässämäki runnoi kavennuksen käytännössä Botnian maalivahdin sylistä. Lopulta Saku Hämäläinen sai noston haltuun ja tasoitti riemukkaasti lisäajalla. Eikä JPS:n voittokaan ollut kaukana lisäajan lopun tilanteiden takia.

Runkosarja päättyy Veiterää vastaan Viitaniemessä maanantaina 13.2.

JPS tilastot: Saku Hämäläinen 2+1, Tatu Ässämäki 1+2, Miikka Penttinen 1+1, Roope Vänttinen 1+0, Riku Hämäläinen 1+0, Lasse Tammilehto 1+0, Miiro Linjala 0+1. Maalissa Samuel Gerovoi. Jäähyt 3x10 min.

Kulmat: JPS 10 , Botnia 7