NUORTEN BANDYLIIGA

JPS P21 runkosarjan voittoon

8-4 voitolla Akilleksesta varmistui runkosarjan voitto, vaikka 3 peliä on vielä pelaamatta.

Ottelu 1. puoliajalla tilanteita syntyi molempiin päätyihin vuorotellen. Erityisesti JPS:n pelaajien maaotteluruuhka saattoi hieman näkyä tahmeutena liikkeessä. Maalinteon aloitti JPS:n Niilo Aapakari maalinedustan ruuhkasta. Akilleksen pikaisen tasoituksen jälkeen joukkueet pääsivät vuorotellen yrittämään maaleja kulmalyönneistä ilman onnistumisia. Ennen taukoa JPS meni johtoon Saku Hämäläisen saatua hienosti haltuun Ilari Hepolan nostaman pitkän pallon.

"Akilles pelasi vahvaa peliä, varsinkin 1. puoliskolla", tiivisti päävalmentaja Mika Hyppönen ottelun jälkeen.

Toisen puoliajan alkuun Akilles tasoitti pelin välittömästi JPS:n virheestä maalin edessä. Tässä vaiheessa Akilles sai muitakin hyviä tilanteita, mutta maalissa pelannut Karri Leisimo venyi muutamaan mainioon pelastukseen. Seuraavat JPS:n maalit syntyivät hyökkäyspelin ja pitkän noston seurauksena. Ottelu alkoi kääntyä kotijoukkuelle, vaikka Akilles onnistui kulmalyönnissä epäonnistuneen rankkarin jälkeen. JPS:n hyökkäyspäässä Lasse Tammilehto sekä Riku ja Saku Hämäläinen onnistuivat luomaan vaarallisia tilanteita Akilleksen maalille. Parin minuutin välein JPS teki neljä maalia ja ottelu oli ratkennut.

JPS:n pelit jatkuvat jo huomenna maanantaina 6.2. Varkaudessa ja torstaina Helsingissä Botniaa vastaan.

JPS tilastot: Saku Hämäläinen 3+2, Riku Hämäläinen 2+1, Lasse Tammilehto 1+0, Niilo Aapakari 1+0, Miiro Linjala 1+0, Ilari Hepola 0+2, Tatu Ässämäki 0+2. Jäähyt 3 x 10 min.

Kulmat: JPS 9, Akilles 8