NUORTEN BANDYLIIGA

JPS P21: 7 päivää, 4 peliä, 7 pistettä

JPS P21 avasi sarjakauden menestyksellä

JPS P21 käynnisti kauden tuloksekkaalla neljän ottelun putkella. Lauantaina kaatui Botnia kotona 12-6, maanantaina Kampparit vieraissa 3-4, keskiviikkona Veiterä vieraissa 2-7 ja tänään Viitaniemessä päädyttiin pistejakoon Narukerän kanssa 4-4 tuloksella.

Koko viikon aikana JPS:n avainpelaajia on ollut sairastuvalla, mikä nostaa edelleen hyvien tulosten arvoa.

Botniaa vastaan peli repesi jo 1. puoliajalla 5-1 johtoon Riku ja Saku Hämäläisen sekä Tatu Ässämäen hyvien suoritusten seurauksena. Toiselle puoliajalle Botnia tuli hyvin latautuneena ja iski nopeasti 2 maalia. JPS ei tästä kuitenkaan lannistunut, vaan teki salamana 2 maalia Botnian verkkoon. Vielä kerran Botnia nousi kahden maalin päähän, mutta ei kyennyt vastaamaan neljään JPS:n peräkkäiseen maaliin. Lopussa molemmat viimeistelivät ottelun päätösnumeroiksi 12-6.

Maanantaina iltapäivällä JPS suuntasi iltapeliin Hänskille Kamppareita vastaan. 1. puoliajalla Kampparit pystyi luomaan vaarallisia tilanteita JPS:n maalille erityisesti Kalle Lempisen johdolla. Tolpat ja maalivahti Samuel Gerovoin erinomainen peli pitivät JPS:n pelissä mukana ja tauolle mentiin 3-2 Kamppareiden johdossa. Toisella puoliajalla ote siirtyi lähes täysin JPS:lle; kulmalyönnit voitettiin 9-1. Viimeistely ei kuitenkaaan tuottanut tulosta ennen Saku Hämäläisen tasoitusta. Voittoa haettiin vimmatusti peliajan lähestyessä loppua. Vasta tuomarin antamalla lisäajalla Miiro Linjala onnistui tekemään riemukkaan voittomaalin JPS:lle 3-4.

Keskiviikkona bussin nokka käännettiin kohti Lappeenrantaa, jossa vastassa olisi Ruotsissa lukiota käyvillä pelaajilla vahvistunut Veiterä. 1. puoliajalla JPS:n puolustus pysyi tiukkana ja tasaisten vaiheiden jälkeen tauolle päästiin 2-3 JPS:n johdossa. Olosuhteet heikkenivät toisella puoliajalla, jonka seurauksena jouduttiin käynnistämään peliä pitkillä nostoilla. Ottelun käänteeksi muodostui joukkueeseen tälle kaudelle palanneen Samu Jurvasen kaksi pikamaalia. Tämä katkaisi Veiterän selkärangan ja JPS onnistui parantelemaan loppulukemiksi 2-7 voiton.

Kotipelit jatkuivat tänään Viitaniemessä Narukerää vastaan. Narukerä tiedettiin etukäteen hyvin vahvaksi joukkueeksi tässä P21-sarjassa. JPS:n avainpelaajia oli edelleen sairaana. Pelaamista hankaloitti vesi- ja räntäsateesta johtunut huono jäänlaatu, minkä vuoksi pallot pomppivat mailojen yli tai ohi molemmilla joukkeilla. Narukerä oli ennen taukoa onnekkaampi viimeistelyssä, vaikka JPS vei kulmat tennislukemin 6-0. Molemmat joukkueet onnistuivat kerran rankkareilla ja tauolle mentiin 2-3 tilanteessa. JPS:n kannalta tilanne alkoi jo näyttää pahalta, kun Narukerä meni 2-4 johtoon 74. minuutilla. Suuren osan puoliajasta molemaat maalivahdit joutuivat käynnistämään peliä pitkillä yli puolen kentän menevillä heitoilla. Näistä ei kuitenkaan auennut kovin vaarallisia tilanteita. JPS:n koko viikon jatkunut vahava peli toisella puoliajalla sai jatkoa, kun Saku Hämäläinen ja Aleksi Niemi tasoittivat pelin 89. ja 90. minuuteilla.

-"Joukkueelta hyvä nousu tasapeliin. Narukerällä kahdeksan pelaajaa Bandyliiga-joukkueesta ja itse olemme joutuneet pelaamaan osin varamiehisenä koko viikon", kommentoi päävalmentaja Mika Hyppönen.

Neljässä pelissä pisteiden makuun on päässyt 10 pelaajaa. Ehdottomana pisterohmuna on kunnostautunut Saku Hämäläinen (12+4), joka nousi myös tänään koko P21-sarjan pistepörssin kärkeen. Lähes samassa pistetahdissa on ollut myös Tatu Ässämäki (5+6). Samuel Gerovoi on pelannut maalilla kaikissa otteluissa.

P21-ottelut jatkuvat Viitaniemessä 4.1. WP 35:tä vastaan.