Joulusetä jutustelee 1.

Voi jehveli! Taas se on tulossa, se kinkunsyöntikilpailu! No enhän minä nyt sitä tarkoittanut vaan tietenkin perinteisiä tapaninpäivän jääpallotonttukisoja.

 Ennen kuin sinne asti mennään, niin kerrataanpas vähän alkaneen kauden satoa! Keväällä alkoi tonttupartion hyörinä jo varhaisessa vaiheessa! Partion liikutteluohjeista vastasi vanhempi päätonttu Samkal ja    hänellähän ei ole sukunimeä. Samkal  on vienyt suomalaisen tonttuilun ilosanomaa moniin ulkoisiin maihinkin.Hänen meriittinsä huomasi myös tasavaltamme päähenkilö pikku apureineen,lahjoittaen hienon "prenikan" tunnustuksena "fyysisestä aivotyöstä". Ylipäätontuksi pestattiin Mik Silgtam, joka eestiläisestä nimestään huolimatta on pesunkestävää käpykyläläistä tonttupalloilija kaartia! Ylipäätontun apuriksi tuli legomaasta Tim Knutsen, joka oli jo tuttu monelle tonttupartion jäsenille menneiltä vuosilta. Huoltotonttuihin palasi Erich von Bochen aisapariksi, myös saksalaista huoltotonttuaatelia oleva Sepp Rydeman.                                                

 Kesän kuluessa tonttuja meni ja tuli jonkin verran, mutta olísi niitä voinut tulla pari lisääkin aika pieneen piiriin pyörimään! Valitettavasti Käpykylän tonttulan MG, venäläinen mafiosotonttu Vjatseslav Savjalov ei saanut houkutelluksi kokeneempia tonttuja enempää kovista "ponnekaasuista" huolimatta! Tosin nuorisotonttupartioista tulee vikkeläkinttuisia kiitureita, joille tietenkin jotkut asiat ovat vielä vähän vieraita! Jahka ikää heille karttuu, niin sitten mennään ja lujaa! 

  Pimeitä syysiltoja vietettiin maan alla sekä tutkien luontoa kaikenmoisissa vauhdeissa! Oli piiloteltuja lahjaideoita rastien muodossa sekä nopeustikkausta digitaalista kelloa vastaan! Sekä tietenkin kantotyötä, joka oli peruskantokauden tärkeimpiä finanssipoliittisia tapahtumia! Väliin mahtui hieno mahdollisuus käydä tutustumassa naapurimaan tonttuiluhalliin! Semmoista meillä ei vielä täällä omassa Joulupukin maassa ole, mutta naapurissa niitä rakennetaan jatkuvasti! Kokemus antoi uutta virtaa joulun odotukseen! Toivottavasti ensi vuonnakin saadaan käydä vierailulla noissa niin upeissa ulkomaan tonttuhalleissa. Kyllä kelpaa sven-stondenien!!      

 Syksyinen ilma ei ollut kovinkaan suotuisa ison tonttuilualueen kuntoon saattamiseksi, eikä tuo ilma vieläkään parhaita puoliaan näytä. Kenttämenninkäiset ovat olleet kovilla ja uurastaneet pienen korvauksensa eteen moninkertaisesti. Näin säänhaltijasta saatiin jonkinlainen torjuntavoitto ja muutama harjoitustonttuilu päästiin kokemaan omalla Viitavuorellakin!      

 Vielä muutama sananen tivolin taustajoukoista ennen kuin oikeat kisailut pääsivät alkamaan. Kokkouksia ja palaveereja on pidetty tiuhaan tahtiin, jotta pääaosanesittäjät ovat saaneet mahdollisuuden kisata! Pyyteettömästi on tehty se mikä on voitu omasta pienestä vapaa-ajasta irtiottaa. ISOT kiitokset kuuluu heille! Järjestettiinpä vielä tonttupartion ja heidän "muoriensa" yhteinen iltama! Siellä leikittiin, mutta ei vielä laulettu! Ehkä jo seuraavalla tapaamisella!!

 Niin sitten päästiin aloittamaan virallinen kisakausi ja heti pohjoisen tonttukiitäjien luo! Saalina yksi ns.yllätys ja yksi häpeän suuri "huono tuuri"? Sitten "mustat tontut" niisti nenät, jonka jälkeen leikiteltiin "kerällä". "Napatontuilta" nyysittiin lahjat ja toisilta pohjanukoilta tasattiin veljellisesti säkkien sisällöt! Itämaan tietäjät olivat onnekkaampia seuraavaksi! Kisailut olivat siis alkaneet hyvin ja välillä vähemmän hyvin! Pari tonttupartion jäsentä lähetettiin tutustumaan pakkasukkoon ja samalla tuomaan mainetta sekä kunniaa oikeaan Joulupukin maahan! Saas nährä, miten Viitavuoren kaksikon vieraalla maalla käy!

 Vesisade vuorottelee räntäsateen kanssa pitäen kelin lauhana ja lumettomana. Mielet ovat vähän alakuloisia, tuleeko jouluna lunta. Tonttupartio saunoi kuitenkin ns. "pienissä jouluissa" ikävät asiat olemattomiksi murusiksi kauas avaruuteen. Erityisesti tunnelmaa nostatti Jaffa-tontun paikalla saattama "porokoira" Hertta, joka sulatti  kovapäisimmätkin  tonttusydämet! Paikalle oli eksynyt myös muutamia entisiä "tonttutivolin" pelimanneja, jotka soittelevat nykyään stadin stonde-orkesterissa.  

 Iloiset mielet lisättynä kovalla innolla siivittävät varmasti  "punanuttuja" kohti tulevia koitoksia.

 Jouluaattoiltana MG V.S käveli ympäri Viitavuoren. Hihnan päässä kieppui musta pieni karvainen möykky. Ketään ei tule vastaan eikä muutenkaan näy liikettä missään! MG:n ajatukset eivät suinkaan harhailleet joulussa, vaan terävänä kertasivat, oliko kaikki varmasti kunnossa tonttupartion tapaninpäivän kisailuja varten. V.S-pukki kun tuppaa ikääntymään ja dementoitumaan, niin pitää käydä asiat läpi moneen kertaan. Hänen näkönsäkin häviää kovaa vauhtia ulkonäön myötä. No joulumieli palasi matkan viime metreillä. kun Tim Knutseen muorineen sekä tonttuineen tulee vastaan. Isot tallilyhdyt heidän käsissään valaisevat Viitavuoren reunoja ja jouluinen tunnelma valtaa lähitienoon! Jouluntoivutuksien jälkeen V.S-pukki suuntaa kohti kotia ja unohtaa hetkeksi tonttupartion huolet sekä murheet!

jatkuu......ja tekstikin elää....


Näytä lisää uutisia