JPS reilusta takaa-ajoasemasta toiseen osaotteluun

rn

JPS lähti Kajaaniin ensimmäisen osaotteluun tavoitteenaan hyvät lähtöasemat viikon päästä pelattavaan ratkaisevaan koitokseen, jonka jälkeen nähdään, toteutuuko Jipsin 50-vuotisen historian ensimmäinen nousu Kakkoseen.

rn

Jipsi pysyi pelin alussa hyvin kajaanilaisryhmän kyydissä, joka juoksutti avauksessa kentälle seitsemän ulkomaalaispelaajaa. ACK:n pelistä paistoi alussa selvästi nousupaineet eikä sen peli rullannut parhaalla mahdollisella tavalla joukkueen keskityttyä lähinnä pitkän pallon viljelemiseen. Jipsinkään pelinrakentelu ei häikäissyt, mutta silti vierasjoukkue sai ensimmäisen erinomaisen maalintekotilanteen. Pallo pelattiin vasempaan laitaan Eemeli Jokiselle, joka lähetti matalan keskityksen maalille, missä Aapo Autio pääsi vapaasti laukomaan noin 10 metristä, mutta pelivälinen viuhui punaisesta näkökulmasta nähtynä harmittavasti hieman ohi takatolpasta. ACK alkoi pikkuhiljaa saada pelijuonesta paremmin ja paremmin kiinni ja paine alkoi siirtyä Jipsin päätyyn. Ensimmäistä maalia saatiin todistaa, kun pelikello näytti 29 minuuttia. Pallo pelattiin boksin sisään, mistä lähteneen laukauksen Teemu Holopainen torjui, mutta ripariin ehti ensimmäisenä Michael Nzekwe, jonka laukaus lähes nollakulmasta otti vielä epäonnekkaan kimmokkeen tilanteeseen liukuneen Aution jalasta ja pallo päätyi Jipsin rysään. Maalin jälkeen kotijoukkueen peli selvästi vapautui ja ensimmäisen jakson viimeinen vartti olikin JPS:n osalta lähinnä selviytymistaistelua, jonka aikana Holopainen joutui useampaan otteeseen venymään pallon tielle. Taistelu ei kuitenkaan riittänyt toisen takaiskumaalin estoon, sillä 38. peliminuutilla pallo pelattiin jälleen pilkun kohdalla päivystäneelle Nzekwelle, joka siirsi pelivälineen vasurillaan varmasti takakulmaan. Tauolle siirryttiin kotijoukkueen 2-0 johtolukemissa.

rn

rn

Kajaanin ulkomaalaisvahvistukset olivat vaikeita pideltäviä punanutuille

rn

Toisella jaksolla ACK otti jalkaa pois kaasulta eikä peliä pelattu enää aivan yhteen päätyyn, mutta tästä huolimatta kotijoukkue onnistui jo 53 minuutin kohdalla siirtymään 3-0 johtoon. ACK pelasi pallon nätistä seinäsyötöllä laitaan mistä lähteneen keskityksen kohteena oli jälleen illan sankari Nzekwe, joka iski jo kolmannen osumansa. Maalia voidaan pitää onnekkaana, sillä Nzekwen volleylaukaus osui häneen omaan tukijalkaansa, josta pallo kimposi maaliin. JPS sai toisella jaksolla rakennettua muutamaan maalitilanteen. Ensin Anton Stutzle pääsi laukomaan vapaapotkun jälkitilanteesta boksin sisältä, kun maalivahti oli jo pelattu ulos tilanteesta, mutta maalin edessä päivystänyt puolustaja sai blokattua laukauksen. Toinen hyvä tilanne aukeni Jokiselle, joka pääsi Aution jatkon jälkeen ampumaan boksin rajalta, mutta pallo viuhui hieman ohi yläkulman. Pelin hallinta oli silti edelleen kotijoukkueella, joka rakensi myös maalitilanteita, mutta enempää osumia ei pelissä enää nähty, joten toiseen osaotteluun lähdetään kajaanilaisten 3-0 johtoasemassa.

rn

rn

Kolmen maalin takaa-ajoasema ei ole herkullinen tilanne Jipsin kannalta varsinkin ottaen huomioon sen, että ACK on selvästi paras joukkue, mitä vastaan punanutut ovat tällä kaudella pelanneet. Kirvestä ei kuitenkaan suinkaan ole heitetty kaivoon vaan toiseen osaotteluun lähdetään hurtilla taistelumielellä. Ratkaiseva peli pelataan lauantaina 15.10 Vehkalammella klo 12 alkaen.