Sarjavoitto sai sinettinsä Äänekoskella

rn

JPS lähti Äänekoskelle hakemaan vierasvoittoa, joka varmistaisi joukkueelle sarjavoiton ja samalla paikan Kakkosen karsintoihin. Huima on sarjasijoituksista huolimatta ollut Jipsille perinteisesti vaikea vastustaja ja sitä se oli sunnuntainakin, mutta tiukkojen vaiheiden jälkeen JPS onnistui puristamaan ottelusta täydet sarjapisteet ja sinetöi näin lohkovoittonsa.

rn

JPS sai otteluun lentävän lähdön johtomaalin syntyessä jo 4 minuutin pelin jälkeen. Jaakko Ahokas eteni vasenta laitaa pitkin ja syötti maata pitkin keskelle, jossa pallo omituisesti pomppasi Huiman pakin jalan yli ja päätyi yllättäen Jukka Hanhelalle, joka haltuunoton jälkeen viimeisteli varmasti vasempaan alakulmaan. Vartin kohdalla vierailla oli loistava tilaisuus siirtyä kahden maalin johtoon, kun Ahokas vapautti pystysyötöllä Lasse Saaren läpiajoon, mutta tämän laukaus epäonnistui suuntautuen suoraan Huiman maalivahtia Tommi Minkkistä päin. Ensimmäinen jakso oli kokonaisuudessaan tasaista pelailua. Huima sai välillä pelistä hyvin otetta, kun Jipsillä oli vaikeuksia oman prässipelinsä kanssa. Kotijoukkue rakensi myös muutaman hyvän tilanteen, joista paras oli Ali Mahmud Abdullahin ylärimaan kolahtanut laukaus. Myös punaisilla oli muutama hyvä tilanne. Hanhela pääsi laukomaan boksin rajoilta, mutta veto meni keskelle maalia. Vaihdosta flunssaa kärsineen Hanhelan tilalle tullut Ville Kujanpää pääsi myös muutaman kerran tekopaikkaan, mutta kudit suuntautuivat yli maalin ja päin Minkkistä.

rn

rn

Jukka Hanhela iski ottelun avausmaalin (kuva kevään BET-ottelusta)

rn

Toinen jakso jatkui pitkälti samoissa merkeissä kuin ensimmäinen pallonhallinnan jakautuessa suurin piirtein tasan. Selkeisiin maalintekopaikkoihin pääseminen tuotti kuitenkin molemmille joukkueille suuria vaikeuksia. Putoamista vastaan taisteleva Huima onnistui tasoittamaan ottelun pelikellon näyttäessä 72 minuuttia. Santtu Laaksonen antoi hienon pystysyötön Abdullahille, joka vielä hienommin ampui pallon volleysta boksin rajalta aivan yläriman alle. Laukaus oli upea ja Teemu Holopainen Jipsin maalissa oli voimaton. Huima sai uutta virtaa tasoitusmaalista ja sai luotua jonkin verran painetta vieraiden maalille, mutta johtomaaliin asti tämä ei riittänyt. Ottelun ratkaisu nähtiin 88. peliminuutilla. Simo Kinnunen voitti pääpallon Huiman maalipotkun jälkeen ja pallo ajautui Aapo Salopellolle. Tämä siirsi pelivälineen eteenpäin Eemeli Jokiselle, joka lyhyen kuljetuksen jälkeen pääsi laukomaan 20 metristä ja tuloksena olikin todellinen bomberi, joka kiidätti pallon komeasti yläriman alle. Johtomaalin jälkeen Jarkko Jokiranta ja Ahokas pääsivät kumpainenkin vielä näyttämään pääpelitaitojaan Marcus Åbergin loistavista keskityksistä. Taidot todettiin kuitenkin hieman vajavaisiksi ja näin punaisten maalitili ei enää karttunut. Huima ei enää Jipsin toisen maalin jälkeen paikkoja saanut ja näin sarjavoiton varmistanut voitto kirjattiin lukemin 1-2.

rn

rn

Eemeli Jokinen taiteili ottelun upean voittomaalin

rn

JPS on kauden loppuvaiheessa osoittanut sanonnan ”hyvä joukkue voittaa huonollakin pelillä” todenmukaisuuden, sillä viime aikoina peli ei ole kummoisesti kulkenut, mutta silti voittoja napsahtelee plakkariin. Tämä osoittaa joukkueen henkistä vahvuutta, kun alkukauteen verrattuna vaisuista peliesityksistä huolimatta voittoja on silti pystytty puristamaan. Yhtenä syynä vaihteleviin peliesityksiin ovat olleet loukkaantumiset. Varsinkin keskikentän keskustassa on ollut pelien välillä niin suuri vaihtuvuus, että se ei voi olla vaikuttamatta pelinrakenteluun.

rn

Vaikka sarjavoitto nyt varmistuikin, niin Jipsin kausi jatkuu vielä ainakin kahdella ottelulla. Tämän jälkeiset jatkokuviot riippuvat sitten siitä, mitä seuran hallitus päättää Kakkosen karsintapaikan vastaanottamisesta. Seuraavaksi punanutut ovat tulessa perjantaina 9.9. Vehkalammella, jolloin vastassa on JoPS Joensuusta.

rn

Huima - JPS 1-2 (0-1)

rn

4 min 0-1 Hanhela (Ahokas)

rn

72 min 1-1 Abdullah

rn

88 min 1-2 Jokinen (Salopelto)

rn

JPS: Teemu Holopainen - Marcus Åberg, Joonas Heino (v), Timo Eirola, Riku Lamberg (v) - Lasse Saari (88 min Simo Kinnunen), Santeri Paajanen, Jarkko Jokiranta (76 min Aarne Ylönen), Eemeli Jokinen, Jukka Hanhela (25 min Ville Kujanpää, (58 min Aapo Salopelto)) - Jaakko Ahokas