Esittelyssä päävalmentaja Mika Sillgren

JPS:n bandyliigamiehistöä luotsaava Mika Sillgrenin syntymä tapahtui 13.05.1964 Jyväskylässä. Avioliitossa elävällä Mikalla on kuusi lasta ja yksi lapsenlapsikin on nähnyt maailmaa jo pari vuotta. Kesällä maatilan Kuoreveden Hallista hankkineelle Sillgrenin perheelle on hevoset myös osa kiireistä arkea.

 Jääpalloilun pariin lahjakkaana urheilija tunnettu Mika ajautui vuonna 1984 silloisen piirisarjan kautta. Tie avautui nopeasti JPS:n edustusjoukkueeseen ja uran ensimmäinen kohokohta oli JPS:n nousu takaisin jääpallon SM-sarjaan vuonna 1987. Rovaniemellä käyty karsintasarjan ratkaiseva ottelu päättyi JPS:n voittoon 6-1. Muuallakin huomattiin Mikan kyvyt ja SM-mitaleita tuli kaiken värisiä WP-35:n (3 kautta) ja HIFK:n (1 kausi) riveissä. Kruununa 92-93 Varkaudessa saavutettu SM-kulta.  Sillgren käväisi myös Ruotsin pääsarjassa Kalsborg BK:n joukkueessa kaudella 98-99. Suomen jääpallomaajoukkueen portit avautuivat ja ensimmäinen MM-pronssi pujotettiin Mikan kaulaan kotikisoissa 1991. Tärkeinä hetkinä maajoukkueurallaan Mika muistelee 1999 Arkangelin tulipalopakkaskisoja ja niistä saalistettua MM-hopeaa. A-maaotteluja kertyi kaiken kaikkiaan 44 ja mukaan mahtui myös muutama B-maaottelukin. Lähes "parhaimpina muistoina" jääpalloilun parista Mika mainitsee kuitenkin lukuisat "jossitteluiltamat" ja naurahtaa virnuillen!

 Jääpalloilu jatkui vielä JPS:n riveissä 2000-luvullakin pelaajavalmentajana neljänä kautena ja sen jälkeen pelaajana kakkosjoukkueen sekä ikämiesten parissa. Joka talvi on saatu ihailla Viitaniemen jäällä Mikan pitkiä potkuja sekä älykkäitä syöttöjä. Ikä ei miestä paina, vaan mies painaa ikää.

 Kovalla tarmolla liigajoukkueen parissa työskennellyt "Silu" ei vielä tavoitteitaan julki tuo, mutta joitakin ajatuksia tulevasta kaudesta putkahti. Tärkeimpinä asioina nousi esiin nuorten jääpalloilijoiden eteenpäin vienti ja yhteisen sävelen löytäminen. -Roolitusten pitäisi tukea vahvaa joukkuepelaamista ja auttaa näin "Jipsiä" myös menestymään; tokaisi Mika vielä lyhyen haastattelun lopuksi.


Näytä lisää uutisia