JPS ei antanut KaPa:n yllättää

rn

JPS lähti Kangasniemelle jatkamaan voittoputkeaan ja puolustamaan sarjajohtoaan, jonka se oli hetkellisesti menettänyt KuFu:lle, joka edellisenä päivänä päihitti SaPa:n 5-3 lukemin. Ottelun alku oli jälleen kuten muutamassa viimeisessä pelissä vaikea, mutta koneen lähdettyä rullaamaan taululle tulivat lopulta selvät voittolukemat Jipsille ja näin punanutut siirtyivät jälleen sarjan piikkipaikalle.

rn

Kuten jo mainittiin, ottelu käynnistyi jälleen hieman kankeasti Jipsin kannalta. Tästä huolimatta vierasjoukkue rakensi ensimmäisen tilanteen, kun Jaakko Ahokas pääsi puskemaan takatolpalta Riku Lambergin vapaapotkun jälkeen, mutta pusku painui ohi maalin. Vartin pelin jälkeen sarjan häntäpaikalla majaileva kotijoukkue kaatoi jääkylmää nestettä jipsiläisten niskaan ja osoitti, että ilmaiseksi eivät pisteet Kangasniemeltä Nykäskylään lähde. Timo Eirolalle saatui harvinainen missi, jonka jälkeen Aki Tiihonen pääsi läpiajoon ja sijoitti pallon varmasti etukulmaan. Lähes heti perään kotijoukkue oli iskeä toistamiseen, kun linjamiehen nukahduksen jälkeen KaPa:n pelaaja pääsi nokikkain Teemu Holopaisen kanssa, mutta Temppelin torjunta pelasti JPS:n toiselta takaiskulta. Vaikka punaisten peli ei tämän jälkeenkään häikäissyt, alkoi ote siirtyä koko ajan enemmän vieraille ja jo aikaisessa vaiheessa kävi selväksi, että kuntoetu oli vahvasti Jipsin puolella. Ensimmäistä maalia saatiin kuitenkin odottaa puoli tuntia. Tällöin JPS lähti nopeaan vastahyökkäykseen KaPa:n kulman jälkeen. Pallo pelattiin Eemeli Jokisen ja Timo Eirolan toimesta nopeasti yli keskialueen, jonka jälkeen omasta erheestään suivantuneena hyökkäykseen mukaan lähtenyt Eirola siirsi pelivälineen Lasse Saarelle. Tämä leikkasi boksin ulkopuolella keskelle ja ampui vasurillaan kuulan nätisti etukulmaan. JPS jatkoi tasoitusmaalin jälkeen painostusta joka tuotti jakson viimeisen kahdeksan minuutin aikana kolme osumaa. Ensin Ahokas kaadettiin boksin sisällä, josta seuranneen rankkarin sama mies ampui totutun varmasti sisään. Seuraava maali syntyi, kun Marcus Åbergin korkea keskitys näytti painuvan yli päätyrajasta, mutta Aapo Autio sai venytettyä jalkansa palloon, joka kimposi maalin eteen, missä Saari ei ehtinyt väistää ja hänen jalastaan pallo pomppasi tyhjään maalin. Saari ehti vielä ensimmäisellä jaksolla viimeistellä hattutemppunsa. Mies sai pystysyötön Ahokkaalta ja chippasi todella kauniisti pallon boksin rajalta yli vastaan sännänneen maalivahdin.

rn

rn

Lasse Saari osui jo ensimmäisellä jaksolla hattutempun arvoisesti

rn

Koska peli käytännössä ratkesi jo ensimmäisellä jaksolla, oli ottelun toinen puolikas melko hidastempoista neppailua. JPS keskittyi pitämään palloa ja välttämään turhien korttien ottamista, jotta loppupeleissä säästyttäisiin pelikielloilta. Onnistui vierasjoukkue tämän neppailun keskellä kuitenkin iskemään kolme osumaa. Ensin Autio ampui Saaren poikittaissyötöstä pallon etukulmaan ja tasoitti samalla hänen ja Ahokkaan välisen tilanteen taistelussa maalikuninkuudesta. Ahokas ei kuitenkaan ollut vielä sanonut viimeistä sanaansa vaan iski illan toisensa Aution syötöstä. Tämän maalin muuten hyvin pelannut KaPa-veskari saa ottaa omaan piikkiinsä. Ahokas iski vielä kertaalleen, kun mies 70 metrin kuljetuksen jälkeen jaksoi vielä ampua pallon komeasti alakulmaan noin 25 metristä. Tähän osumaan syöttöpiste merkittiin Holopaiselle, jonka heitosta Ahokkaan pitkä kuljetus käynnistyi. Jipsillä oli paikkoja useampaankin osumaan, mutta loppulukemat kirjattiin numeroin 1-7.

rn

rn

Myös Jaakko Ahokkaan kutreille sovitettiin knallia pelin jälkeen

rn

Hankalan alun, josta on viime peleissä tullut Jipsin tavaramerkki, jälkeen ottelu päättyi siis lopulta selvin lukemin ja samalla saatiin hieman kaulaa maalierossa KuFu:un verrattuna. Seuraavassa ottelussa punaisten pitää olla hereillä alusta asti, kun perjantaina vastaan asettuu tulikuumassa paikallisderbyssä BET. Ottelu alkaa Vehkalammella klo 17.45.

rn

KaPa – JPS 1-7 (1-4)

rn

16 min 1-0 Tiihonen

rn

29 min 1-1 Saari (Eirola)

rn

37 min 1-2 Ahokas rp

rn

42 min 1-3 Saari (Autio)

rn

44 min 1-4 Saari (Ahokas)

rn

59 min 1-5 Autio (Saari)

rn

68 min 1-6 Ahokas (Autio)

rn

77 min 1-7 Ahokas (Holopainen)

rn

JPS: Teemu Holopainen – Marcus Åberg, Jarkko Jokiranta, Timo Eirola, Riku Lamberg – Lasse Saari (62 min Simo Kinnunen), Aapo Salopelto (60 min Ville Kujanpää), Santeri Paajanen (70 min Jukka Hanhela), Eemeli Jokinen (70 min Alejandro Ylönen), Aapo Autio – Jaakko Ahokas