Autio hattuili täyden pistepotin Jämsänkoskelta

rn

JPS sai pitkästä aikaa jalkeille lähes täyden kokoonpanon, kun se lähti Jämsänkoskelle Ilveksen vieraaksi metsästämään täyttä pistepottia. Kevätkierroksen ottelussa Ilves hangoitteli kiikarilukemissa aivan loppuhetkille asti, kunnes Jaakko Ahokas onnistui 84. minuutilla päästämään punanutut piinasta. Myös tällä kertaa ottelu ratkesi lopullisesti Jipsin kannalta tuskatuttavan myöhään, mutta tuloksena oli kuitenkin pistepussin lihominen kolmella täpällä.

rn

Tällä kertaa kokomustissa pelannut JPS onnistui heti toisella minuutilla rakentamaan hyvän näköisen paikanpoikasen, mutta Eemeli Jokisen haltuunotto epäonnistui tilanteessa, jossa hän olisi hyvällä tatsilla ollut läpiajossa. Peli eteni suht verkkaisesti ja tapahtumaköyhästi. Aapo Autio ja Lasse Saari pääsivät kokeilemaan laukaustaan, mutta ilman tulosta. Ensin mainitun kuti 25 metristä viuhui niukasti yli ja viime pelin sankarin Saaren laukaus taas suuntautui päin Ilves-vahtia. Viisi minuuttia ennen taukoa pallo löytyi ensimmäisen kerran kotijoukkueen verkosta, kun Marcus Åbergin sivuvaparin jälkeen Autio seilasi omissa korkeuksissaan ja puski pelivälineen hallitusti takakulmaan. Lähes heti perään johdon tuplaaminen oli lähellä, kun Riku Lambergin keskityksestä Autio pääsi ensin kahdesti yrittämään ja riparista Ahokas vielä kertaalleen, mutta jokaisen yrityksen edessä oli Ilves-raaja. Jipsin peli ei ensimmäisellä jaksolla rullannut parhaalla mahdollisella tavalla vaikka ottelun hallinta suhteellisen selvästi vierasjoukkueella olikin. Kotijoukkuekin onnistui muutaman tilanteen rakentamaan. Mainittavimpina vartin pelin jälkeen pusku kulmapotkusta niukasti yli ja vähän ennen taukoa vihainen laukaus 25 metristä, joka myös suuntautui niukasti yli maalin.

rn

Toiselle jaksolla Jipsi tuli kovemmalla höyryllä hakien pelille ratkaisua. Ensimmäisenä tekopaikkaan pääsi Ahokas, jonka ohjaus maalin edestä kulman jälkitilanteessa kuitenkin painui ohi maalin. Muutama minuutti tästä ja Joonas Heino pääsi erikoistilanteen jälkeen ampumaan 20 metristä. Pallo muutti suuntaa Ilves-pakin jalasta ja leijui yli maalivahdin, mutta vieraiden harmiksi pomppasi yläriman kautta yli maalin. Tunnin kohdalla Autio pääsi yllättäen nokikkain maalivahdin kanssa, mutta veskarin hyvä vastaantulo pelasti tilanteen kotijoukkueen kannalta. Taas edettiin muutama minuutti ja Autio pääsi puskemaan maalin edestä, mutta veräjänvartija venyi hyvään pelastukseen. Riparissa oli ensimmäisenä Saari, jonka edessä ammotti lähes tyhjä maali, mutta Saaren laukaus lähti taivaan tuuliin ja kolisi Herranmetsän koivikossa. Kesken Jipsin painostuksen iski Ilves yllättäen kuin salama kirkkaalta taivaalta. Teemu Holopainen arvioi Ilveksen kulmapotkussa pallon lentoradan kohtalokkaasti väärin ja ViPa-apu Antti Vanhala pääsi puskemaan pallon tyhjään maaliin. Jipsiläisten päät eivät tästä kuitenkaan painuneet, vaan uutta johtomaalia lähdettiin hakemaan raivokkaasti. Ensin Ahokas pääsi keskityksestä yrittämään, mutta tuloksetta. Tämän jälkeen Anton Stutzle pääsi kulmapotkusta puskemaan täysin vapaasti, mutta pusku suuntautui ohi. Seuraavana oli yritysvuorossa jälleen Ahokas, joka pääsi läpiajoon ja ohitti laukauksellaan maalivahdin, mutta jälleen pallo kimposi ylärimasta, tällä kertaa takaisin kentälle ja Jokinen pääsi vielä riparista yrittämään ratkaisua saksipotkulla, mutta jälleen pallo painui niukasti ohi. JPS-vyöry jatkui ja seuraavasta hyökkäyksestä Autio pääsi jälleen puskemaan, mutta maalivahti venyi loistavaan pelastukseen. Vihdoin 77. minuutilla Jipsin piina päättyi. Jokinen keskitti boksin rajalle, jossa Stutzle otti pallon komeasti rinnalla haltuun, eteni päätyrajalle ja syötti takaviistoon Autiolle, joka liukui kuulan nuottaan. Viimeinen niitti pelille tuli lähes heti perään, kun Autio sai pallon boksin sisään päätyrajalle, laittoi puolustajalta länget, eteni kohti maalia ja laittoi vielä veskarilta länget ja peliväline löytyi kolmannen kerran Ilveksen maalista. JPS rakensi vielä muutaman paikan, parhaana Jokisen puolittainen läpiajo, jonka päätteeksi mies nosti chipillä pallon yli maalivahdin, mutta samalla myös ohi maalin. Näin peli päättyi melko tuskaisten vaiheiden jälkeen 1-3 vierasvoittoon.

rn

Ottelun sankari oli luonnollisesti kolmen maalin isä Autio, joka hattutempullaan nousi lohkon maalipörssin kärkeen Ahokkaan rinnalle. Molemmilla on nyt kasassa 14 häkkiä. Kun samaan aikaan pelatussa ottelussa sarjakakkonen KuFu löylytti JoPS:ia rumin lukemin 8-0, on kahden kärkijoukkueen ero edelleen kaksi pistettä Jipsin hyväksi. Seuraavan kerran joukkue on tulessa lauantain Kangasniemellä, jossa vastaan asettuu KaPa.

rn

rn

Aapo Autio iski hatullisen ja nousi Jaakko Ahokkaan kanssa maalipörssissä tasalukemiin

rn

Ilves – JPS 1-3 (0-1)

rn

39 min 0-1 Autio (Åberg)

rn

65 min 1-1 Vanhala

rn

77 min 1-2 Autio (Stutzle)