JPS piti Jyväskylän valtikan tiukasti hallussaan

rn

JPS aloitti syyskierroksen paikalliskamppailulla FC Blackbirdia vastaan. Pelin ennakkoasetelmat olivat sikäli samankaltaiset kuin kevätkierroksella, että kotijoukkueella oli jälleen vaikeuksia loukkaantumisten ja muiden poissaolojen johdosta, mutta peliin saatiin silti vahva avauskokoonpano ja penkillekin muutama terve pelimies. Suurin kysymysmerkki ennen peliä löytyi Jipsin tolppien välistä, sillä kummatkin punanuttujen maalivahdit, Anssi Korkiakoski ja Veli-Matti Tranberg olivat estyneitä, joten debyyttinsä maalin suulla teki yleensä topparina häärivä Anton Stutzle, joka kuitenkin selviytyi haasteesta ilman moitteen häivää.

rn

JPS aloitti ottelun vahvasti ja jo toisella peliminuutilla Mikko Huhtiniemi suti pallon maaliin, mutta kapteeni oli harmittavasti ehtinyt hieman paitsion puolelle. Ensimmäinen jakso oli kokonaisuudessaan tasaista pelailua, jossa kumpikaan joukkue ei saanut tahtipuikkoa selvästi käsiinsä. Myöskin selkeät maalipaikat loistivat poissaolollaan. 25 minuutin kohdalla vierailijat saivat pelivälineen kulman jälkitilanteesta maaliviivalle, mutta siellä päivystänyt antennimaston pituinen Marcus Åberg onnistui luutimaan pallon turvallisille vesille. 10 minuuttia ennen taukovihellystä JPS siirtyi ottelussa johtoon. Åberg lähetti vapaapotkusta komean maaliin päin suuntautuneen keskityksen, johon Huhtiniemi sai päätään sen verran väliin, että peliväline painui maalin takakulmaan. Rastaat onnistuivat kuitenkin tasoittamaan ottelun viisi minuuttia myöhemmin, kun pallo omituisesti kulki maata pitkin boksissa kaikkien jipsiläisten läpi ja Ville Santala pääsi viimeistelemään vasurillaan tasoituksen.

Toisen jakson alkuun JPS tuli todella vahvasti ja otti täydellisen kontrollin kenttätapahtumista. Ensimmäinen tekopaikka siunaantui Lasse Saarelle, joka pääsi vapaasti ampumaan boksin sisältä Huhtiniemen poikittaissyötön jälkeen, mutta laukaus suuntautui yli maalin. Vain pari minuuttia tästä ja Saari antoi oikeata komean keskityksen, jonka Jaakko Ahokas jatkoi syöksypuskulla vain senttejä ohi alakulman. Lähes heti tämän tilanteen jälkeen Jipsi teki johtomaalin. Palloa liikutettiin vierailijoiden boksin läheisyydessä ja lopulta Saari pääsi ampumaan melko läheltä maalia. Laukaus osui tolppaan, mutta riparissa oli ensimmäisenä Ahokas, joka onnistui polvellaan siirtämään Selectin maaliin. Ahokas sai pian mahdollisuuden tuplata maalisaldonsa. Tällä kertaa Åberg keskitti oikealta ja jälleen Ahokas oli ensimmäisenä pääpallossa, mutta tällä kertaa pusku painui niukasti yli maalin. Reilun tunnin pelin jälkeen nähtiin ikävä tapahtuma, kun Timo Eirolan ja Caius Forsbergin päät kolahtivat yhteen pallontavoittelutilanteessa ja molemmat pelurit jäivät nurmen pintaan. Kumpikaan ei pystynyt peliä jatkamaan, mutta ilmeisesti tilanteesta selvittiin ilman vakavia vammoja. Tässä kohtaa otteluun tuli noin viiden minuutin luova tauko ja tämän jälkeen vierailijat saivat otetta pelistä ja pitivät palloa, mutta painostus ei johtanut kovinkaan vaarallisiin maalitilanteisiin. Viisi minuuttia ennen täyttä aikaa Saari eteni oikealta boksin sisään ja ampui pienestä kulmasta pallon jo toistamiseen vierailijoiden maalikehikoihin. Lisäaikaa oli pelattu jo 7 minuuttia, kun Ahokas iski lopullisen niitin ottelulle. Hän eteni pallon kanssa vasenta laitaa ja leikkasi boksin rajan kohdalla sisään ja ampui armottomat bomberin maalin kattoon, jonka edessä Jaakko Hilpinen oli voimaton.

rn

rn

Jaakko Ahokas oli taas tututun tehokas

rn

Näin JPS otti kauden kolmannen voittonsa paikallisvastustajasta lukemin 3-1 ja lisäsi näin johtoaan sarjakärjessä 8 pisteeseen. Tosin kakkosena oleva KuFu on pelannut yhden ottelun vähemmän.  Jipsillä on tärkeän voiton jälkeen nyt edessään kaksi todella merkittävää ottelua, kun se perjantaina matkustaa Kuopioon Zulimanien vieraaksi ja maanantai isännöi Vehkalammella KuFu:a sarjan todellisessa kärkiottelussa.

rn

JPS: Anton Stutzle – Marcus Åberg (v), Joonas Heino, Timo Eirola (v) (67 min Jarkko Jokiranta), Riku Lamberg (73 min Kimmo Väre) – Lasse Saari (87 min Aapo Salopelto), Simo Ihalainen, Niko Nuttunen (v), Eemeli Jokinen, Mikko Huhtiniemi – Jaakko Ahokas