JPS juhannuslomalle komean vierasvoiton jälkeen

rn

JPS matkusti keskiviikkona kauden ainoalle todella pitkälle vierasreissulle Pohjois-Karjalan sydämeen Joensuuhun, missä vastaan asettui sarjan kärkipäässä keikkuva JoPS. Hieman vaisun Huima-pelin jälkeen Jipsin tavoitteena oli saada oma pelinsä jälleen rullaamaan eikä pelata vastustajan tahtipuikon mukaan kuten Huima-pelissä pitkälti kävi. Outo pelialusta eli nurmi hieman arvelutti, sillä JPS ei ole koko kauden aikana kertaakaan harjoitellut vihreällä veralla. Poikkeuksellisesti mustissa pelannut vierasjoukkue ei antanut oudon pelialustan kuitenkaan hämätä itseään vaan haki Joensuusta komean 0-3 vierasvoiton.

rn

Ensimmäinen jakso alkoi melko varovasti, kun kumpikaan joukkue ei melko huonokuntoisella kentällä saanut syöttöpeliään kunnolla rullamaan. 20 minuutin kotijoukkue sai ensimmäisen paikanpoikasen aikaan, kun JoPSin pelaaja pääsi kulman jälkitilanteesta noin 25 metristä pamauttamaan komean volleyn, joka kuitenkin painui niukasti Anssi Korkiakosken vartioiman JPS-maalin yli. JPS alkoi pikkuhiljaa saada paremman otteen pelistä ja tämä palkittiin 29 minuutin pelin jälkeen. Kulman jälkitilanteessa pallo ajautui avaukseen nousseelle Simo Kinnuselle, joka pudotti pelivälineen taakse noin 20 metriin Mikko Huhtiniemelle. Tämä steppasi hetken paikoillaan ja lähetti komean ja puhtaan vasuripommin, joka painui vastustamattomasti maalin takakulmaan. Ensimmäisen jakson loppu oli melko tasaista pelailua ja maalipaikkoja ei juurikaan syntynyt. Paras tilanne tuli Jipsille, kun Marcus Åberg lähetti komean keskityksen oikealta ja Jaakko Ahokas jatkoi pallon volleylla hieman maalin yli.

rn

Toiselle jaksolle JPS tuli todella vahvasti ja sai pelin haltuunsa. 54 minuutin kohdalla alkoi jo olemaan pientä ratkaisun makua ilmassa, kun Huhtiniemi viimeisteli illan toisen maalinsa. Hän sai pallon Ahokkaalta noin 25 metriin, teki jälleen muutamat lambada-liikkeet paikoillaan ja sijoitti pallon komeasti oikealla jalallaan maalivahdin ulottumattomiin. Lopullisen niitin peli sai vain kolme minuuttia myöhemmin. Pitkän rajaheiton jälkeen pallo painui kaikkien yli boksin rajalle, missä Ahokas jatkoi pelivälineen kantapäällään keskikentän tukevalle miehellä Simo Ihalaiselle, jonka keskitys löysi toppari Timo Eirolan pään ja komea pusku lähetti kuulan vastustamattomasti maalin takakulmaan. JoPS yritti vielä reilun tunnin pelin jälkeen tulla peliin mukaan, mutta ensin Korkiakoski torjui hienosti kulman jälkeisen komean saksipotkun ja hetkeä myöhemmin kotijoukkueen pirteä kärkimies Toni Tanninen ampui kovan pommin 25 metristä, mutta kuula viuhui hieman yläkulman ohi. Tämän jälkeen JoPS ei enää saanut uutta vaihdetta silmään ja pelin loppuvaiheen parhaat paikat tulivat Jipsille, mutta Ahokas, Eemeli Jokinen, Ville Kujanpää ja Kimmo Väre eivät onnistuneet omista tonteistaan viimeistelemään. Myös JoPSilla oli muutama tilanne kuparisen rikkomiseen, mutta Korkiakoski onnistui pitämään maalinsa neitseellisenä. Näin peli päättyi Jipsin riemukkaaseen vierasvoittoon.

rn

Päivän peliesitys oli kokonaisuutena Jipsiltä hyvin ehjä verrattuna etenkin edelliseen Huima-peliin. Huolimatta epätasaisesta kentästä pelaajat uskalsivat melko hyvin pyörittää palloa vaikka pitkän roiskimiseenkin jouduttiin välillä turvautumaan, mutta tällaisella alustalla siltä ei voi välttyä. JPS pääsee viettämään juhannusta viiden pisteen sarjajohdon turvin ja kevätkierroksen viimeisen ottelun joukkue pelaa ensi viikon lauantaina Vehkalammella, kun vastaan juoksee sarjanousija Savon Pallo Pieksämäeltä.

rn

JoPS – JPS 0-3 (0-1)

rn

29 min 0-1 Huhtiniemi (Kinnunen)

rn

54 min 0-2 Huhtiniemi (Ahokas)

rn

57 min 0-3 Eirola (Ihalainen)

rn

JPS: Anssi Korkiakoski – Marcus Åberg, Joonas Heino, Timo Eirola (61 min Niko Nuttunen), Riku Lamberg (79 min Aapo Salopelto) – Simo Kinnunen (59 min Kimmo Väre), Simo Ihalainen, Santeri Paajanen (76 min Ville Kujanpää), Eemeli Jokinen, Mikko Huhtiniemi – Jaakko Ahokas