Punanutut sinisilmiä tehokkaampia

Perjantaina Vehkalammen helteisessä illassa JPS kohtasi rakkaan paikallisvastustajansa BETin. Nämä ottelut ovat aina olleet sarjataulukon tilanteesta riippumatta tiukkoja vääntöjä, joten JPS-leirissä ei tuuleteltu Jyväskylän herruutta ennen peliä.

Punanutut aloittivat ottelun todella vahvasti, sillä jo 4 minuutin kohdalla pallo kaivettiin ensimmäisen kerran BETin maalista. Riku Lamberg lähetti puolesta kentästä korkean kukkupallon BETin linjan taakse, jossa Jaakko Ahokas onnistui ottamaan pallon rinnallaan haltuun ja vastustajan repimisyrityksistä huolimatta mies junttasi pelivälineen komealla vasurivolleylla maalivahdin käsien kautta verkon perukoille. Heti perään Eemeli Jokinen tarjoili Ahokkaalle täysin avoimen tekopaikan, mutta tällä kertaa viimeistely-yritys suuntautui ohi maalin. Myös BET sai ensimmäiseen varttiin pari paikanpoikasta, mutta Antti Erolan ja Ville Väyrysen laukaukset eivät tuottaneet tulosta. 17 minuutin pelin jälkeen Jokinen toimi jälleen tarjoilijana ja tällä kertaa Ahokas ei erehtynyt, vaan siirsi kuulan maalin edestä helposti verkkoihin.

Jaakko Ahokas hoiti maalinteon lisäksi myös pääpallot vakuuttavasti

Kahden maalin johtoasemassa Jipsin peli passivoitui lähes täysin ja BET otti kentän haltuunsa. Jipsillä oli suuria vaikeuksia omassa pelinrakentelussaan ja toisaalta puolustuksessa valuttiin turhan alas ja BET pääsi luomaan paljon painetta Jipsin maalin läheisyyteen. Tuloksellisesti tämä konkretisoitui puolen tunnin kohdalla, kun Jarkko Jokiranta kaatoi boksissa Kalle Palhon ja tuomari osoitti armotta pilkkua. Pallon taakse asettui Erola ja laukoi pelivälineen varmasti maaliin.

Toisen jakson alussa JPS sai oivan tilaisuuden siirtyä jälleen kahden maalin johtoon, kun Aapo Autio pääsi nokikkain BETin hyvän ottelun pelanneen maalivahdin Slava Liukosen kanssa, mutta Liukonen veti tilanteessa pitemmän korren. Heti perään Sinisilmille aukeni loistava paikka tasoitukseen, mutta Anssi Korkiakoski sai näppinsä väliin boksin sisältä lähteneeseen laukaukseen. Seuranneesta kulmapotkusta syntyi melkoinen hässäkkä ja lopulta pallo kimposi Jipsin omista miehistä tolppaan. BEtillä oli edelleen hyvä ote peliin, mutta pelikellon näyttäessä 66 minuuttia ottelu sai ratkaisunsa. Jokinen jatkoikapellimestarin rooliaan vapauttaen tällä kertaa Aution, joka pääsi jälleen kahdestaan maalivahdin kanssa. Liukonen onnistui saamaan laukauksen eteen jonkin ruumiinosansa, mutta pallo lipui silti vääjäämättömästi nuottaan. Kaksi minuuttia tästä ja Jokinen jatkoi syöttökavalkadiaan vapauttaen Santeri Paajasen maalintekoon. Tässä vaiheessa viimeistään jo melko väsyneiden BET-soturien selkärangat napsahtivat lopullisesti. JPS sai luotua vielä loppupelin aikana muutamia tilanteita. Ensin Kimmo Väreen tajunnan räjäyttävä vasuribomberi painui hieman yli maalin. Seuraavaksi Ville Kujanpää tarjoili Autiolle avoimen tekopaikan, mutta Liukonen venyi hienoon paraatitorjuntaan. Ottelun viimeinen maali nähtiin 80 minuutin kohdalla, kun Jokinen sai vuorostaan nauttia herkutella tyhjään maaliin Kujanpään toimiessa hovimestarina. Näin taistelu Jyväskylän herruudesta päättyi punaisten riemukkaaseen, mutta pelitapahtumiin nähden melko suurinumeroiseen 1-5 voittoon.

Eemeli Jokinen oli vahvalla pelipäällä

JPS jatkaa edelleen tukevasti sarjakärjessä. Joukkueella on saldona seitsemästä pelistä kuusi voittoa ja yksi tappio. Seuraavaksi pistepussia yritetään kartuttaa tämän viikon sunnuntaina, kun Äänekosken Huima saapuu Jipsin vieraaksi Vehkalammelle. Peli alkaa klo 16.

Peli oli tiukkaa vääntöä puolin ja toisin

BET - JPS 1-5 (1-2)

4 min 0-1 Ahokas (Lamberg)

17 min 0-2 Ahokas (Jokinen)

31 min 1-2 Erola (rp)

66 min 1-3 Autio (Jokinen)

68 min 1-4 Paajanen (Jokinen)

80 min 1-5 Jokinen (Kujanpää)

JPS: Anssi Korkiakoski - Marcus Åberg (79 min Aapo Salopelto), Timo Eirola, Jarkko Jokiranta (71 min Ville Kujanpää), Riku Lamberg - Santeri Paajanen (74 min Anton Stytzle), Simo Ihalainen (82 min Ville Hämäläinen), Niko Nuttunen (66 min Kimmo Väre), Eemeli Jokinen (79 min Simo Kinnunen), Jaakko Ahokas - Aapo Autio (82 min Jukka Hanhela)