KaPa taipui Jipsin käsissä

JPS otti kauden viidennessä ottelussaan kauden viidennen voittonsa, kun KaPa-51 kaatui selvin 4-0 (2-0) numeroin.

Pelissä mentiin selvässä JPS:n komennossa ja JPS:n hyökkäysosasto loi useita maalipaikkoja ensimmäisellä puoliajalla. KaPa taisteli kuitenkin vahvasti ja maalivahti Jarno Reinikainen venyi muutamaan upeaa pelastukseen ja torjui muun muassa Aapo Aution ja Eemeli Jokisen hyvät maalipaikat.

Kun 15 minuuttia oli pelattu Mikko Huhtiniemi pelasi pallon Autiolle, jonka vedon Reinikainen torjui jälleen, mutta Jaakko Ahokas pääsi seuraavana kokeilemaan ja laukoi pallo varmasti verkon perukoille. Kymmenen minuuttia myöhemmin JPS sai vapaapotkun, josta lopulta Eemeli Jokinen viimeisteli kliinisesti puoliaikanumeroiksi 2-0.

Toinen puoliaika lähti hyvin liikkeelle, kun reisivaivaisen Mikko Huhtiniemen paikan ottanut Lasse Saari pääsi haastamaan Santeri Paajasen syötöstä kautta oikealla laidalla ja yllätti kovalla vedolla KaPa-vahdin etukulmasta. 15 minuuttia myöhemmin erinomaisen pelin jälleen pelannut Marcus Åberg laittoi mahtavan kovan keskityksen maalille, josta Ahokas tykitti vastustamattomasti volleylla pallon takakulmaan.

JPS:lla oli tukku muitakin tekopaikkoja, joista voi mainita Olli Väisäsen majesteettisen puskun, Anton Stytzlen vetopaikan ja Eemeli Jokisen vasemman jalan jämerän vedon. Lisämaaleja ei kuitenkaan nähty ja JPS voitti lopulta 4-0.

KaPasta täytyy nostaa esiin maalivahti Reinikainen, Kosusen veljekset Janne ja Jarkko, joista varsinkin Jarkko oli välillä vaikea pideltävä JPS-miehistölle. JPS:sta kaikki olivat hyviä. KaPa pelasi rehdisti kovaa, mussutusta ei kentältä kuulunut, yritystä riitti loppuun asti ja hienoa että kolmosesta löytyy joukkue joka pelaa pitkälti omilla kasvateillaan. Pisteet siitä heille. JPS vei kuitenkin ottelun varsinaiset pisteet ja valmentaja Matti Kautto oli varsin tyytyväinen ottelun jälkeen:
"Joukkueelta ehjä esitys, jossa liikuttiin hyvin molempiin suuntiin. Täytyy myös sanoa, että joukkue on hioutunut loistavasti yhteen ja se näkyy myös esityksissä. Viime vuodesta joukkue ei juuri muuttunut ja pelaajat tuntevat toisena hyvin. Se helpottaa pelaamista."

Seuraavaksi JPS matkustaa Kuopioon KuFun vieraaksi jo maanantaina ja perjantaina on paikallispelin vuoro, kun BET ja JPS iskevät yhteen.

JPS: Korkiakoski; Åberg, Eirola (73.Hanhela), Heino (73.Jokiranta), Lamberg; Ihalainen (75.Nuttunen), Paajanen (71.Väisänen), Huhtiniemi (12. Saari (v)) (59.Kinnunen), Ahokas (67. Stútzle (v)), Jokinen, Autio (v)