JPS parin viikon tauolle tahrattomalla saldolla

Jipsille ei jäänyt kuin kaksi lepopäivää sarjan kolmannen ja neljännen ottelun väliin. Keskiviikkona Vehkalammelle saapui Jämsänkosken Ilves, joka edellisessä ottelussa oli hakenut komean vierasvoiton Joensuusta JoPS:ia vastaan. Jipsin pelaajat tiesivät, että tämän koitoksen jälkeen oli luvassa yli kahden viikon tauko otteluista ja joukkueen keskuudessa oli kova tahto päästä tauolle voittoisissa merkeissä.

Pelin alussa tämä tahtotila ei kunnolla realisoitunut kenttäpeliin ja ensimmäisen vartin aikana kentällä ei tapahtunut juuri mitään. Alusta saakka oli selvää, että Ilves panosti puolustuspeliin ja yritti iskeä vastaiskuilla. 17 minuutin jälkeen Jipsi sai ensimmäisen kunnon maalipaikan, kun pallo pelatttin boksin rajalle Jaakko Ahokkaan päähän. Ahokas pudotti pelivälineen Aapo Autiolle, joka otti yhden tikin eteenpäin ja laukoi, mutta pakki ehti venyttää jalkansa väliin. Ensimmäinen jakso jatkui edelleen melko uneliaissa merkeissä. JPS sai jakson aikana vielä kaksi mainitsemisen arvoista maalipaikkaa. Ensin Autio pääsi puskemaan kulmapotkusta, mutta vaikeasta asennosta lähtenyt yritys leijaili yli maalin. Juuri ennen taukoa Autio pääsi vielä murtautumaan boksiin, mutta laukaus suuntautui jälleen yli maalin. Taukoa lähdettiin siis viettämään kiikaritunnelmissa.

Simo Ihalainen hallitsi jälleen xavimaisesti keskikenttää

Toinen jakso alkoi hieman vauhdikkaammin ja vain muutama minuutti oli pelattu, kun pallo ajautui Ahokkaalle noin 20 metriin, mistä mies täräytti todella komean volley-vedon, joka kotiyleisön harmiksi kolahti yläriman kautta yli maalin. Sama mies oli asialla tunnin kohdalla. Tällä kertaa tulinen laukaus lähti suorasta kuljetuksesta, jälleen noin 20 metristä, mutta nyt peliväline kimposi tolpan kautta Ilveksen kannalta turvallisemmille vesille. Ilves vetäytyi toisella jaksolla vieläkin syvemmälle omalle kenttäpuoliskolle ja joukkueella oli suuria vaikeuksia saada omaa hyökkäyspeliä käyntiin. Vierasjoukkue sai kuitenkin yhden tilanteen toisella jaksolla kulmapotkusta, mutta alakulmaa kohti suuntautuneen puskun pelasti tolppamies ja ripariin ehti ensimmäisenä Simo Ihalainen, joka onnistui purkamaan tilanteen. Loppupeli noudatti samaa kaavaa eli Jipsi vyörytti hyökkäyksiään ja Ilves puolusti kurinalaisesti. Mikko Huhtiniemi pääsi 80 minuutin kohdalla murtautumaan boksiin, mutta laukaus vieri takatolpasta ohi. Vihdoin 84 minuutin pelin jälkeen Jipsin sinnikäs yritys palkittiin. Erikoistilanteen jälkeen pallo päätyi 20 metriin Huhtiniemelle, joka yritti volleylla ratkaisua, mikä epäonnistui pahoin, mutta Jipsin kannalta onnekkaasti peliväline pomppi vapaana olleelle Ahokkaalle, joka onnistui murjomaan kuulan nuottaan. Tämän jälkeen Ilves ei enää saanut uutta vaihdetta silmään ja näin JPS otti neljännen peräkkäisen voittonsa sarjassa.

Jaakko Ahokas tuulettaa voittomaaliaan

Voiton myötä Jipsin saldo sarjassa sen kun komistuu, neljästä pelistä on saaliina 12 pistettä ja sarjan selkeä kärkipaikka. Ilves-ottelun kolme pistettä olivat työn ja tuskan takana. Pelaajien jaloissa painoi selvästi vielä sunnuntain peli ja koska täysikuntoisia pelureita on edelleen hyvin vähän, ei kierrätystäkään voitu harjoittaa. Nyt Jipsillä on siis yli kahden viikon sarjatauko. Seuraava ottelu pelataan Vehkalammella 3.6, jolloin vastustajaksi saapuu sarjanousija KaPa-51 Kangasniemeltä.

JPS - JIlves 1-0 (0-0)

84 min Ahokas (Huhtiniemi)

JPS:n kokoonpano: Anssi Korkiakoski - Marcus Åberg, Timo Eirola, Joonas Heino (v), Riku Lamberg - Mikko Huhtiniemi (90 min Anton Stutzle), Santeri Paajanen (90 min Ville Kujanpää), Simo Ihalainen, Eemeli Jokinen (89 min Simo Kinnunen), Jaakko Ahokas - Aapo Autio (90 min Jukka Hanhela)

-VK-


Näytä lisää uutisia