Jipsille maukas avausvoitto

JPS aloitti Kolmosen kautensa paikallisottelulla FC Blackbirdia vastaan Säynätsalon uudella tekonurmella. Jipsin lähtökohdat otteluun olivat vaikeat, sillä penkille saatiin ainoastaan yksi täysikuntoinen vaihtopelaaja. Hankalista asetelmista huolimatta Jipsi onnistui vääntämään kamppailusta makoisan voiton lukemin 0-2.

JPS aloitti ottelun vahvasti, mutta ensimmäinen kunnon tilanne tuli Blackbirdille 8 minuutin kohdalla, kun joukkue sai vapaapotkun 20 metristä. Pallon taakse asettui Sampo Ojala, jonka laukaus kuitenkin suuntautui liian keskelle ja Veli-Matti Tranberg onnistui työntämään pallon yli yläriman. 10 minuutin pelin jälkeen Riku Lamberg keskitti vasemmalta ja Aapo Autio pääsi puskemaan, mutta hankalasta asennosta lähtenyt pusku jäi voimattomaksi ja Matti Salkojärvi poimi pallon tolpan vierestä. Heti seuraavasta hyökkäyksestä JPS rakensi jälleen maalitilanteen. Simo Ihalainen lähetti pystysyötön Autiolle, joka keskitti kovan matalan pallon maalin eteen, mutta paikalle viilettänyt Mikko Huhtiniemi ei osunut pelivälineeseen tyhjän maalin edessä. JPS jatkoi painostusta ja kun 14 minuuttia oli pelattu, vierasjoukkue siirtyi johtoon. Lamberg antoi kulman oikealta, jonka etutolpalle vapaaksi unohdettu Autio niittasi päällään komeasti etukulmaan. Maalin jälkeen Jipsi jatkoi samalla höyryllä ja muutama minuutti osuman jälkeen Kimmo Väre pääsi puskemaan Marcus Åbergin puskusta, mutta pusku lähti varovasti arvioiden viitisen metriä yli maalin. Pari minuuttia tästä ja Ihalainen eteni boksin sisään ja pääsi laukomaan, mutta pakki ehti blokkaamaan vedon. 22 minuutin kohdalla Jipsin synkkä pelaajatilanne tummeni entisestään, kun kapteeni Huhtiniemi joutui jättämään kentän polvivamman seurauksena. Tilanne muuttui synkästä mustaksi, kun myös Esko Häyrynen joutui nivusvaivaisenai jättämään kentän 34 minuutin jälkeen. Vaihtojen myötä JPS:n oma peli sekosi, mutta vastustajakaan ei ensimmäisellä jaksolla paikkoja onnistunut luomaan ja tauolle siirryttiin Jipsin 0-1 johtolukemissa.

JPS sai toiseen jaksoon mainion alun, kun Ihalainen purjehti vastustajan boksiin ja ampui vasurillaan kudin, joka onnekkaasti pomppasi pakin jalan kautta yli Salkojärven verkon perukoille. Pelikellossa oli tässä vaiheessa 49 minuuttia. Blackbirdin Simon Walker pääsi kokeilemaan vaparia 20 metristä 56 minuutin kohdalla, mutta laukaus painui niukasti yli. Pari minuuttia tästä ja kotijoukkue sai vaarallisimman tilanteensa, kun vahvasti kärjessä palloja rouhinut Caius Forsberg pääsi puskemaan pilkun kohdalta, mutta hienon ottelun pelannut Tranberg torjui pallon alakulmasta. Forsberg pääsi vielä ensimmäisenä paluupalloon, mutta ohjasi riparin ohi maalin. Loppupelin käsikirjoitus oli pitkälti sellainen, että Blackbird piti palloa ja loi painetta, mutta kovinkaan hyviä maalitilanteita se ei onnistunut luomaan. Itse asiassa paras maalipaikka tuli JPS:n Santeri Paajaselle, joka liukui kulman jälkitilanteessa pallon niukasti ohi maalin. Näin peli päättyi lukemiin 0-2.

JPS otti täten arvokkaan avausvoiton sarjassa, mutta se koitui joukkueelle melko kalliiksi. Huhtiniemen vamman vakavuutta ei vielä tiedetä, mutta varmuudella mies on poissa ainakin seuraavasta ottelusta. Häyrynen puolestaan potee nivustaan todennäköisesti vähintään kuukauden päivät. Lisäksi toisella jaksolla Jipsiä koeteltiin vielä yhdellä loukkaantumiselle, kun Väre kaatui oikean kätensä päälle ja loukkasi kyynärpäänsä. Nyt odotetaankin jännityksellä, kuinka monta miestä saadaan parsittua kasaan keskiviikon Zulimanit-otteluun.

Kuten jo mainittiin, Jipsin peli kulki hyvin Huhtiniemen ja Häyrysen loukkaantumisiin asti, mutta tämän jälkeen oma peli sekosi, joka johtui pitkälti siitä, että useampi mies joutui pelaamaan itselleen oudoilla pelipaikoilla. Suurimpia onnistujia punanutuissa olivat kärjessä suvereenisti pallot voittanut ja maalin viimeistellyt Autio, peliä mallikkaasti pyörittänyt ja toisen maalin iskenyt Ihalainen sekä oman verkkonsa puhtaana pitänyt Tranberg.

FC Blackbird - JPS 0-2 (0-1)

14 min. (0-1) Autio (Lamberg), 49 min (0-2) Ihalainen

JPS:n kokoonpano: Veli-Matti Tranberg - Marcus Åberg, Esko Häyrynen (34 min. Olli Väisänen), Jaakko Ahokas, Riku Lamberg - Eemeli Jokinen, Simo Ihalainen, Santeri Paajanen, Mikko Huhtiniemi (22 min. Joonas Heino), Kimmo Väre (66 min. Simo Kinnunen) - Aapo Autio

Käyttämättömät vaihtomiehet: Anssi Korkiakoski, Anton Stutzle, Ville Kujanpää