JPS ei pääse maistelemaan liigavauhtia

rn

JPS ja SC Riverball kävivät tiukan ja tapahtumarikkaan taiston Suomen cupin 4. kierroksella, joka ei varmasti jättänyt Vehkalammelle vaivautuneita katsojia kylmäksi. Lopulta sarjaporrasta ylempänä pelaava vierasjoukkue osoittautui maalin verran etevämmäksi ja jatkaa cupin 5. kierrokselle lukemin 2-3 (0-1).

rn

Ottelua alkoi heti vauhdikkaasti ja jo kolmen minuutin pelin jälkeen pallo kävi kotijoukkueen ylärimassa. Tilanne syntyi vapaapotkun jälkimainingeissa, kun Riverin pelaaja jatkoi pallon päällään takatolpalta maalin eteen, missä toinen vierasjoukkueen pelaaja pääsi jatkamaan, mutta maalivahdin parhaat ystävät pelastivat Jipsin. Kotijoukkue sai ensimmäisen tilaisuutensa vain muutama minuutti tästä, kun Santeri Paajanen pääsi laukomaan 16 metristä kulman jälkitilanteessa, mutta kuti suuntautui päin maalivahtia. Jälleen mentiin kaksi minuuttia ja vierailijat olivat taas lähellä maalintekoa. Laukaus lähti noin 20 metristä ja leijui Veli-Matti Tranbergin yli, mutta Jipsin onneksi peliväline viuhui myös maalin yli jälleen yläriman kautta. Peli jatkui kovalla temmolla ja yhdeksän minuutin kohdalla Marcus Åberg pelasi pystypallon Lasse Saarelle, joka lähetti hienon keskityksen linjan eteen, mutta Aapo Autio myöhästyi tilanteesta ratkaisevat sentit eikä päässyt siirtämään kotijoukkuetta johtoon. Vartin kohdalla vierailijat olivat jälleen asialla. Jipsin huonon purun jälkeen Riverin pelaaja pääsi ampumaan 20 metristä, mutta laukaus suuntautui hieman ohi. Pelikellossa oli 20 minuuttia, kun Simo Ihalainen kiemurteli keskialueella ja lähetti lopulta loistavan ulkosyrjäläpisyötön Autiolle, mutta tämän nosto meni yli sekä vastaan tulleen veskarin että valitettavasti myös itse maalin. 28 minuutin kohdalla JPS vaati palloa pilkulle, kun Mikko Huhtiniemi pääsi Jaakko Ahokkaan syötöstä laukomaan. Pakki blokkasi vedon, mutta näytti käyttävän kättä apunaan. Palloa ei kuitenkaan viety täplälle ja tilanne säilyi maalittomana. Puolen tunnin kohdalla Riverin hyökkääjä pääsi karkaamaan puolustuslinjan läpi, mutta laukaus meni niukasti ohi takakulmasta. Heti seuraavassa hyökkäyksessä Huhtiniemi esitti huikean soolojuoksun vasenta laitaa pitkin ja lähetti keskityksen maalille, joka päätyi Saarelle. Tämä laukoi matalan kudin, jonka maalivahti kuitenkin onnistui torjumaan kulmaksi. Aivan jakson lopussa Huhtiniemi pääsi jälleen laukomaan 16 rajalta Ahokkaan syötöstä. Veto lähti niin nopeasti, että maalivahti ei ehtinyt edes reagoimaan, mutta harmittavasti peliväline viuhui niukasti ohi maalin. Ensimmäinen jakso veteli jo aivan viimeisiään, kun Riverball sai kulman oikealta. Pallo pelattiin etutolpalle, jonne ehti ensimmäisenä Eero Naakka joka puski kuulan vastustamattomasti verkon perukoille. Jakso loppui saman tien aloituksen jälkeen ja näin tauolle siirryttiin vierasjohdossa 0-1.

rn

Toista jaksoa oli pelattu kahdeksan minuuttia, kun JPS sai mahtavan tilaisuuden tasoitukseen. Timo Eirola lähetti loistavan ristipallon Saarelle. Tämä otti pelivälineen haltuun ja antoi hienon keskityksen takatolpalle, jossa oli ensimmäisenä Autio, mutta hän ei onnistunut siirtämään pelivälinettä tyhjänä ammottavaan rysään. Peli vanheni tästä kuitenkin vain kaksi minuuttia, kun JPS vihdoin onnistui viimeistelyssä. Ahokas lähetti komean keskityksen takatolpalle, jossa Autio leijui omissa korkeuksissaan ja pusku suuntautui hienosti takakulmaan. Tässä kohtaa kun peli oli hyvin hallussa ja tasoitus oli saatu aikaiseksi, taisi punanuttuihin iskeä se kuuluisa hyvänolontunne, sillä vain kolme minuuttia tasoituksen jälkeen Riverball siirtyi uudestaan johtoon. JPS menetti pallon vaarallisessa paikassa 30 metriä omasta maalistaan. Peliväline pelattiin nopeasti laitaan, josta se toimitettiin yhtä nopeasti maalin eteen, jossa vapaaksi jääneellä Perttu Rytivaaralla oli helppo työ jatkaa pyöryläinen kotijoukkueen nuottaan. Vierasmaalin jälkeen JPS otti pelin uudelleen haltuunsa, mutta vaarallisia tilanteita ei saatu luotua. Ja kuin salama kirkkaalta taivaalta, vierailija iski uudelleen. 72 minuutin kohdalla JPS-puolustuksessa sattui harmittava sekaannus sinänsä helpossa pallossa ja peliväline päätyi Riverin pelaajalle, joka jatkoi sen boksiin Anton Kuzminille. Mitä tapahtui sen jälkeen, olikin pelkkää taidetta. Kuzmin otti pallon rinnallaan haltuun, suojasi hyvin ja laukoi mahdottomalta näyttäneestä tilanteesta huikean kudin etuyläkulmaan. Osuma kelpaisi mihin tahansa maalikoosteeseen. JPS ei kuitenkaan ollut vielä valmis luovuttamaan vaan jatkoi hyökkäysten vyörytystä kohti vastustajan päätyä. Vain kaksi minuuttia maalista vaihdosta tullut Eemeli Jokinen pelattiin hienolla seinäpelillä läpi vasemmalta. Jokinen eteni boksiin, mutta ei onnistunut ohittamaan vastaan tullutta veskaria. Pari minuuttia tästä ja Autio pääsi pommittamaan 20 metristä, mutta laukaus epäonnistui. Kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä Saari pääsi tykittämään kulman jälkitilanteesta 10 metristä, mutta jälleen oli joku vastustajan ruumiinosa pallon edessä. Muutama minuutti eteenpäin ja Autio pääsi yrittämään samalta etäisyydeltä vapaapotkun jälkeen, mutta laukaus suuntautui reilusti yli maalin. Vihdoin peliajan lähestyessä 90 minuuttia, JPS sai kavennuksen aikaan. Autio pelattiin läpi, mutta maalivahti onnistui torjumaan laukauksen. Tämän jälkeen pallo ajautui Ahokkaalle, joka pääsi laukomaan, mutta pakki pelasti maaliviivalta. Ahokasta kuitenkin rikottiin laukaisutilanteessa ja tällä kertaa pallo vietiin pilkulle. 11-metrisen toimitti varmasti verkon perukoille Saari. Tässä vaiheessa vielä heräsi usko, että tasoihin noustaan, mutta tämän jälkeen JPS ei enää saanut rakennettua yhtään kunnollista maalipaikkaa. Päinvastoin Riverin pelaaja pääsi läpiajoon, mutta Tranberg hoiteli tilanteen. Näin loppuvihellyksen kaikuessa Vehkalammella, jouduttiin vierailija tunnustamaan paremmaksi lukemin 2-3. Tällä tuloksella Riverball etenee cupin 5. kierrokselle, jossa kohtaa AC Oulun.

rn

Vaikka ottelusta tappio tulikin, Jipsin pelaajien ei ole syytä pistää päätä pensaaseen. Peliesitys oli jälleen rohkaiseva. Jopa Vehka 1:sen kokoisella postimerkillä palloa pystyttiin liikuttamaan mukavasti ja paikkoja luotiin riittävästi ottelun voittoon asti. Tällä kertaa vastustaja vain oli etevämpi viimeistelyssä ja täten ansaitsi ottelusta voiton.