JPS tavoittelee lauantaina jatkopaikkaa Suomen cupissa

rn

JPS saa lauantaina Vehkalammella vastaansa Suomen cupin 4. kierroksen ottelussa joensuulaisen SC Riverballin. Pelissä on suuret panokset, sillä ottelun voittaja saa vastaansa 5. kierroksella Veikkausliigaväriä. Tulevan vastustajan nimi ei ole vielä tiedossa, sillä vastus tulee olemaan Liigacupin pohjoislohkon 6. sijoittuva joukkue. Liigacupin lopulliset sijoitukset selviävät viimeisellä pelikierroksella, mikä pelataan myös lauantaina. Jipsiläisittäin mikä mielenkiintoisinta, yksi mahdollinen vastustaja on Jyväskylän ylpeys, Päijänteen Barcelona JJK.

rn

Vehkalammelle lauantaina saapuva SC Riverball on Joensuussa vuonna 2002 nimellä Riverball perustettu seura, joka aloitti taipaleensa Itä-Suomen piirin Vitosesta vuonna 2004 ja nousi kahdessa vuodessa piirin Kolmoseen. Tämän jälkeen se jatkoi vielä kauden 2006 nimellä Riverball, mutta kauden päätteeksi seuran nimeksi vaihtui Soccer Club Riverball. Uudella nimellään se jatkoi seuraavat kaksi kautta Itä-Suomen Kolmosessa. Vuonna 2009 Itä- ja Keski-Suomen Kolmoset yhdistettiin ja tuolla kaudella SC Riverball voitti lohkonsa ja onnistui nousukarsinnoissa lunastamaan paikkansa Kakkoseen. Viimeksi pelatulla kaudella 2010 seura sijoittui Kakkosen A-lohkossa viidenneksi.

rn

JPS ja SC Riverball eivät kohtaa toisiaan lauantaina ensimmäistä kertaa. Kaudella 2009, jolloin SC Riverball nousi Kakkoseen, joukkueet pelasivat samassa Itä- ja Keski-Suomen yhdistetyssä Kolmosessa. Noista peleistä Jipsillä ei ole kovinkaan hyviä muistoja, sillä kotiottelussa tuli pataan 0-3 ja vieraissa peräti 6-1. Jälkimmäisessä ottelussa JPS:n maalia vartioi seuran legendaarinen joensuulaislähtöinen maalivahti-ikoni Joel ”Red Spider” Nissinen. Huhujen mukaan Joensuussa, varsinkin ravintola Jet Setissä, naureskellaan edelleen varsinkin tuon pelin viimeiselle maalille. Riverball tosiaan voitti lohkon keräten 20 ottelussa 55 pistettä, JPS taasen jäi toiseksi viimeiseksi ”saalistaen” 18 pistettä.

rn

Seurat ovat kuitenkin kohdanneet kerran näitä pelejä aikaisemminkin virallisen ottelun merkeissä. Tämä tapahtui 25. toukokuuta 2008 samaisella Suomen cupin 4. kierroksella ja pelipaikkana toimi myös sama pyhättö kuin tulevana lauantaina eli Vehkalampi 1. Tätäkään ottelua ei Jipsin leirissä muistella erityisellä lämmöllä, sillä tuolloin SC Riverball eteni jatkoon lukemin 3-7. JPS:n kokoonpano tuossa ottelussa oli seuraava:

rn

Teemu Holopainen – Juha Linjala, Esko Häyrynen, Timo Eirola, Ossi Heinonen – Matti Tervo, Kristian Lahtinen, Sampo Pehkonen (68 min Anton Stutzle), Jouko Turpeenniemi – Morteza Hafaz (57 min Olli Lappi), Lauri Uusi-Hakala (75 min Veli-Matti Lappi)

rn

 JPS:n maalit ottelussa iskivät Eirola, V-M Lappi ja Lahtinen. Paljon on vettä virrannut Tourujoessa tuon päivän jälkeen, sillä tästä kokoonpanosta ainoastaan kolme pelaajaa, Häyrynen, Eirola ja Stutzle, edustavat edelleen tänä päivänä Jipsiä.

rn

SC Riverball on muuttunut viime kaudesta melko paljon, joten joukkueen nykyinen iskukyky on pienoinen arvoitus. Joukkueesta on siirtynyt muihin maisemiin lähemmäs kymmenkunta pelaajaa ja saman verran on tullut tilalle, joten joukkuepeli ei välttämättä ole vielä täysissä uomissaan. Joukkue on pelannut tähän mennessä kolme harjoitusottelua ottaen voitot KuFu:sta ja KuPS:in A-junioreista sekä palaten tasan Warkaus JK:n kanssa. Joukkue tulee cupiin mukaan vasta tälle kierrokselle, joten sieltäkään ei ole pelattuja otteluja kertynyt. JPS taas on voittanut cupissa FC Blackbirdin ja Karstulan Kivan sekä pelannut kaksi harjoitusottelua FC Vaajakoskea vastaan, joista tuloksena tappio ja tasapeli. Lisäksi hienosti sujuneessa TUL:n mestaruusturnauksessa joukkue voitti puhtaasti SoVo:n, ToVe:n, TuTo:n ja TPV:n.

rn

JPS pääsee lähes täydellä rosterilla haastamaan sarjaporrasta ylempänä pelaavaa vastustajaansa. Poissa ovat varmuudella ainoastaan sormensa murtanut Anssi Korkiakoski, ikuisesti sairasteleva Ville Kujanpää ja Poriin viikonlopuksi töihin lähtevä väkivaltainen Kimmo Väre. Lisäksi hieman puolikuntoisina otteluun lähtevät kapteeni ja viime kauden maalitykki Mikko Huhtiniemi sekä Jukka Hanhela.

rn

Ottelu alkaa siis lauantaina Vehkalampi 1:llä klo 10.45. Otteluun on vapaa pääsy ja makkaranmyynti toimii normaalisti.Tervetuloa kokemaan cup-huumaa!


Näytä lisää uutisia