Aapo Autio JPS:n riveihin

JPS sai kovan vahvistuksen riveihinsä, kun viimeiset kaksi kautta FC Vaajakoskea kipparoinut Aapo Autio teki sopimuksen Jipsin kanssa. Autio on vaasalaisen jalkapallokoulun kasvatti. Hän nousi A-juniori-ikäisenä VPS:n liigarinkiin ja sai tililleen kolme liigacup-ottelua. VPS:n lisäksi Autio pelasi Vaasassa myös Kakkosta Kiiston ja myöhemmin VPS-j:n väreissä. Viimeiset kaksi kautta Autio on johtanut FCV:n puolustusta muutettuaan Jyväskylään liikuntatieteen opiskelujen perässä.

Jyväskyläläinen jalkapalloväki on tottunut näkemään Aution nimenomaan topparin paikalla, mutta Jipsiin mies saapuu ensisijaisesti hyökkääjän roolissa. Täysin outo pelipaikka tämä ei Autiolle ole, sillä hän on pelannut nuorempana kärjessä. Tarpeen vaatiessa häntä voidaan peluuttaa myös puoluspäässä. "Laitapakkina voisin pelata, topparin paikka on alkanut kyllästyttää", kommentoi Autio.

Autiolla on selkeät tavoitteet tulevalle kaudelle sekä joukkuemenestyksen suhteen että henkilökohtaisesti. "Mun mielestä meidän pitää olla omassa lohkossa kahden parhaan joukossa. Omana tavoitteena on tehdä kaudella 20 maalia. Mahdollisimman suuri osa maaleistani tulee olemaan pippomaisia räkämaaleja", naureskelee Filippo "Pippo" Inzaghia intohimoisesti fanittava Autio.

Autio on päässyt hyvin sisään JPS:n porukkaan ja on myös tyytyväinen joukkueen yleisilmeeseen. "Todella hyvä meininki ja vauhti on ollut treeneissä. Ei mulla ole ollut vaikeuksia sopeutua porukkaan koska tunsin suurimman osan jätkistä opiskelujen kautta jo entuudestaan", Autio sanoo lopuksi.

Aution sopimuksen myötä Jipsillä on nyt 18 sopimuspelaajaa ensi kaudeksi.


Näytä lisää uutisia