JPS kasvatti Mikko Rytkönen MM-kisoissa!

Mikko Rytkönen, MM-hopea ja 7  maalia MM-kisoissa!

kuva: Pekka Huovila

Ruotsi - Suomi 5-5 (3-2) rl kilpailu 3-4

06 min 1-0 Christoffer Edlund
12 min 2-0 Stefan Erixon
22 min 3-0 Christoffer Edlund
34 min 3-1 Sami Laakkonen
36 min 3-2 Laakkonen
58 min 4-2 Joel Edling
71 min 4-3 Mikko Lukkarila
78 min 5-3 Edlund
82 min 5-4 Laakkonen
85 min 5-5 Juho Liukkonen

Kulmalyönnit: Suomi 9 / Ruotsi 4

rn

Suomi yllätti Venäjän

rn
rn

Venäjä - Suomi 3-4 (1-3)

Jääpallon XXXI kilpailujen toisena kisapäivänä Suomi kohtasi isäntämaa Venäjän. Ennakko-veikkauksista poiketen Suomi löi tiukasti kampoihin. Ottelu alkoi odottelevissa merkeissä, kumpikin joukkue vältti riskejä. Pallo pidettiin turvallisesti omalla joukkueella; suomalaiset pelasivat pitkiä syöttöjä kärjille ja venäläisten kuljetusyritykset ohjattiin laitoihin. Kenttäpeli oli hyvin tasaista. Hiukan harmittavasti Sergei Lomanov jr onnistui Venäjän ensimmäisestä kulmalyönnistä viimeistelemään 1-0 johtomaalin isännille ottelun 5 minuutilla. Vartin jälkeen Suomi sai otetta peliin ja painetta Venäjän päätyyn. Ottelun 19 minuutilla Antti Ekman syötti Mikko Rytköselle, joka kuljetuksen jälkeen iski pallon 25 metristä ylänurkkaan. Puolen tunnin pelin jälkeen Venäjän hyökkäyspeli alkoi tehota ja läheltä piti tilanteita tuli Suomen maalille. Tilanteista aiheutuneista kulmalyönneistä eivät isännät onnistuneet kuitenkaan viimeistelemään. Jakson viimeisellä viidellä minuutilla Suomen yläkarvaus toimi loistavasti. Rolf Larsson "pakotti" kulmalipulla Venäjän pelirakentajan antamaan Suomelle kulmalyönnin, jonka jälkitilanteesta Sami Laakkonen pamautti Suomelle 1-2 johtomaalin. Jakson viimeisellä minuutilla Suomella oli avopaikka, joka torjuttiin kulmalyönniksi. Kulmasta Mikko Rytkönen pamautti Suomelle 1-3 taukoluvuiksi.

Toinen jakso käynnistyi vauhdikkaana pelaamisena. Venäjä myötätulessa lisäsi pelinopeutta ja suomalaiset pyrkivät paineen alla välttämään turhia pallon menetyksiä. Kärkipelaajia haettiin pitkillä avauksilla ja siten pallo saatiin Venäjän päätyyn. Venäjä piti pelinohjat käsiissään ja paine Suomen maalilla kasvoi. Torjutun kulman jälkitilanteesta iski Tyukavin 2-3 kavennuksen. Suomikin pääsi alkumyllytyksen jälkeen peliin mukaan ja mm. Ville Aaltosen vahvan noususta tuli "läheltä piti tilanne" . Ottelun 58 minuutilla Mikko Rytkönen iski kulmalyönnistä Suomelle 2-4 johtomaalin. Venäjä nosti karvausta ylöspäin ja Suomen pelinrakentelu loppui. 73 minuutilla Lomanov vahvan läpiajon päätteeksi kavensi luvuiksi 3-4. Venäläiset saivat luotua parikin avopaikkaa, mutta varmasti torjunut Pertti Virtanen hoiti maalissa tehtävänsä hyvin.

Päävalmentaja Tommy Östeberg oli tyytyväinen joukkueen esityksiin "Pelaajista kaikkit täyttivät hyvin oman ruutunsa. Ensimmäisellä jaksolla pystyimme pelillisesti hyvin haastamaan Venäjän. Pelissä oli vaihtelevuutta. Pelaajat luottivat omaan pelaamiseen, mikä näkyi kentällä. Petteri Lampinen ohjasi alakerran toimintaa mallikkaasti ja jokainen pelaaja pelasi hyvin molempiin suuntiin. Tästä eteen päin mennään kuitenkin jalat maassa kohti mitalipelejä".

02 min 1-0 Sergei Lomanov
19 min 1-1 Mikko Rytkönen
40 min 1-2 Sami Laakkonen
45 min 1-3 Mikko Aarni
53 min 2-3 Tyukavin
58 min 2-4 Rytkönen
73 min 3-4 Lomanov

Kulmalyönnit
Venäjä 13
Suomi  7

Suomi - USA 13 - 2 (8-1)

03 min 1-0 Ville Aaltonen
13 min 2-0 Mikko Aarni, syöttäjä Aaltonen
21 min 3-0 Juho Liukkonen
23 min 4-0 Markus Kumpuoja
26 min 5-0 Antti Ekman
31 min 6-0 Mikko Lukkarila
32 min 7-0 Aaltonen, syöttäjä Rolf Larsson
37 min 7-1 Daren Richhardsson rl
42 min 8-1 Larsson
46 min 9-1 Aarni
55 min 10-1 Aaltonen
57 min 11-1 Kumpuoja
60 min 11-2 Brent Palmer
62 min 12-2 Mikko Rytkönen
63 min 13-2 Kumpuoja, syöttäjä Aaltonen

Suomi 16
USA 6

Suomi - Norja 9-0 (4-0)

20 min 1-0 Antti Ekman, syöttäjä Juho Liukkonen
21 min 2-0 Mikko Rytkönen
22 min 3-0 Mikko Lukkarila
31 min 4-0 Mikko Rytkönen, syöttäjä Sami Laakkonen
46 min 5-0 Lukkarila
51 min 6-0 Liukkonen
52 min 7-0 Lukkarila, syöttäjä mv Pertti Virtanen
74 min 8-0 Laakkonen, syöttäjä Ville Aaltonen
79 min 9-0 Markus Kumpuoja

Mikko Rytkönen valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi.

Suomi 9
Norja 5

laukaukset maalia kohti
Suomi 23
Norja 6

Kazakstan - Suomi 3-4 (2-3)

10 min 0-1 Mikko Rytkönen, syöttäjä Mikko Aarni
14 min 0-2 Aarni
30 min 0-3 Pekka Hiltunen, rl
37 min 1-3 Vjatseslav Bronnikov
41 min 2-3 Dimitri Zavidovsky
48 min 2-4 Sami Laakkonen, syöttäjä Rolf Larsson
88 min 3-4 Leonid Bedarev

Suomi 9
Kazakstan 7

Suomi 9
Kazakstan 11

Suomi - Kazakstan 5-4 ja 4-4 (3-2)

13 min 0-1 Sergei Gorshakov
18 min 1-1 Pekka Hiltunen, syöttäjä Ville Aaltonen
23 min 1-2 Juri Loginov rl
35 min 2-2 Mikko Rytkönen, syöttäjä Antti Ekman
40 min 3-2 Juho Liukkonen
55 min 4-2 Pekka Hiltunen
63 min 4-3 Denis Slautin
85 min 4-4 Zavidosky

Suomi - Venäjä 1-6 (1-3)

20 min 0-1 Dimitri Saveljev
26 min 0-2 Pavel Ryazantsev, rl
35 min 1-2 Mikko Lukkarila, syöttäjä Antti Ekman
44 min 1-3 Juri Pogrebnoi
48 min 1-4 sergei Lomanov jr
49 min 1-5 Pavel Ryazantsev
79 min 1-6 Juri Pogrebnoi