JPS murskasi KeuPan

Kauden toiseksi viimeisessä pelissään JPS kohtasi Keuruun ylpeyden, KeuPan. JPS lähti otteluun ilman suurempia paineita, sillä sijoitus kuuden parhaan joukkoon oli miltei varma. Joukkueen itsevarmuutta lisäsi se, että jalkeille oli saatu jotakuinkin ykkösmiehistö. Yleisöä ei ollut aivan viime viikon BET-pelin verran, mutta markkinointi  ei myöskään ollut edellisviikon tasolla. Tästä huolimatta uskollisimmat fanit löysivät kuitenkin taas oman paikkansa, Variskukkulan kupeesta. Uskolliset fanit jaksoivatkin kannustaa JPS:ää ja suosikkipelaajiaan läpi ottelun, kuten niin monesti aiemminkin tällä kaudella.

rn

Itse ottelu alkoi JPS:n selkeällä hallinnalla ja maalipaikkoja luotiin heti ensimmäisistä minuuteista alkaen. Ensimmäisen kerran pallo löysi tiensä maaliin jo neljännen minuutin kohdalla. Jaakko Ahokas siirsi kovalla sijoituksella matalan keskityspallon verkon perukoille jättämättä maalivahdille mitään mahdollisuuksia. Tilanteita tuli miltei liukuhihnalta ja Variskukkulan fanit ja vaihtopenkki saivat huokailla monta kertaa ennen kuin pallo seuraavan kerran löysi tiensä verkon perille. Ahokas täydensi maalitiliään kahdella osumallaan muutaman minuutin välein ja puolen tunnin jälkeen tilanne oli 3-0 kotijoukkueelle. Variskukkulan fanit olivat tuomassa jo Ahokkaalle knallia hattutempun merkiksi, mutta onneksi järjestysmiehet olivat ajan tasalla ja estivät moiset aikeet. Ennen puoliaikaa Mikko Huhtiniemi lisäsi johdon jo neljään maaliin.

rn

JPS:n ainoa musta hetki sattui n. 53. minuutin kohdalle. Harmittomassa tilanteessa maalivahti Anssi Korkeakoski ja toppari Esko Häyrynen törmäsivät toisiinsa ja pallo ajautui KeuPan Santtu Koivuselle. Koivunen ihmetteli tilanteen syntymistä itsekin, mutta siirsi kuitenkin pallon lopulta JPS:n maaliin. JPS ei kuitenkaan takaiskusta häkeltynyt vaan iski kaksi nopeaa maalia ja tunnin pelin jälkeen tilanne oli 6-1. Maaleista vastasivat Huhtiniemi ja Ahokas.  Ottelun jo ratkettua myös JPS:n vaihtorumba alkoi pyöriä. Sähäkät vaihtomiehet toivat lisää juoksuvoimaa ja maalitilanteita syntyi tasaiseen tahtiin. Yhden hyökkäyksen päätti Gustavo Tedesco liukumalla pallon maaliin. Riemu oli ylimmillään ja Gustavo tuuletti kauden avausmaaliaan iloisesti joukkuetovereiden yhtyessä ilonpitoon. Pelin lähestyessä loppuaan Joonas Heino joutui siirtymään pois omalta tontiltaan pienten vammojen vuoksi. Valmentaja otti viimeisen korttinsa käyttöön ja koko kauden näyttöpaikkaansa kärkeen odottanut Veli-Matti Tranberg kirmasi joukkueen hyökkääjäksi. ”Vellu” ei jättänyt tilaisuutta käyttämättä, vaan iski komean puskumaalin varsinaisen peliajan loppuhetkillä.  Illan jo hämärryttyä joukkueet poistuivat taiston tauottua lopputulokseen 8-1 JPS:lle. Seuraava kotiottelu JPS:llä on 25.9 JOPS:ia vastaan klo 14.00. Joukkue toivottaa kaikki tervetulleeksi seuraamaan joukkueen viimeistä koitosta tällä kaudella.

rn

JPS: Anssi Korkiakoski – Marcus Åberg  (65 min Gustavo Tedesco), Timo Eirola (42 min Viljo Väisänen), Esko Häyrynen, Joonas Heino (80 min Veli-Matti Tranberg) - Vesa-Matti Alhonen, Eemeli Jokinen, Niko Nuttunen (60 min Kimmo Väre), Mikko Huhtiniemi, Riku Lamberg (56 min Kasper Mäkelä) - Jaakko Ahokas (65 min Joona Västinen)