JPS kaappasi Jyväskylän valtikan takaisin sinisilmiltä

JPS lähti Jyväskylän paikallisotteluun revanssimielellä sillä kauden ensimmäisessä keskinäisessä kohtaamisessa BET nappasi 4-3 voiton värikkäässä ottelussa. Jipsin pelaajatilanne oli mainio, sillä poissa riveistä oli ainoastaan Matti Kaappola, joka parantelee katkennutta jalkaansa.

Huolimatta siitä, että Jipsi sai parhaan nippunsa jalkeille, heti ottelun alussa näki, että viime pelien tapaan oma peli ei taaskaan kulkenut aivan toivotulla tavalla. Varsinkin helppoja harhasyöttöjä tuli lukematon määrä. Peli sujui Jipsin hienoisessa hallinnassa, mutta maalipaikat olivat ensimmäisellä jaksolla melko vähissä. BET:in paras paikka syntyi, kun Kalle Palho lähetti vasurillaan matalan vedon kohti alakulmaa, mutta Veli-Matti Tranberg onnistui torjumaan laukauksen. Kaksi minuuttia ennen taukoa JPS onnistui kuitenkin rikkomaa kuparisen. Jaakko Ahokkaan pitkä sivurajaheitto tavoitti tilanteeseen nousseen Timo Eirolan pään. Eirola jatkoi pallon maalille, jossa peliväline hieman onnekkaastikin putosi Vesa-Matti Alhosen jalkoihin, joka ampui kuulan varmasti verkon perukoille.

Toisella jaksolla BET joutui pakon edessä panostamaan enemmän hyökkäykseen ja saikin paremmin otetta peliin. Tämä aiheutti kuitenkin myös sen, että JPS pääsi useaan otteeseen yrittämään maalintekoa vastahyökkäyksistä, mutta viimeistely oli jälleen kerran melko lailla hakusessa. Yrittämään pääsivät muun muassa Mikko Huhtiniemi, Jukka Hanhela, Jaakko Ahokas ja Alhonen, mutta laukaukset helisyttivät useimmiten ainoastaan maalin taustaverkkoja. BET sai viimeisen kymmenen minuutin aikana rakennettua muutaman tilanteen Palhon ja Asseri Laitisen toimesta, mutta Tranberg veti molemmilla kerroilla pitemmän korren. Näin ottelu päättyi hyvin pimeissä tunnelmissa Jipsin 1-0 voittoon.

Jipsin peli ei vieläkään rullannut kauden alun tapaan, mutta tällä kertaa se riitti voittoon pahasti vajaamiehisistä sinisilmistä. Omaa osaansa pelissä esitti myös Vehkalammen surkea valaistus, joka varsinkin toisella jaksolla vaikeutti peliä huomattavasti. Tranberg esimerkiksi kertoi ottelun jälkeen, että pelin loppuvaiheessa hän ei nähnyt avauksia antaessaan missä ovat omat miehet ja missä vastustajat.

Seuraavan kerran JPS taistelee pisteistä perjantaina 10.9. jälleen Vehkalammella, jolloin vastustajaksi saapuu KeuPa Keuruulta.

JPS: Veli-Matti Tranberg - Marcus Åberg, Timo Eirola, Anton Stutzle (53 min Jukka Hanhela), Riku Lamberg (78 min Joonas Heino) - Kasper Mäkelä (42 min Esko Häyrynen), Niko Nuttunen (73 min Kimmo Väre), Mikko Huhtiniemi, Eemeli Jokinen (85 min Ville Kujanpää), Vesa-Matti Alhonen (90 min Viljo Väisänen) - Jaakko Ahokas