JPS kärsi jälleen tappion Zulimaneille

JPS hävisi viime kaudella molemmat ottelunsa Zulimaneja vastaan ja tälläkin kaudella ensimmäisestä kohtaamisesta oli takana vierastappio, joten vakaalla uskomuksella Jipsi lähti kaunistelemaan tätä tilastoa Vehkalammen hornankattilassa. Jipsiltä oli edelleen sivussa vakiotopparipari Stutzle-Eirola, joten Jaakko Ahokas jatkoi puolustuslinjassa saaden tällä kertaa parikseen Joonas Heinon, koska edellisessä ottelussa Ahokkaan rinnalla luutinut Esko Häyrynen joutui jäämään sivuun pelissä tulleen nilkkavamman vuoksi. Edellä mainittujen lisäksi kokoonpanosta puuttui etelänmaille karannut Eemeli Jokinen. Ja totta kai poissaolijoiden listaa komisti myös edelleen sairaalassa tappotaklauksesta toipuva Matti Kaappola.

rn

Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja heti alussa molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa siirtyä johtoon. Jipsin ensimmäinen tilaisuus syntyi, kun Kasper Mäkelä lähti etenemään vasenta laitaa ja juoksi ”kassumaisesti” useammasta vastustajasta läpi, mutta oikean eli väärän jalan laukaus jäi voimattomaksi. Noin 10 minuutin kohdalla JPS oli todella lähellä onnistua maalinteossa. Pallo pelattiin nopeilla syötöillä boksin rajalle Mikko Huhtiniemelle, joka siirsi pallon vasurilleen ja lähetti matalan laukauksen kohti etukulmaa. Pallo kuitenkin osui sisätolppaan, josta lipui harmittavasti lähes maaliviivaa pitkin ohi maalin. Noin 20 minuutin pelin jälkeen Zulimanit tasoitti maalipuuosumat, kun Zulu-peluri pääsi puskemaan oikealta tullutta keskitystä turhaan vapaasti, mutta tällä kertaa pallo päätyi väljemmille vesille yläriman kautta. Pelikellossa oli 25 minuuttia, kun koettiin yksi pelin ratkaisuhetkistä. Tällöin erotuomari nosti Vesa-Matti Alhoselle toisen keltaisen kortin mikä tarkoitti sitä, että Jipsillä oli edessä pitkä taistelu vajaamiehisenä. Tuomio oli varsin ankara, sillä varsinkin ensimmäinen varoitus tuli heppoisesti ja tuomari ei puhutellut Alhosta kertaakaan vaan antoi kahdesta ensimmäisestä rikkeestä molemmista varoituksen. Zulimanit ei kuitenkaan ylivoimasta huolimatta saanut suurta painostusta aikaiseksi eikä ensimmäisellä jaksolla maaleja nähty, joten taukoa siirryttiin viettämään maalittomassa tasatilanteessa.

rn

Toiselle jaksolle JPS lähti taktiikkanaan pitää palloa mahdollisimman paljon, sillä tiedossa oli että mikäli ote annetaan suosiolla vastustajalle, pelaajat saavat juosta pallon perässä tappiin asti, joka taas kuluttaa voimavaroja melkoisesti. Melko hyvin punanutut onnistuivatkin taktiikassaan ja pallo liikkui välillä nätisti pelaajalta toiselle. Ongelmaksi muodostui hyökkäyspään toiminta, jossa yhden miehen vajaus kävi selvästi ilmi. 57 minuutin kohdalla Zulimanit kuitenkin onnistui ensimmäisen kerran maalinteossa, kun hieman lepsun puolustustyöskentelyn jälkeen juuri vaihdosta kentälle tullut Ville Pesonen pääsi kääntymään boksin rajalla ja ampui pallon matalana etukulmaan. Laukaus lähti pahasta maskista ja Veli-Matti Tranberg ei ehtinyt reagoida siihen ajoissa. JPS ei kuitenkaan myynyt maataan helpolla vaan lähti entistä päättäväisemmin rakentamaan hyökkäyksiä ja 72 minuutin pelin jälkeen kauden maalitykki Huhtiniemi onnistuikin tasoittamaan ottelun. Pallo pomppi noin 20 metriin Huhtiniemelle kuin tarjottimelle ja tämä kiitti laukoen todella komean pommin vasempaan yläkulmaan. Jipsin euforiaa kesti kuitenkin vain hetken, sillä jo kahden minuutin päästä Zulimanit eteni oikealta, josta lähtenyt keskitys leijaili kaikkien yli maalintekijä Pesoselle, joka ampui suoraan ykköselle kauniin lobin aivan tolpan viereen ja siirsi näin vierailijat uudemman kerran johtoon. JPS ei vieläkään luovuttanut vaan jatkoi ahnasta hyökkäystään, joka toikin Gustavo Tedescolle hyvän mahdollisuuden tasoittaa ottelu. Tedesco karvasi pallon hyvin itselleen ja pääsi yrittämään maalintekoa, mutta vastustajan maalivahti oli tilanteessa etevämpi. Jatkotilanteessa ratkaisua pääsi yrittämään vielä Joona Västinen, mutta hänen laukauksensa suuntautui yli maalin. Loppupelissä Jipsi panosti kaiken hyökkäykseen, mutta ei enää onnistunut luomaan selkeitä maalintekotilanteita. Zulimanit sitä vastoin pääsivät useaan otteeseen vaarallisiin ylivoimahyökkäyksiin, mutta vierailijoiden heikon viimeistelyn myötä ottelu päättyi 1-2.

rn

Vaikka ottelussa olikin tuloksena tappio, joukkue pelasi hyvän ottelun ottaen huomioon vastustajan tason ja sen, että joukkue joutui pelaamaan lähes 70 minuuttia yhden miehen alivoimalla. Seuraavan kerran pistepussiin haetaan täydennystä ensi keskiviikkona Siilinjärvellä, jossa vastassa on varmasti ensimmäinen keskinäisen ottelun suuresta tappiosta sisuuntunut SiPS.

rn

JPS: Veli-Matti Tranberg – Riku Lamberg, Jaakko Ahokas, Joonas Heino (80 min Ville Kujanpää), Marcus Åberg – Kasper Mäkelä (62 min Gustavo Tedesco), Niko Nuttunen, Viljo Väisänen (73 min Pasi Hyvärinen), Vesa-Matti Alhonen (ua 25 min), Mikko Huhtiniemi – Jukka Hanhela (62 min Joona Västinen)