JPS runnoi väkisin Ilveksen ohi

JPS kohtasi Jämsänkosken Ilveksen kolmannen kerran tällä kaudella. Aiemmista peleistä JPS oli napsinut voitot cupissa 3-1 ja sarjassa Jämsänkoskella 0-3, joten näiden tilastojen valossa Jipsi lähti tähänkin otteluun suosikkina.

Edellinen sarjaottelu Jämsänkoskella ratkesi Jipsin kahteen nopeaan maaliin ensimmäisellä jaksolla. Vehkalammella oli myös mahdollisuudet samaan sillä sekä Jukka Hanhela että Vesa-Matti Alhonen olivat läpiajossa ensimmäisen 10 minuutin aikana, mutta kumpikaan ei onnistunut viimeistelyssä. 20 minuutin pelin jälkeen kentällä nähtiin kauden ikävin tapahtuma. Keskialueen pallontavoittelutilanteessa Ilveksen Saikou Jabang tuli tilanteeseen tarpeettoman kovaa ja napit korkealla. Tästä tuloksena Jipsin Maatti Kaappolan sääri- ja pohjeluut pamahtivat poikki. Kentän valtasi kollektiivinen hiljaisuus kun Kaappola jäi makaamaan tilanteen jälkeen kentän pintaan. Peli oli keskeytyksissä yli 20 minuuttia, kun ambulanssi tuli hakemaan Kaappolan hoitoon. Jabangille tilanteesta tuomittiin oikeutetusti suora ulosajo. Pelin jatkuttua pelaajien ajatukset olivat varmasti muualla mutta JPS pelasi tästä eteenpäinkin ensimmäisellä jaksolla hyvää futista ja maalipaikkoja onnistuttiin rakentamaan, mutta kauden peleille tyypillisesti ruuti oli viimeistelyssä märkää. Ilves-pelaajat olivat kovalla taisteluilmeellä mukana ottelussa, mutta eivät vajaamiehisenä ensimmäisellä jaksolla juuri onnistuneet maalipaikkoja luomaan. Tauolle siirryttiin siis kiikarilukemissa.

Toisen jakson alussa Jipsin sotakirves tuntui jääneen koppiin ja otteet olivat selvästi vaisumpia kuin ensimmäisellä puoliskolla. Peliä toki hallittiin, mutta maalipaikkoja ei montaa kyetty luomaan. Paras niistä siunaantui Kasper Mäkelälle, joka maalivahdin sivulle torjumasta pallosta pääsi yrittämään viimeistelyä noin 5 metristä tyhjiin, mutta pallo karkasi yli maalin. Ja kuten niin usein käy, vastustaja rankaisi seuraavasta hyökkäyksestä. Ilveksen pelaaja pääsi liippaamaan maalivahdin pitkää avausta, jonka jälkeen Ilveksen Ville Kuusisto oli yhtäkkiä yksin läpi. Parhaiten tilanteeseen reagoi Timo Eirola, mutta hänkään ei onnistunut pysäyttämään Kuusistoa laillisin keinoin. Tuloksena pallo pilkulle ja Eirolalle suihkukomennus. Pilkun toimitti varmasti verkon perukoille Samuel Samalai. Tilanne kentällä siis miesten osalta 10-10 ja maalien osalta 0-1. Tämän jälkeen JPS otti taas väkisin tahtipuikon itselleen ja jo viiden minuutin kuluttua syntyi tasoitus painostusjakson päätteeksi. Niko Nuttunen syötti lyhyen pystysyötön rangaistusalueen rajalle kauden ensimmäistä otteluaan pelanneelle Ville Kujanpäälle, joka ehti ottaa pallon haltuun ja lähettää matalan laukauksen kohti takakulmaa. Ilveksen loistavan ottelun pelannut maalivahti Jarno Kauttio sai näppejään väliin, mutta ei pystynyt estämään maalin syntyä. Jipsi jatkoi painostusta ja 83 minuutin kohdalla ottelussa nähtiin jo kolmas ulosajo, tällä kertaa punainen heilui Ilveksen Olli Riikoselle keskialueen taklauksesta. Jopa JPS-leirissä tuomiota pidettiin hieman heppoisena. Yhden miehen vajaallakin Ilves sai kuitenkin vielä yhden tilanteen rakennettua. Ilves-kärki pääsi puolittaiseen läpiajoon, mutta hyvin vastaantulonsa ajoittanut Veli-Matti Tranberg pelasti tilanteen. Muutoin ottelun loppu oli Jipsin painostusta ja yritys palkittiin lopulta yliajalla, kun kotijoukkue sai kulmapotkun. Marcus Åbergin kulma leijaili takatolpalle josta Gustavo Tedesco jatkoi pallon keskelle ja Joonas Heino survoi väkisin pallon ohi Kauttion.

Näin JPS otti todella maukkaan 2-1 kotivoiton.Voittoa toki varjosti Kaappolan vakava loukkaantuminen. Koko joukkue toivottaakin Kapolle paranemisia. Seuraavaksi JPS taistelee pisteistä lauantaina Joensuussa JIPPO/2:sta vastaan.

JPS: Veli-Matti Tranberg - Marcus Åberg, Timo Eirola (ua 66 min), Jaakko Ahokas, Riku Lamberg - Vesa-Matti Alhonen, Niko Nuttunen (77 min Esko Häyrynen (v)), Matti Kaappola (21 min Kimmo Väre (88 min Gustavo Tedesco)), Kasper Mäkelä (70 min Joonas Heino), Eemeli Jokinen - Jukka Hanhela (65 min Ville Kujanpää)