JPS vietti murskajaisia SiPS:in kustannuksella

Jipsillä oli alla nöyryyttävä tappio Huimaan vastaan ja miehistöllä oli ainoastaan kolme päivää koota itsensä ennen seuraavaa ottelua, jossa vastassa oli sarjassa ailahtelevasti esiintynyt SiPS.Miehistö koki muutamia muutoksia viikonlopusta kun Anton Stutzle oli yllättäen pelikiellossa ja Eemeli Jokinen joutui jättämään pelin väliin takareisivamman takia.

JPS aloitti ottelun vahvasti ja 5 minuutin jälkeen Mikko Huhtiniemen keskitys  painui koko joukon yli, Vesa-Matti Alhonen haki pallon ja yritti nostaa pallon maalivahdin yli mutta peliväline kimposi yläriman kautta yli maalin. Tämän jälkeen peli tasaantui eikä kummassakaan päässä nähty vaarallisia tilanteita. Puolen tunnin kohdalla Alhoselle pelattiin pystyyn ja hän pääsi vastakkain maalivahdin kanssa ja yritti jälleen nostaa pallon tämän yli mutta veskari venyi unelmapelastukseen. Seuraavasta hyökkäyksestä SiPS oli mennä johtoon kun boksin sisään pelattiin pystysyöttö, josta hyökkääjä pääsi kaksin Anssi Korkiakosken kanssa ja ampui pallon kohti takakulmaa. Jipsin onneksi pallo kuitenkin osui sisätolppaan josta valui maaliviivaa pitkin, jossa onneksi Joonas Heino oli päivystämässä. Heinon purku ei kuitenkaan täysin onnistunut ja SiPSin pelaaja pääsi vielä yrittämään viimeistelyä mutta uhrautuvat JPS-pakit heittäytyivät pallon eteen ja pelastivat tilanteen. 37 minuutin pelin jälkeen Kasper Mäkelä murtautui vasemmalta väkisin kolmen pakin ohi ja läpi boksiin ja syötti pallon pilkun kohdalla päivystäneelle Huhtiniemelle joka lähetti vastustamattoman laukauksen takakulmaan. Tauolla JPS johti ottelua 1-0.

Toisella jaksolla ketsuppipullo aukesikin sitten kunnolla. 53 minuuttia oli pelattu kun jälleen vahvoja noussut tehnyt Marcus Åberg lähetti täydellisen keskityksen takatolpalle, josta Huhtiniemi junttasi pallon maaliin toistamiseen.Vain muutami minuutti tästä ja huikeassa vedossa ollut Huhtiniemi purjehti keskialueelta aina SiPS:in boksiin asti ohittaen kolme pelaajaa, mutta tällä kertaa laukaus painui tolpan kautta ohi. 66 minuutin kohdalla Åberg nousi jälleen oikealta, lähetti matalan pallon boksiin Huhtiniemelle, joka pudotti pallon taakse Niko Nuttuselle ja hän laukoi kuulan komeasti tolpan kautta verkkoon.Tästä neljä minuuttia ja Huhtiniemi kruunasi iltansa hattutempulla. Tällä kertaa keskityksen tarjoili Alhonen, josta Huhtiniemi melkoisella tuurilla sai pallon maaliin veskarin jalan, maan ja tolpan kautta. Tässä vaiheessa vaarallinen hyvänolontunne iski Jipsin miehistöön sillä SiPS pelasi pallon suoraan aloituksesta oikeaan laitaan josta lähteneen keskityksen Keijo Kettunen puski maaliin. Tilanne synkistyi edelleen kolme minuutta myöhemmin, kun SiPS sai vaparin noin 20 metristä. Pallon taakse asettui Esa-Pekka Vartiainen, joka ampui Jabulanin komeasti vasemman tolpan juureen ja ero oli enää kaksi maalia. Tässä vaiheessa JPS otti itseään jälleen niskasta kiinni ja ratkaisi pelin 77 minuutin kohdalla, kun Veli-Matti Lappi syötti Alhosen läpi ja tällä viimeistely onnistui. Ottelun viimeinen maali nähtiin kun toppari Timo Eirola nousi komeasti vasenta laitaa pitkin ja syötti Huhtiniemelle joka murtautui boksiin ja palautti pallon Eirolalle, joka iski pallon komeasti nuottaan. Jipsillä oli vielä aivan viimeisillä sekunneilla loistava paikka komistaa maalisaldoaan, kun väkivaltainen Kimmo Väre, joka ei ole tehnyt maalia neljään vuoteen, pääsi keskeltä yksin läpi. Väre eteni epäröiden boksin rajalle asti, josta hän päätti yrittää viimeistelyä, mutta laukaus oli kauniisti sanottuna aivan helvet*** huono ja näin Väreen komea maaliton putki sai jatkoa.

Ottelu päättyi siis Jipsin komeaan voittoon 6-2. Pelaajista on pakko mainita kapteeni Huhtiniemi, joka hattutemppunsa lisäksi antoi kaksi maaliin johtanutta syöttöä. Joukkueen tason nosto lauantaisen pohjakoskeutuksen jälkeen oli hieno ja kentältä löytyikin koko joukkueellinen onnistujia. Seuraavan kerran JPS on tulessa lauantaina Joensuussa, jolloin pelataan kevätkierroksen päättävä ottelu JoPS - JPS.

JPS:n kokoonpano: Anssi Korkiakoski - Marcus Åberg, Timo Eirola, Jaakko Ahokas, Joonas Heino - Kasper Mäkelä (65 min Kimmo Väre), Niko Nuttunen (78 min Viljo Väisänen (v)), Matti Kaappola (81 min Joona Västinen, Mikko Huhtiniemi, Vesa-Matti Alhonen (v) (84 min Alejandro Ylönen) - Jukka Hanhela (74 min Veli-Matti Lappi)