Jipsille pohjakosketus Huimaa vastaan

Jipsin heikko vire sai jatkoa kun vieraaksi saapui sarjassa vain kaksi tasapelipistettä saalistanut Äänekosken Huima. JPS sai parhaan miehistönsä ottelussa kentälle, mutta sitä oli peliesityksestä vaikea havaita.

Ottelu alkoi todella uneliaissa ja tasaisissa merkeissä. Ensimmäisenä maalipaikan onnistui luomaan Huima, kun oikealta lähti hyvä keskitys mutta hyökkääjä ei onnistunut viimeistelyssä vaan ohjasi pallon polvellaan ohi maalin. Ottelun ensimmäinen ja samalla viimeiseksi jäänyt maali syntyi, kun Huima keskitti pallon vasemmalta maalille. Pallo ehti jopa pompata kerran maan kautta kunnes Huiman Toni Koskinen puski pallon verkkoon. Maalin jälkeen JPS alkoi hieman heräilemään ja Jaakko Ahokas pääsi hyvästä paikasta puskemaan Marcus Åbergin keskityksen jälkeen, mutta pusku suuntautui noin 15 metriä ohi maalin. Sama kaksikko oli vauhdissa samoissa merkeissä muutaman minuutin päästä, mutta jälleen Ahokkaan pusku suuntautui ohi. Jipsin pelin heikkoudesta kertoo kaiken olennaisen se, että joukkue ei saanut ensimmäisellä jaksolla yhtään laukausta kohti Huiman maalia. 

Toinen jakso oli osittain Huiman kokemien loukkaantumisten johdosta lähes täysin yhtä maalia, kun Jipsin pelaajat juoksivat useaan otteeseen Huiman ylhäällä pelanneen linjan läpi, mutta liian usein viimeinen ratkaiseva syöttö epäonnistui. Ensimmäinen todellinen paikka syntyi kun Vesa-Matti Alhonen murtautui oikealta läpi. Jukka Hanhela odotti syöttöä keskellä, Alhonen päätti kuitenkin yrittää maalintekoa itse, mutta Huiman maalivahti Olli-Pekka Rautiainen onnistui torjunnassaan. Rautiainen esitti loistavat pelastukset myös Ahokkaan ja Veli-Matti Lapin tilanteissa ja olikin ottelun paras pelaaja. Jipsin viimeinen todellinen tilanne tuli Kasper Mäkelälle joka ajoi vasemmalta boksiin, mutta tällä kertaa laukaus suuntautui niukasti takatolpan ohi. Huima hyökkäili toisella jaksolla harvakseltaan, mutta yhdessä näistä Anssi Kekki lähetti laukauksen 20 metristä, jonka Veli-Matti Tranberg onnistui torjumaan tolpan kautta ohi maalin.

Jipsin esitys jatkoi edellisten ottelujen heikohkoa sarjaa ja oli kauttaaltaan todella hengetön ja vaisu. Tosin täytyy todeta että ensimmäisellä jaksolla Huima esitti peliä, jonka perusteella heidän luulisi olevan korkeammalla sarjataulukossa.

JPS:n kokoonpano: Veli-Matti Tranberg - Joonas Heino, Anton Stutzle (v), Timo Eirola, Marcus Åberg (v) - Eemeli Jokinen (73 min Kasper Mäkelä), Niko Nuttunen (65 min Matti Kaappola), Mikko Huhtiniemi, Vesa-Matti Alhonen (v) - Jukka Hanhela (65 min Veli-Matti Lappi), Jaakko Ahokas

-VK-


Näytä lisää uutisia