Jyväskylän valtikka sinisilmille

BET ja JPS taistelivat ensimmäistä kertaa tällä kaudella Jyväskylän herruudesta, joka viime kaudella oli jäänyt Jipsin haltuun. Ottelu keräsi MM-huumasta huolimatta Vehkalle mukavan väkijoukon, joka sai nähtäväkseen viihdyttävän ja maalirikkaan ottelun.

JPS sai jobinpostia ennen ottelun alkua, kun avaukseen merkitty toppari Anton Stutzle joutui luovuttamaan paikkansa selkävamman vuoksi. Jipsi aloitti kauden tavoilleen uskollisesti vahvasti ja siirtyi johtoon jo kolmannella peliminuutilla. Kapteeni Mikko Huhtiniemi antoi mainion pystysyötön Vesa-Matti Alhoselle jonka nostoon maalivahti sai kättään väliin, mutta pallo jatkoi silti kulkuaan verkkoa kohti. Varmuuden vuoksi Jukka Hanhela kävi vielä törkkäämässä pallon sisään lähes maaliviivalta. Hanhelalle avautui toinen paikka heti perään, mutta laukaus ohjautui etukulmasta ohi. Liekkö vahvan alun tuoma hyvänolontunne vallannut JPS-leirin, sillä  6 minuutin kohdalla BET tasoitti ottelun helpohkolla maalilla. BETin laituri oli unohdettu täysin vapaaksi ja syöttö keskeltä tavoitti hänet, jonka jälkeen viimeisteli tyyliikkäästi takakulmaan. Tästä meni vain 6 minuuttia kun pitkä pystysyött tavoitti yksinäisen BET-kärjen, joka nosti pallon yli vastaantullen Veli-Matti Tranbergin ja tilanne oli yhtäkkiä 2-1. Lisää vettä niskaan tuli 19 minuutin kohdalla kun Jipsin puolustuksen sähläillessä BETin peluri pääsi kahdesti yrittämään ja toisella kerralla sai toimitettua pallon maaliin. Maalijuhlat jatkuivat 27 minuutin jälkeen, kun Marcus Åberg keskitti oikealta ja Eemeli Jokinen oli unohdettu yksin pilkun kohdalla. Jokinen otti pallon rinnallaan haltuun ja toimitti heittäytymällä pelivälineen maaliin. Ensimmäisellä jaksolla ei enää lisää maaleja nähty joten tilanne oli tauolla 3-2.

Toisella jaksolla peli aaltoili päästä toiseen ja paikkoja nähtiin molempiin suuntiin. 74 minuutin jälkeen Jokinen oli pääsemässä yksin läpi, mutta BET-pakki kaatoi hänet josta seurasi vapaapotku ja pakille toinen keltainen joka tiesi ulosajoa. Vapaapotkusta Alhonen laukoi maalia kohti mutta BET-veskari torjui tilanteen. Vapari olisi tosin pitänyt määrätä lauottavaksi uudestaan, sillä BETin ryntääjä oli laukaisuhetkellä noin kahden metrin päässä pallosta. BET onnistui alivoimallakin rakentamaan hyökkäyksen, josta seurasi epäselvän hässäkän jälkeen rankkari käsivirheen johdosta. Pilkku toimitettiin varmasti maaliin ja BETin johto kasvoi kahteen maaliin. Jipsi nousi vielä maalin päähän kun paluun tehnyt Veli-Matti Lappi antoi matalan keskityksen jonka Huhtiniemi toimitti maaliin. Tähän maalijuhlat kuitenkin päättyivät ja Jyväskylän valtikka matkasi BETille lukemin 4-3.

JPS oli ennen ottelua päästänyt sarjassa 540 minuutin 3 maalia ja nyt BET onnistui samassa 19 minuutissa. Puolustuksen epävarmuus on kuitenkin ymmärrettävää linjassa tapahtuneiden muutosten takia. Muutenkaan peli ei aivan terävimmillään ollut mutta tästä on hyvä lähteä parantamaan seuraavassa matsissa KeuPaa vastaan.

JPS:n kokoonpano: Veli-Matti Tranberg - Kasper Mäkelä (76 min Veli-Matti Lappi), Kimmo Väre, Joonas Heino, Marcus Åberg - Eemeli Jokinen, Niko Nuttunen, Mikko Huhtiniemi, Vesa-Matti Alhonen - Matti Kaappola (65 min Joel Nissinen), Jukka Hanhela