JPS sarjakärkeen!

Jipsin perjantai-illan vastustajaksi saapui joensuulainen JIPPO/2. Panoksena ottelussa Jipsille oli sarjan kärkipaikka, jonka saavuttamiseksi ottelusta tarvittiin täydet kolme pistettä. Kokoonpanoon oli pakon edessä jouduttu tekemään muutama muutos sitten makoisan Ilves-voiton. Pelikieltoa JIPPO:a vastaan kärsivät edellisessä pelissä ulosajetut Vesa-Matti Alhonen ja Anton Stutzle. Näin Jaakko Ahokas siirtyi kärjestä topparin tontille ja Ahokkaan paikan kärjessä otti Joel Nissinen. Alhosen paikalla laidassa avaukseen nostettiin Matti Kaappola. Lisäksi Anssi Korkiakoski pelasi Jipsin maalissa debyyttiottelunsa Kolmosessa.

Pelin alusta asti oli selvää, että kummankaan joukkueen pelifilosofiaan ei kuulu pitkän pallon roiskiminen vaan molemmat joukkueet pyrkivät pelaamaan lyhytsyöttöpeliä. JPS on kaikkiin otteluihin saanut hyvän alun ja näin kävi tälläkin kertaa. 15 minuuttia oli pelattu kun pallo kulman jälkitilanteesta ajautui Jukka Hanhelalle, joka lähetti suhteellisen löysän sisäsyrjälaukauksen kohti JIPPO:n maalia joka kuitenkin kaikkien yllätykseksi painui pompun kautta maalin perukoille. "Ihan paska vetohan se oli", kommentoi Hanhela maaliaan pelin jälkeen. Tästä kolme minuuttia eteenpäin ja Eemeli Jokinen pelasi pallon boksiin Mikko Huhtiniemelle, joka eteni päätyrajaa kohti ja lähetti matalan pallon maalille, jossa Hanhela pääsi yrittämään toista häkkiään, mutta tällä kertaa pakki sai jalkansa väliin. Puolen tunnin kohdalla Jipsillä oli jälleen kulmapotku, joka annettiin pilkun kohdalle jonne Niko Nuttunen oli unohdettu vapaaksi. Nuttunen lähetti puskun kohti yläkulmaa, mutta maalivahti sai kätensä väliin. JPS pääsi vielä reboundista yrittämään johdon tuplaamista mutta ilman tulosta. Muita varsinaisia maalitilanteita ei jaksolla ollut. JIPPO piti enemmän palloa, mutta Jipsin paketti pysyi erittäin hyvin kasassa ja vastustaja ei päässyt maalipaikkoihin.

Toinen jakso alkoi samoilla askelmerkeillä kuin ensimmäinen. JIPPO piti enemmän palloa mutta ei päässyt maalintekosektorille. JPS hyökkäsi harvemmin mutta hyökkäykset olivat vaarallisempia kuin vastustajan. 65 minuutin kohdalla Hanhela ja Nuttunen pääsivät molemmat minuutin sisään näyttämään laukaisutekniikkaansa noin 25 metristä mutta molemmat vedot painuivat niukasti yli maalin. Hetki tämän jälkeen JIPPO sai ainoan todellisen maalipaikkansa ottelussa. Korkea kaaripallo rangaistusalueelle pomppi Ahokkaan ja Timo Eirolan kautta Santeri Sjöblomille, joka pääsi noin kuudesta metristä yrittämään maalintekoa, mutta laukaus painui yli maalin. 70 minuutin pelin jälkeen juuri kentälle tullut Kasper Mäkelä näytti tekniikkaansa pujottelemalla kolmen vastustajan ohi jonka jälkeen hän pääsi käyttämään maagista vasuriaan hyvästä paikasta, mutta tällä kertaa laukaus suuntautui niukasti takatolpan ohi. Seuraava tilanne syntyi kun Jokinen leikkasi oikealta keskelle ja syötti pystyyn Hanhelalle, joka yritti kiertää vastaan tulleen maalivahdin, mutta tämä sai kauhottua pelivälineen itselleen. Ottelun viimeinen todellinen maalipaikka siunaantui Kaappolalle, jolle Mäkelä tarjoili vetopaikan hyvään sektoriin, mutta Kaappolan kuti epäonnistui lähes täydellisesti. JIPPO loi painetta koko toisen puoliajan, kun edellisten pelien tapaan Jipsin pakka alkoi ottelun loppua kohden pudota turhan alas, mutta Sjöblomin tilannetta lukuun ottamatta maalintekopaikkoja joensuulaiset eivät kyenneet luomaan. Näin Jipsi otti tärkeän 1-0 voiton ja siirtyi täten sarjakärkeen.

JPS jatkoi näin loistavaa putkeaan ja otti neljännen peräkkäisen voittonsa ja samalla piti maalinsa puhtaana neljännen kerran peräkkäin. Pelit jatkuvat Jipsin osalta ensi perjantaina, jolloin matka käy Kuopioon missä vastaan asettuu kärkiottelussa Jipsin tapaan tappiottoman alkukauden pelannut Zulimanit.

JPS:n kokoonpano: Anssi Korkiakoski - Joonas Heino, Jaakko Ahokas, Timo Eirola, Marcus Åberg - Eemeli Jokinen (86 min Juha Linjala), Mikko Huhtiniemi, Niko Nuttunen, Matti Kaappola (83 min Viljo Väisänen) - Joel Nissinen (65 min Kasper Mäkelä), Jukka Hanhela