Jipsille makea voitto sarjan suosikista

JPS otti perjantai-iltana todella makean päänahan sarjan ykkössuosikiksi ennen kauden alkua povatusta Vihtavuoren Pamauksesta lukemin 1-0. Näin Jipsi venytti tappiottoman kauden alun kolmen pelin mittaiseksi. Huomioitavaa on, että kaksi näistä otteluista on pelattu sarjan kärkikaksikoksi veikattuja joukkueita, KuFu:a ja ViPa:a, vastaan.

Itse ottelu ViPa:a vastaan alkoi melko tasaisissa ja varovissa merkeissä. Kumpikaan joukkue ei onnistunut alussa luomaan kovinkaan vaarallisia tilanteita. Kotijoukkueen riemu kuitenkin repesi 22 minuutin pelin jälkeen. Pallo pelattiin rangaistusalueen oikeaan kulmaan Vesa-Matti Alhoselle, joka haltuunoton jälkeen laittoi kaksi vastustajaa kahville, leikkasi sisään rangaistusalueelle ja ampui vastustamattoman kärkipotkun maalin vasemman tolpan juureen. Todella loistava yksilösuoritus Alhoselta, joka samalla teki kauden avausmaalinsa. Melko pian maalin jälkeen Jipsille avautui paikka lisätä johtoaan. Mikko Huhtiniemi yritti murtautua keskeltä läpi, mutta ViPa:n puolustaja pääsi väliin ja näytti jo että tilanne oli ohi, mutta Huhtiniemi käytti fyysistä preesensiään ja kampesi pallon takaisin itselleen noin kymmenen metrin päässä maalista. Valitettavasti laukaisutilanteessa Huhtiniemen tasapaino hieman horjahti ja loistavasta tekopaikasta viimeistely-yritys päätyi maalivahdin syliin. Loppujakson aikana ei todella vaarallisia tilanteita enää nähty. ViPa:n Jussi Kaihlajärvi väläytteli nopeuttaan muutamaan otteeseen ja pääsi kerran puolittaiseen läpiajoon, mutta Veli-Matti Tranberg pelasti tilanteen kulmapotkuksi. Taukoa siirryttiin siis viettämään kotijohdossa 1-0.

Toisen jakson alku pelailtiin edelleen suhteellisen rauhallisilla tahdeilla, mutta pikkuhiljaa ViPa alkoi saada otetta peliin. Ensimmäinen tilanne syntyi kuitenkin Jipsille, kun Jaakko Ahokas pääsi läpiajoon, mutta tuomaristo näki käsittämättömästi tilanteessa paitsion, kun he katsoivat että paitsioasemassa ollut Eemeli Jokinen osallistui peliin ja täten tilanne kuivui kasaan. ViPa lisäsi painostusta ja vastustajan selvästi paras maalintekopaikka siunaantui joukkueen vaarallisimmalle pelaajalle Kaihlajärvelle, kun hän matalasta poikittaissyötöstä pääsi viiden metrin etäisyydeltä yrittämään tasoitusta, mutta Tranberg venyi tilanteessa upeaan pelastukseen. Toiseen kertaan ViPa oli lähellä tasoitusta, kun maalinedushässäkässä pallo toimitettiin tolpan kautta ohi maalin. Myös Jipsillä oli omat mahdollisuutensa lisätä johtoaan. Niko Nuttunen pääsi Huhtiniemen vaparin jälkeen melko vapaasti takatolpalta puskemaan, mutta pienestä kulmasta lähtenyt pusku meni tolpan kautta ohi. Alhonen oli tehdä ottelun toisen rysänsä kun hän pommitti pienestä kulmasta putoavan lehden kohti takakulmaa, mutta jälleen peliväline suuntautui tolpan kautta väljemmille vesille. Myös Joel Nissisellä oli oma tilaisuutensa, kun hän lähes puolesta kentästä yritti roikottaa yli vastassa olleen maalivahdin, mutta yritys jäi hieman liian matalaksi. ViPa sai vielä lopussa painetta luoduksi Jipsin päätyyn, mutta rajusti taistelleet punapaidat onnistuivat pitämään maalinsa puhtaana ja täten ottelu päättyi riemukkaasti kotijoukkueen 1-0 voitonjuhliin.

Kotijoukkueesta onnistujia löytyi koko kentällisen verran. Tahtotila ja taisteluilme olivat ottelussa kohdillaan jokaisella pelaajalla.  Kausi on alkanut mallikkaasti ja keskiviikkona Jämsänkoskella pelataan lohkon kärkikamppailu Atik Ismailin Ilvestä vastaan.

JPS:n kokoonpano: Veli-Matti Tranberg - Kimmo Väre (71 min Viljo Väisänen), Anton Stutzle (v), Timo Eirola, Marcus Åberg (v) - Eemeli Jokinen (77 min Matti Kaappola), Niko Nuttunen, Mikko Huhtiniemi, Vesa-Matti Alhonen (v) - Jaakko Ahokas (v), Jukka Hanhela (80 min Joel Nissinen)

-VK-


Näytä lisää uutisia