Tärkeät pisteet Lehmosta

JPS korkkasi lauantaina uuden peliasunsa komeasti 0-2 vierasvoitolla Lehmon Pallosta. Lähes neljän tunnin bussimatkaa ei käyty turhaan, vaan punanutut veivät voiton hallitulla kukkupallolla, jossa vastustajalle annettiin koko pelissä vain muutama osittainen maalintekotilaisuus.

Ottelu alkoi tunnustelevissa merkeissä, ja ensimmäiset minuutit ainakin vierasjoukkue totutteli vielä niin pelialustana toimineeseen pitkään ja kapeaan hiekkakenttään kuin helteiseen kesäsäähän. Pelin edetessä JPS sai kuitenkin pelin juonesta kiinni, jätti turhat hienoukset tuleviin nurmipeleihin ja alkoi pelata peliä niin kuin vallitsevissa olosuhteissa pitikin.

Puolen tunnin tahkoamisen jälkeen, heitti tällä kertaa keskikentällä häärinyt Jaakko Ahokas pitkän rajaheiton Niko Nuttuselle, joka jatkoi heiton päällään kauniisti maalivahdin yli takakulmaan. Nuttusen maali oli jo juuri alkaneen sarjakauden toinen. Jää nähtäväksi, jatkuuko maali per peli- putki koko kauden loppuun asti.

Aivan ensimmäisen puoliajan lopulla kotijoukkue LehPa sai rakennettua ottelun parhaimmat maalipaikkansa, joista toinen tuli JPS-puolustajan vajaaksi jääneestä palautuksesta maalivahdille ja toinen vaarallisesti maalille kiertäneestä kulmapotkusta. Molemmista tilanteita selvittiin kuitenkin säikähdyksellä hyvin pelanneen maalivahti Veli-Matti Tranbergin johdolla.

Puoliajalla vierasjoukkueen pukukopissa päätettiin, ettei anneta vastustajalle otetta pelistä, vaan jatketaan omaa hyvää peliä ja varmistetaan sitä kautta kolme pistettä. Suunnitelma toteutuikin loistavasti ja JPS sai lukuisia hyvä maalintekotilaisuuksia LehPan pelaajien väsyessä jatkuvaan puolustamiseen.

Maalivahdin vastaantulon jälkeen Joel Nissinen pääsi yrittämään upeaa volleymaalia, mutta valitettavasti lähes puolesta kentästä lähtenyt yritys pomppasi kovasta alustasta juuri ja juuri maalin yli. Nissisen esitti vanhalla kotikentällään muutenkin vahvoja otteita ja lunasti menomatkalla kertomaansa sankaritarinan nostamia odotuksia kiitettävästi. Jolon ansioista kuului kentän laidalta myös huomattavasti kotikannattajia äänekkäämpää JPS-huutelua.

Niitti ottelulle saatiin toisen puoliajan keskikohdilla, jolloin Marcus Åberg nousi hienosti puolustajan paikalta vastustajan rangaistusalueen tuntumaan, ja ottelun kaunein keskitys löysi tiensä Jukka Hanhelan kultaiseen kenkään. Tuloksena maali ja turvallisen tuntuinen 0-2 johto.

JPS ei lopettanut pelaamistaan toiseenkaan maaliin, vaan rakenteli LehPan nostaessa hyökkäyslinjaansa vaarallisia tilanteita aivan ottelun loppuun asti. Parhaimman mahdollisuuden sai kärkäs laituri Vesa-Matti Alhonen, joka pääsi reiluun läpiajoon, mutta ei pystynyt ohittamaan maalivahtia pomppuisella kentällä.

Koko joukkueen puolustuksen avulla JPS hoiti kotijoukkueen viimeiset kavennusyrityksen kunnialla ja ottelun päätösvihellyksen jälkeen saatiin juhlia kolmea komeaa pistettä. Hyökkääjä Ahokasta lainaten ”on huomattavasti parempi fiilis lähteä kotiin, kun on voittanut pelin”.

JPS:n kokoonpano: Veli-Matti Tranberg - Joonas Heino, Anton Stutzle (v), Timo Eirola, Marcus Åberg - Eemeli Jokinen (Ville Ketola), Niko Nuttunen (Riku Lamberg), Jaakko Ahokas, Vesa-Matti Alhonen - Jukka Hanhela (Gustavo Tedesco), Joel Nissinen (Juha Linjala)