Kauden avaus päättyi veljelliseen pisteiden tasajakoon

JPS avasi Kolmosen kautensa Vehkalammella tuttua vihulaista KuFu:a vastaan. Erityisen tuttu vierasjoukkue oli siksi, että he olivat juuri edellisellä viikolla käyneet samaisella areenalla pudottamassa Jipsin cupista 0-1 lukemin. Nyt JPS-leirissä oli sotakirveet teroitettu äärimmilleen ja joukkueen sisällä vallitsi vahva konsensus siitä, että KuFu:lle ei anneta kotimatkalle mitään tuliaisia sarja-avauksesta.

JPS aloitti ottelun yhtä poikkeusta lukuun ottamatta samalla kokoonpanolla kuin tappiollisen cup-ottelun. Nyt oli mukaan saatu myös Vesa-Matti Alhonen, joka samalla pelasi ensimmäisen sarjapelinsä JPS-paidassa. Muita ensikertalaisia avauksessa olivat Marcus Åberg ja Niko Nuttunen.

Peli alkoi vauhdikkaasti ja Jipsin kannalta suosiollisesti sillä jo kahdeksan minuutin kohdalla mustapaidat siirtyivät johtoon. Alhonen voitti taistelupallon boksin ulkopuolella, jonka jälkeen ajoi sisälle boksiin ja siirsi pallon takaviistoon kapteeni Mikko Huhtiniemelle joka sai kunnian viimeistellä kauden avausmaalin matalalla laukauksella etukulmaan. Jipsin riemua ei kuitenkaan kestänyt pitkään, sillä vain kahden minuutin päästä JPS-puolustuksen sekoillessa Aki Malinen pääsi nokikkain Veli-Matti Tranbergin kanssa ja sijoitti pallon varmasti verkkoon tasoittaen lukemat. JPS ei kuitenkaan masentunut nopeasta tasoituksesta vaan otti maalin jälkeen pelin haltuunsa lähes täysin ja onnistui luomaan useita maalipaikkoja. Ensin pääsi yrittämään Jaakko Ahokas, jonka pusku suuntautui niukasti ohi maalin. 20 minuutin kohdalla Alhonen laittoi pakin kahville ja vastassa oli enää KuFu:n maalivahti, joka kuitenkin onnistui  torjumaan Alhosen viimeistely-yrityksen jalallaan. Viisi minuuttia tästä ja Eemeli Jokinen ajoi sisään alueelle. Jokinen yritti ensin syöttää maalin eteen jonka pakki blokkasi. Pallo palasi Jokiselle joka pääse vielä kahdesti yrittämään laukausta mutta ilman tulosta. Pelin uskomattomin ja samalla hämmentävin tilanne koettiin puolen tunnin pelin jälkeen. Åberg lähetti keskityksen oikealta laidalta maalin eteen, jossa Jukka Hanhela ampui komean volleyn noin 7 metristä. Pallo osui ylärimaan, josta se kimposi takaisin kentälle. Reboundiin ehti ensimmäisenä Jokinen, jonka syöksypusku tyhjänä ammottavaan maalin kolmesta metristä pysähtyi uudemman kerran ylärimaan. "Miten mä edes sain puskettua sen noin korkeelle, mähän oisin voinu vaikka juosta sen pallon maalin", kommentoi Jokinen epäonnen hetkeään taistelun tauottua. Tämän jälkeen ensimmäisellä jaksolla ei vaarallisia maalintekotilanteita nähty ja tauko koitti tilanteessa 1-1.

Toinen jakso alkoi edelleen JPS:n hallinnassa ja lähes samoissa askelmerkeissä kuin ensimmäisellä jaksolla Jipsi otti taas komennon ottelussa. Toista jaksoa oli käyty 10 minuuttia kun KuFu:n pakki purki keskityksen noin 25 metriin, josta Nuttunen ampui vastuttamattoman puolivolleyn aivan maalin vasemman tolpan viereen ja KuFu:n veräjänvartija oli tämän ohjuksen edessä täysin voimaton. Jipsin siirryttyä uudemman kerran johtoon pelaajat hieman tarpeettomasti lopettivat oman pelin pelaamisen ja antoivat otteen KuFu:lle. KuFu kiitti ja pallo alkoi yhä enemmän ja enemmän pyöriä Jipsin maalin lähistöllä. Varsinaisiin tekopaikkoihin vastustajat eivät kuitenkaan juuri päässeet. JPS onnistui KuFu:n hallinnasta huolimatta lähinnä vastahyökkäyksillä luomaan muutamia tilanteita. Hanhela sekä Alhonen pääsivät kohtuu hyviltä  paikoilta yrittämään viimeisen naulan lyömistä KuFu:n arkkuun mutta viimeistelyt eivät onnistuneet. Ja niin kuin usein jalkapallossa käy mikäli et pysty sitä viimeistä naulaa iskemään niin vastustaja rankaisee. 83 minuutilla KuFu:n pelaaja lähetti oikealta laidalta hyvän keskityksen takatolpalle, jossa ensimmäisenä palloon ehti Ali Koljonen, joka siirsi pelivälineen Tranbergin selän taakse. Näin Koljonen toimi toistamiseen reilun viikon sisällä JPS:n nemesiksenä, olihan hän cupin pelissä upottanut Jipsin komealla vapaapotkumaalilla. Lopussa molemmat joukkueet yrittivät vielä ankarasti tehdä voittomaalia, joka olisi tuonut arvokkaat kolme sarjapistettä, mutta molemmat maalit säilyivät loppuun asti koskemattomina. Lähimmäksi pääsi Ahokas jonka hyvä vasurimaanuoliainen viuhui niukasti takatolpan ohi.

Peli päättyi siis pistejakoon, jota koettiin JPS-leirissä pettymyksenä. Se on ymmärrettävää, sillä lähes puolueeton katsoja laski maalipaikkojen ottelussa menneen Jipsille 12-2. Tämä ehkä hieman kärjistää ottelun kulkua, mutta luoduista paikoista olisi pitänyt pystyä se ratkaiseva niitti iskemään. Kuten valmentaja Matti Kautto asian ilmaisi: "Tänään hävittiin kaksi pistettä". Pitää kuitenkin muistaa, että lähes kaikissa ennakkoarviossa KuFu on sijoitettu sarjan kärkikaksikkoon, joten siinä mielessä kun mietitään joukkueen pelillistä esitystä, oli avaus vähintäänkin mallikas. Tästä on hyvä jatkaa ensi viikon koitokseen LehPa:a vastaan. Peli pelataan hiekalla jossa voi tunnetusti tapahtua aivan mitä vain.

Raportin kirjoittaja pahoittelee mahdollisia asiavirheitä, mutta makkaranmyyjän paikalta pelin aukoton seuraaminen on melko haastava tehtävä...

JPS:n kokoonpano: Veli-Matti Tranberg - Joonas Heino, Anton Stutzle (v), Timo Eirola, Marcus Åberg - Eemeli Jokinen (v) (83 min Kasper Mäkelä), Niko Nuttunen, Mikko Huhtiniemi, Vesa-Matti Alhonen - Jukka Hanhela (80 min Joel Nissinen), Jaakko Ahokas