Mikkelinreissu vol 1: SavU - JPS 1-1

JPS suuntasi autojen nokat keväisessä loskasäässä kohti päämajakaupunki Mikkeliä, jossa käytiin toisen kerran ottamassa mittaa Kaakkois-Suomen Kolmosen tasosta. Tällä kertaa vastustajana oli Savilahden Urheilijat. Jipsiltä lähti matkaan iso 21 pelaajan joukko, josta valmentaja Matti Kautto oli koonnut kaksi kentällistä.

Peli alkoi Jipsin kannalta jopa hämmentävän hyvin, sillä ensimmäisen viiden minuutin aikana Jipsin mies pääsi kaksi kertaa karkaamaan läpiajoon. Vesa-Matti Alhonen ei ensimmäisessä onnistunut, mutta Jaakko Ahokkaan vapauttama Jukka Hanhela nosti pallon tyylikkäästi vastustajan pitkän veskarin yli ja näin Jipsi siirtyi 1-0 johtoon. Jipsillä oli ensimmäisellä jaksolla useita paikkoja lisätä johtoaan ja näin jälkiviisaana voidaankin todeta, että peli olisi pitänyt ratkaista jo ensimmäisellä jaksolla. Parhaat paikat siunaantuivat Hanhelalla, Ahokkaalle ja Alhoselle, mutta viimeistely ei onnistunut ja tauolle poistuttiin Jipsin 1-0 johdossa. SavU:lla ei ensimmäisellä jaksolla juuri vaarallisia maalintekotilanteita ollut.

Toiselle jaksolle juoksutettiin Alhosta lukuunottamatta täysin uusi miehistö. Tämä myös näkyi jakson alussa, jossa Jipsin peli oli melko pahasti sekaisin ja SavU onnistuikin rankaisemaan vielä muotoaan hakenutta JPS-miehistöä. SavU:n pelaaja murtautui oikealta läpi ja lähetti matalan keskityksen maalille, jota debyyttiään JPS-maalilla tehnyt Anssi Korkiakoski ei pystynyt katkaisemaan. Palloon liukuivat Jipsin pakeista Juha Linjala ja Viljo Väisänen ja tuloksena oli se, että Linjala onnistui Väisänen käden kautta toimittamaan pallon omaan rysään. JPS pääsi toisen jakson edetessä paremmin peliin mukaan, mutta selkeisiin maalintekotilanteisiin ei oikein päästy. SavU:n korkealla pelannut puolustuslinja loi mahdollisuuksia läpiajoihin, mutta tilanteet päättyivät yleensä joko liian pitkään syöttöön tai paitsioon. Aivan ottelun lopussa Ville Kujanpää pääsi tuikkaamaan pallon maaliin, mutta tuomari vihelsi tilanteen paitsioksi. Hänen näkemyksensä mukaan Ville Ketola syötti pallon Kujanpäälle, vaikka todellisuudessa pallo tuli pakin jalan kautta. Näin peli päättyi sopuisasti tasapeliin. SavU:lla oli toisella jaksolla maalin lisäksi kaksi tolppalaukausta, joten voidaan sanoa että lopputulos oli oikeutettu vaikka Jipsiltä voittomaali ryövättiinkin. Jipsillä on vielä toinen mikkelinreissu edessä, kun 27.3 Urpolassa pelataan ottelu MiKi - JPS.

JPS ensimmäisellä jaksolla: Veli-Matti Tranberg - Marcus Åberg, Anton Stutzle, Timo Eirola, Joonas Heino - Vesa-Matti Alhonen, Niko Nuttunen, Mikko Huhtiniemi, Eemeli Jokinen - Jukka Hanhela, Jaakko Ahokas.

JPS toisella joksolla: Anssi Korkiakoski - Juha Linjala, Kimmo Väre, Viljo Väisänen, Kasper Mäkelä - Ville Ketola, Matti Kaappola, Tomi Lahtinen, Alhonen (Ahokas) - Joel Nissinen, Ville Kujanpää