SM-Pronssia Jipsille

B-nuorten jääpallokuasi huipentui Mikkelissä 13.-14.3. Tiukan taistelun jälkeen runkosarjan neljäs sija ja paikka SM-lopputurnauksessa. Yksi maali enemmän Vestaa vastaan olisi tuonut kolmannen sijan ja runkosarjan voittaneita Kamppareita ennakkoon ajatellen helpomman vastuksen.Varsinaisia B-ikäisiä nuoria joukkueessamme on kuluvalla kaudella ollut vain kahdeksan (3*93 ja 5*94), joten Mikkeliinkin lähdimme kahden Y-pelaajan ja kuuden C-juniorin täydentäminä.Kaikki pelimiehet olivat onneksi terveinä eli teoriassa joukkue oli niin hyvä kuin se vain saattoi olla!

Turnauksen avausottelu oli siis välierä Kampparit - Jipsi. Runkosarjassa olimme hävinneet kahdesti maajoukkuemiehiä vilisevälle ja sarjan ylivoimaisesti voittaneelle mikkeliläisjoukkueelle.  Jälkimmäinen peli oli kuitenkin ollut niin hyvä, että rohkenimme olla hyvin toiveikkaita. Emmekä suotta: Jipsi pelasi vahvasti alusta alkaen eikä Kampparit saaneet oikein mitään aikaan - tai ainakaan mitään vaarallista, vaikka peli tiukkaa ja osittain mustien hallintaa olikin. Tauolla johdimme 0 - 2!

Tauolta isännät palasivat virtaa täynnä, mutta tiukasta takaa-ajosta huolimatta Jipsi pääsi 0-3 johtoon. Sen jälkeen otteemme kuitenkin kirposi ja muutamassa hetkessä tilanne oli tasan 3-3. Näytti aika pahalta! Sitten Jipsi sai juonesta kiinni uudestaan ja jossakin 75 (?) minuutin paikkeilla menimme 3-4 johtoon. Ja muutamaa minuuttia myöhemmin 3 - 5! Iloa kesti jonkin aikaa, mutta sitten parin omassa päässä tehdyn virheen seurauksena Kampparit kiitti ja tasoitti pelin viiteen viiteen. Ottelua oli sitten jäljellä kolme minuuttia, kun Kampparit meni ensimmäisen ja ainoan kerran johtoon eli teki 6-5 voittomaalin: Jipsi pronssipeliin ja Kampparit loppuotteluun. Hieno taistelu ja huikea trilleri. Ei olisi ollut mikään huikea vääryys, vaikka punaiset olisivat voittaneet tämän ottelun.

Toisessa välierässä Vesta voitti WP:n, josta tuli vastustajamme sunnuntai-aamun pronssiotteluun. Varkautelaiset olivat runkosarjan kakkosia, ja heitäkään emme olleet kuluvalla kaudella voittaneet. Tosin molemmat pelit olivat tasaisia, joten odotukset olivat siksi korkealla.

Peli alkoi odotetusti tasaisesti ja tauolla johdimme 2 - 1. Tauon jälkeen WP onnistui tasoittamaan pelin jo kahteen kahteen viiden minuutin pelin jälkeen. Onnistuimme kuitenkin pääsemään uudestaan johtoon vajaata 10 minuuttia myöhemmin. Sitten tahkottiin parikymmentä minuuuttia tasaisesti ilman maaleja, kunnes Jipsi kasvatti johtonsa kahteen maaliin. Ottelun lopulliseksi ratkaisuksi kuitenkin luultavasti osoittautui Jipsin maalivahtipeli: Vilkku torjui kaksi läpiajoa ja se katkaisi lopullisesti WP:n selkäärangan! Teimme vielä pari maalia ottelun loppuhetkillä, joten ottelu päättyi 6-2 Jipsin voittoon. Pronssijuhlat saattoivat alkaa!