JPS verrytteli voiton JJK B2:sta

JPS pelasi 10.3. Vehkalammella harjoitusottelun JJK:n B-junioreiden kakkosjoukkuetta vastaan. Tiedossa oli, että vastustajat tulevat olemaan nuoria, pieniä ja fyysisesti heikompia kuin Jipsin pelaajat. Valmentaja Matti Kautto painottikin asenteen merkitystä ennen ottelua. Juuri tälläisiin otteluihin lähdetään helposti heikolla asenteella.

Matsin alku ei ollutkaan paras mahdollinen sillä ensimmäinen todellinen tekopaikka siunaantui JJK:lle, mutta Veli-Matti Tranberg pelasti Jipsin kasvot hienolla torjunnalla. Tämän jälkeen Vellu ei enää juuri torjuntatöihin joutunutkaan. Vaikka JJK aloitti vahvasti niin voimasuhteet kävivät pian selväksi ja JPS siirtyi johtoon, kun erittäin vahvaa kevättä tahkoava Eemeli Jokinen puski Matti Kaappolan keskityksen tyylikkäästi maalivahdin yli verkon perukoille. Toinen maali syntyi, kun Jokinen säntäsi laidalla pallon perään, harhautti vastustajan pakin kahville ja tarjoili maalin eteen, jossa Jukka Hanhelalla oli helppo työ siirtää pallo verkkoon. Jipsi iski ensimmäisellä jaksolla vielä kerran. Asialla oli jälleen Jokinen, joka sai pallon boksin sisällä ja ampui komeasti yläriman kautta kuulan verkon perukoille.

Toinen jakso jatkui samoilla askelmerkeillä, mihin ensimmäinen päättyi ja kysymys kuuluikin, montako maalia JPS onnistuu tekemään. Pelin jälkimmäisellä puoliskolla ensimmäisenä onnistui Jipsin paidassa ensimmäistä otteluaan pelannut Tomi Lahtinen, joka syöksyi oikealta tulleeseen keskitykseen ja sai jollain ruumiinosallaan toimitettua pallon maaliin, vaikka ottelun tuomari aikoikin ensin antaa tilanteesta maalipotkun. Seuraavana onnistumisvuorossa oli Ville Kujanpää, joka pääsi puskemaan Lahtisen antaman kulmapotkun häkkiin. Jokinen pääsi viimeistelemään hattutemppunsa kun Gustavo Tedesco murtautui läpi oikealta ja lähetti matalan pallon pilkun seutuville, mistä Jokinen ampui vastumattoman kudin yläpeltiin. Loppunumerot 7-0 syntyivät, kun Hanhela pelasi tilanteen loppuun asti ja sai pallon kiinni ennen päätyrajaa ja syötti pelivälineen maalin eteen Kujanpäälle, joka pääsi täysin vapaasti viimeistelemään illan toisen osumansa.

Kuten olettaa saattoi, peli oli Jipsille suht helppo. Positiivista oli se, että asenne pysyi koko ottelun hyvänä eikä kentällä nähty turhanpäiväistä surffailua.

JPS:n kokoonpano: Veli-Matti Tranberg - Marcus Åberg, Kimmo Väre, Timo Eirola, Kasper Mäkelä - Matti Kaappola, Tomi Lahtinen, Mikko Huhtiniemi, Eemeli Jokinen - Jukka Hanhela, Jaakko Ahokas. Vaihdosta sisään Ville Kujanpää, Gustavo Tedesco, Ville Vento, Viljo Väisänen ja Sami Karjalainen.


Näytä lisää uutisia