JPS ja BET tasasivat kuvitteelliset pisteet

JPS jatkoi tiivistä pelitahtiaan sunnuntain lepakkovuorolla Hippoksella, jossa vastaan asettui tuttu vihulainen BET. Jipsillä oli jälleen kasassa sen verran laaja rinki, että molemmilla jaksoilla pelasi maalivahti Tranbergia ja toppari Ahokasta lukuun ottamatta täysin eri miehistö.

Liekö syynä pelin myöhäinen alkamisaika vai mikä, mutta Jipsin peli oli melkoisessa takalukossa heti alkuvihellyksestä lähtien. Heti neljän minuutin pelin jälkeen puolustukselle sattui pallonmenetys ja BETin hyökkääjä kirmasi läpi, mutta laittoi itselleen liian pitkän tikin ja pallo karkasi ulos päätyrajasta. Ensimmäinen vartti oli todella sekavaa pelailua, mistä osasyy voidaan laittaa liian hyvän pallon piikkiin joka pomppi Hippoksen kivikovalla alustalla kuin superpallo konsanaan. Kun pelivälineeksi vaihdettiin vanha kunnon Select helpottui syöttötyöskentely huomattavasti. Jipsillä ei ensimmäisellä jaksolla ollut kuin kaksi kunnollista tilannetta. Gustavo Tedesco näytti potkutekniikkaansa ampumalla komean kudin noin 25 metristä, mutta kuula leijaili harmittavan niukasti yli maalin. Toinen paikka siunaantui Jukka Hanhella, joka maalivahdin vastaantulon jälkeen pääsi noin 30 metristä yrittämään nostoa BETin maalin, mutta tälläkään kertaa pallo ei löytänyt tietään verkkoon.

BET aloitti toisen jakson vahvasti ja sai pian vapaapotkun vasemmalta laidalta. Paul Taylor pelasi hyvän pallon rangaistualueelle, jossa Markus Vanninen nousi korkeimmalle ja jatkoi pallon komeasti yli Tranbergin. Tämän jälkeenkin BETillä oli muutaman maukas tilanne lisätä johtoaan. Ensin Jiri Kelonen ei onnistunut päättämään läpiajoaan tuloksellisesti ja hetken päästä Tranberg venyi todelliseen paraatipelatukseen, kun BETin peluri pääsi puskemaan kulmasta. Jipsikin alkoi pikkuhiljaa päästä juonesta kiinni ja ensimmäinen kunnon paikka syntyi kun Joel Nissinen pelasi Ville Kujanpäälle pystyyn, mutta Kujanpään nostoyritys maalivahdin yli epäonnistui. Kun muu ei auttanut, otettiin käyttöön vanha kunnon ase eli Juha Linjalan rorydelapmaiset sivurajalingot, jotka alkoivat kylvää kauhua BETin puolustuksessa. Ensin Kujanpää pääsi puskemaan hyvästä paikasta, mutta pusku suuntautui yli maalin. Seuraava heitto tuottikin sitten tulosta, kun JPS nosti toppari Ahokkaan ylös ja hän puski vastustamattomasti Linjalan heiton maalin yläkulmaan. BETin jalka alkoi selväti painaa loppua kohden, heillä ei ollut mukanaan kuin kolme vaihtomiestä. Näin JPS sai vielä lopussa muutaman mahdollisuuden voittomaaliin. Ensin Ville Ketola leikkasi laidasta sisään ja lähetti laukauksen kohti takakulmaa, mutta kuti meni vajaa puoli metriä ohi. Vielä lopussa Mikko Huhtiniemi pääsi etenemään oikealta laidalta ja keskellä odotteli vapaana kaksikin jipsiläistä, mutta Huhtiniemen syöttö karkasi suoraan maalivahdille. Näin ottelu päättyi sopuisiin 1-1 lukemiin.

Peli oli Jipsin harjoituskauden selvästi heikoin. Valmentaja Matti Kautto summasi ottelun melko osuvasti. Mikäli peliin lähdetään 95 prosentin asenteella, suoritus on 50 prosentin luokkaa. Toisaalta BET pelasi myös varsin hyvän ottelun ja odotettavissa on jälleen kesällä tiukkoja taistoja Jyväskylän nelosjoukkueen tittelistä.

JPS jatkaa harjoituspelejään lauantaina 27.2 klo 18 Hipposhallissa, jolloin FCV hakee revanssia kauden ensimmäisestä kohtaamisesta.

JPS 1. jaksolla: Veli-Matti Tranberg - Kasper Mäkelä, Jaakko Ahokas, Niko Nuttunen, Marcus Åberg - Eemeli Jokinen, Matti Kaappola, Mikko Huhtiniemi, Vesa-Matti Alhonen - Gustavo Tedesco, Jukka Hanhela

JPS 2. jaksolla: Tranberg - Ville Vento, Ahokas, Viljo Väisänen, Juha Linjala - Ville Ketola, Eetu Autio, Pekka Hyvärinen, Changis Firo - Joel Nissinen, Ville Kujanpää