JPS voittoputkessa

JPS:n voittoputki kasvoi jo kahden ottelun mittaiseksi, kun FC Vaajakoski joutui maistamaan tappion karvasta kalkkia Hippoksen sametilla lukemin 2-1.

Ottelu alkoi lievällä FCV:n painostuksella, mutta ensimmäisen vartin aikana ei maalitilanteilla kummassakaan päässä mässäilty. JPS alkoi pikkuhiljaa päästä otteluun mukaan ja ensimmäinen paikanpuolikas siunaantui Mikko Huhtiniemelle 18 minuutin kohdalla, mutta pusku suuntautui suoraan maalivahdin syliin. Pelikellossa seisoi 25 minuuttia, kun JPS sai rajaheiton vasemmalla. Oikeaa linkkiä pelannut Vesa-Matti Alhonen oli hiipinyt toiselle laidalle ja pallo heitettiin hänelle josta Alhonen jatkoi komean keskityksen toppareiden yli pilkun kohdalle, jossa päivystänyt Jukka Hanhela ampui todella komealla volleylla Jipsin 1-0 johtoon. Heti maalin jälkeen FCV sai taas otetta peliin ja puolen tunnin kohdalla Jouni Juntunen eteni vasemmalla laidalla ja pääsi keskittämään. Veli-Matti Tranberg lähti katkaisemaan keskitystä, mutta Timo Eirola ehti laittaa päänsä väliin ja pallo leijaili Tranbergin yli suoraan Tero Karlstedtin lapaan jolla oli helppo työ sijoittaa kuula tyhjänä ammottavaan maaliin. Ensimmäisellä jaksolla ei muuta mainittavaa enää tapahtunut ja täten taukotilanne oli 1-1.

Toisen jakson JPS aloitti vahvasti ja heti ensimmäisten muutaman minuutin aikana päästiin pari kertaa hyvään keskityspaikkaan mutta tulosta ei syntynyt. 50 minuutin kohdalla JPS sai vapaapotkun noin 25 metristä ja pallon taakse asettui kerran jo verkkoja pöllytellyt Hanhela. Hän ampuikin komean vaparin muurin yli kohti yläkulmaa, mutta pallo suuntautui harmittavasti hieman yli maalin. Jipsin hyvä ote kuitenkin palkittiin, kun 56 minuuttia oli pelattu. Armeijan riveistä vahvistuksena saatu Aarne Ylönen karvasi hyvin laidalla ja pallo ajautui keskelle Gustavo Tedescolle, joka laukoi ensimmäiselle kosketuksella pahan pomppuvedon, joka yllätti FCV-vahdin. Maalin jälkeen Jipsin peli rullasi edelleen mukavasti ja viisi minuuttia johtomaalin jälkeen Tedesco pelasi Hanhelan hyvään tekopaikkaan, mutta laukaus karkasi yli maalin. Pikkuhiljaa myös FCV sai taas pelinsä pyörimään ja 70 minuutin kohdalla Juntunen pääsi laukomaan rangaistusalueen sisältä, mutta ilman tulosta. Lähes heti tämän jälkeen Jipsin maalille syntyi melkoinen hässäkkä kun Tranberg epäonnistui vastaantulossaan ja FCV-peluri pääsi laukomaan maalia kohti, mutta Kasper Mäkelä levitti äärimmilleen massiivisen rintakehänsä johon pallo pysähtyi kuin muuriin ja näin Mäkelä pelasti Jipsin takaiskulta. Kymmenen minuuttia ennen loppua FCV:n pelaaja pääsi puskemaan kulmapotkun jälkeen noin seitsemästä metristä, mutta Tranbergin loistava reaktiotorjunta piti Jipsin edelleen kiinni voitossa. Jipsikin sai vielä yhden loistavan tekopaikan kun Matti Kaappola pelasi Tedescon läpiajoon, mutta tällä kertaa viimeistely epäonnistui melko perustellisesti. Näin loppuvihellys kaikui Hipposhallissa ja JPS oli voittanut kakkosdivarin kärkikahinoihin povatun FCV:n lukemin 2-1.

Päivän esitys oli Jipsin osalta melko ehjä ja vuodenajan huomioon ottaen erittäin lupaava. Suurimpana ongelmana mainittakoon, että varsinkin ensimmäisellä jaksolla FCV pääsi liian helposti pelaamaan pallon keskikentän keskusmiehille, jotka pääsivät myös kääntymään ja jatkoivat palloa laidoille. Myös erikoistilannepuolustamisessa on hiottavaa. Täytyy kuitenkin muistaa, että viimeharjoituskaudella vastaavassa ottelussa tuli turpaan lukemin 0-7, joten eteenpäin on menty!

JPS:n kokoonpano: Veli-Matti Tranberg, Marcus Åberg, Timo Eirola, Jaakko Ahokas, Joonas Heino, Mikko Huhtiniemi, Niko Nuttunen, Eemeli Jokinen, Vesa-Matti Alhonen, Joel Nissinen, Jukka Hanhela, Juha Linjala, Kasper Mäkelä, Ville Ketola, Gustavo Tedesco, Kimmo Väre, Matti Kaappola, Viljo Väisänen