Ensimmäisestä harjoituspelistä maukas voitto

JPS:n kauden ensimmäinen harjoitusottelu pelattiin keskiviikkona Hipposhallin aina niin ihanalla samettisella ruohomatolla. Vastassa oli FC Liikunta eli Jyväskylän liikuntatieteellisen tiedekunnan joukkue. Mainittavaa on, että FC Liikunta ei ole historiansa aikana, joka ulottuu vuoteen 2005 asti, hävinnyt Suomessa yhtään pelaamaansa ottelua. FC Liikunnalle tämä ottelu oli osa valmistautumista kesän opiskelijoiden EM-kisoihin, jossa Liikunta edustaa Suomea jo neljättä kertaa peräkkäin.

Ottelun alkuasetelma oli sikäli sekava, että erittäin moni Liikunnan pelaaja edustaa seuratasolla Jipsiä. Jipsin avauksessa olikin yhteensä seitsemän liikuntalaista ja koko ottelun aikana heitä esiintyi kentällä yhteensä yhdeksän. Tämän lisäksi Liikunnan joukkueessa esiintyi kolme jipsiläistä.

Näistä asetelmista siis lähdettiin itse kamppailuun. Peli alkoi suhteellisen tasaisissa merkeissä ja ensimmäinen maalipaikka siunaantui Jipsille, kun Niko Nuttunen pelasi Joel Nissisen  tekopaikkaan, mutta Nissisen vasurikuti painui niukasti maalin ohi. Kun ottelua oli käyty 17 minuuttia Liikunta rakenteli hyökkäystä vasemmalla laidalla, jossa Matias Juvonen pelasi pallon laitaan Antti Vanhalalle. Tämä lähetti keskityksen maalille, joka kaikkien yllätykseksi lipsahti suoraan maaliin. Tässä kohtaa mainittakoon, että Jipsillä ei ollut maalivahtia matkassa ja tiukan arvonnan jälkeen ensimmäisellä jaksolla maalia vartioi Taavi Pöyry. Peli aaltoili jatkossa tasaisena, mutta vajaan puolen tunnin jälkeen Jipsin puolustuksessa oli pystypallon jälkeen epäselvyyttä kuka ottaa pallon ja lopputulos oli että ei kukaan, jonka johdosta Ville Hämäläinen pääsi melko avoimesta paikasta yrittämään maalintekoa, mutta sijoitus suuntautui jipsiläisten helpotukseksi maalin ohi. Lähes heti tämän jälkeen Anton Stutzle teki hyvän katkon keskialueella ja pelasi pallon Nissiselle rangaistusalueen sisään, mutta Nissisen laukaus suuntautui jälleen hieman takakulmasta ohi. JPS alkoi saada pelistä otetta ja vain muutama minuutti edellisestä Joonas Heino pelasi vasemmalla laidalla loistavan pystypallon Eemeli Jokiselle, joka kääntyi ja syötti hiemosti takaviistoon Nuttuselle, jonka kuti suuntautui kuitenkin reilusti ohi ja yli. JPS jatkoi painostusta ja työ palkittiin 34 minuutin kohdalla, kun Liikunnan pakin palautus maalivahdille jäi lyhyeksi ja Jukka Hanhela oli kärkkäänä paikalla, tuikkasi pallon ohi Liikunnan maalivahti Teemu Holopaisen jonka jälkeen pallo oli jo karata Hanhelalta, mutta hän esitti loistavan liukutaklauspotkuharhautuksen, jonka seurauksena tilanteessa mukana ollut Aapo Autio liukui maaliverkkoihin ja Hanhela pääsi tyrkkäämään pallon tyhjään maaliin. Tasoituksen jälkeenkin JPS jatkoi vahvasti . Ensin Mikko Huhtiniemi pääsi laukomaan hyvästä paikasta, mutta veto epäonnistui pahoin. Vain hetki tämän jälkeen Huhtiniemi sai pallon Hanhelan sivurajaheitosta, onnistui rinnalla tökkäämään pallon ohi puolustajan ja enää oli vastassa Holopainen, jonka yli Huhtiniemi nosti pallon tyylikkäästi ja peli oli tilanteessa 2-1. Tämäkään ei vielä riittänyt Jipsille vaan ensimmäisen jakson yliajalla Heino nousi vasemmalta, pelasi pallon Nissiselle sivurajan tuntumaan, jonka jälkeen Heino jatkoi nousuaan ja Nissinen pelasi pallon hänelle pystyyn ja pallon saatuaan Heino laukoi todella komean vasurikudin maalin oikeaan yläkulmaan. Heti seuranneesta aloituspotkusta tuomari vihelsi pelin poikki ja puoliajalle siirryttiin hieman yllättäväässä tilanteessa 3-1. Jakso oli kokonaisuutena tasainen ja Liikuntakin pääsi yrittämään maalintekoa hyvistä paikoista, mutta jipsiläiset olivat järjestään uhrautuvasti blokkaamassa vetoja.

JPS pelasi koko ensimmäisen puoliajan samalla kokoonpanolla, mutta toisella jaksolla vaihtoja alettiin tehdä, mikä ymmärrettävästi myös sekoitti peliä. Tunnin pelin jälkeen Liikunnalla oli hyvä paikka kun Olli Väisänen pelasi hienosti Kasper Mäkelän läpi, mutta tauolla Jipsin maaliin vaihdettu "Red Spider" Nissinen torjui yrityksen. 65 minuutin kohdalla Jipsin neljäs maali oli lähellä kun hienon nousun päätteeksi Jaakko Ahokas pelasi pystypallon, joka kimmoikkeiden kautta päätyi Riku Mannilalle, jolla oli lähes tyhjä maali edessään, mutta ohjaus kuitenkin pysähtyi tolppaan. Viisi minuuttia tästä ja pallo pyöri vaarallisesti Jipsin maalin läheisyydessä ja lopulta Eetu Autio pääsi yrittämään viimeistelyä, mutta tällä kertaa ylärima esti maalin syntymisen. Pelikello näytti 75 minuuttia, kun väkivaltainen Kimmo Väre oli saanut tarpeekseen Liikunnan heikosta viimeistelystä ja yritti pystypallon jälkeen yllättää oman maalivahtinsa Nissisen, mutta Red Spider oli hereillä ja torjui Väreen etukulmaan suuntautuneen "palautuksen". JPS vaihtoi vielä lopussa hienosti topparina häärineen Ahokkaan kärkeen ja Ahokas melkein tekikin kauden maalin, kun hän kuljetuksen päätteeksi huomasi Holopaisen olevan ulkona maaliltaan ja lähetti nätin kaaripallon 30 metristä, mutta Holopainen sai näppinsä väliin ja esti maalin synnyn. Liikunta sai vielä aivan pelin lopussa kaksi loistavaa mahdollisuutta kaventaa lukemia. Ensimmäinen tilanne syntyi kun Matti Kaappola lähetti hienon keskityksen takatolpalle, jossa päivystänyt Caius Forsberg puski oikeaoppisesti maan kautta, mutta Spider Nissinen hoiti tämänkin tilanteen. Vielä yliajalla JPS yritti lahjoittaa Liikunnalle kavennuksen kun Jari Partion palautus Nissiselle jäi lyhyeksi ja jälleen Forsberg pääsi yrittämään viimeistelyä, mutta taas kerran Nissinen oli tilanteessa etevämpi. Näin peli päättyi JPS:n voittolukemiin 3-1 ja täten FC Liikunta kärsi historiansa ensimmäisen tappion Suomen maaperällä.

Jipsin peli oli aika ajoin erittäinkin mallikasta ottaen huomioon että tämä oli kauden ensimmäinen ottelu ja ison kentän treenejäkään ei ollut takana kuin muutama takana. Lisäksi vastus oli kovaa luokka, sillä Liikunnan riveissä kirmasi lähes kymmenen kakkosdivarin pelaajaa. Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavaa ottelua, jossa vastus edelleen kovenee kun sunnuntaina toiseen päähän kenttää astelee FC Vaajakoski.

JPS ensimmäisellä jaksolla: Pöyry - Åberg, Stutzle, Ahokas, Heino - Huhtiniemi, Nuttunen, Eirola, Jokinen - Nissinen, Hanhela.

Toisen jakson avaus: Nissinen - Partio, Stutzle, Ahokas, Heino - Huhtiniemi, Väre, Nuttunen, Ketola - Hanhela, Hyvärinen. Vaidosta Väisänen, Pöyry, Mannila.