Pelaajamme nuorten MM-kisoissa!

29-31.1 käytävät jääpallon nuorten MM-kilpailut Venäjän Uljanovskissa alkoivat Suomen osalta kahden voiton siivittämänä.

Suomi-Kazakstan  6-1 (3-1). Hyytävän kylmässä (hiukan alle 30 pakkasta) pelatun ottelun suomalaishahmo oli Tuomas Mokko 3 maalillaan. Hyvin säesti JPS:n Visa Knuuttila 2 maalillaan, jotka syntyivat rangaistuslaukauksesta sekä kulmalyönnistä. Yhden maalin teki Teemu Määttä. Ottelussa syöttöpisteitä keräsi JPS:n pelaajista Tuomas Rintala ja Miikael Hyrkäs.

Suomi-Norja    4-1 (2-0) . Suomesta parhaiten esiintyi edukseen kaksi maalia viimeistellyt Tuomas Rintala. Mokko ja Utti tekivät muut Suomen maalit. Syöttelijänä kunnostautui JPS:n Otto Töytäri, saaden pisteet Rintalan ottelun avausmaaliin ja Mokon kolmanteen maaliin.

Lauantaina onkin sitten varsianainen tasonmittaus, kun Venäjä ja Ruotsi asettuvat vuorotellen kentän vastakkaiseen päätyyn.

Ruotsi-Suomi 1-1 rl.6-5.Toisen päivän avausottelu oli Ruotsia vastaan. Ensimmäinen jakso pelattiin kovassa lumimyräkässä. Suomi siirtyi johtoon JPS:n Visa Knuuttilan vapaalyönnillä. Ruotsi tasoitti pelin 2 min. ennen loppua. Rangaistuslyöntikilpailun voitti Ruotsi ja näin sinetöi ykköstilan alkusarjassa.

Suomi -Venäjä 2-7.Illan viimeinen ottelu  Venäjää vastaan on merkityksetön, sillä välierässä on sunnuntaina  vastassa juuri Venäjä! - Suomi hävisi ottelun voimia säästellen 2-7. Suomen maalit Määttä ja JPS:n Tuomas Rintala. Huomenna tositoimiin ja finaalipaikkaa hakemaan, vastassa Venäjä.

Toisessa välierässä Ruotsi voitti Norjan 3-0.

Venäjä-Suomi 0-1.Suomi ja Venäjä kohtaavat toisessa välierässä. Tilanne ensimmäisen jakson jälkeen 1-0 Suomen hyväksi. Suomi puolusti taistellen 1-0 johtonsa. Ottelun päätyttyä oli yli 7000 katsojaa ihmeissään ja hiljaa. Suomi illan finaaliin Ruotsia vastaan ja Venäjä pronssiotteluun Norjaa vastaan! Suomen maalintekijä Tuomas Mokko. Syötön antoi Miikael Hyrkäs.

Ruotsi taitavampi finaalissa 4-2. Puoliaika 1-1.

3000 silmäparia todisti Ruotsin olleen luistimilla liukkaampi. Suomen jouduttua rikkomaan peliä, välillä jäähyjenkin arvoisesti, oli Ruotsi valmis sinetöimään MM-kullan kohtalon saatuaan lisää tilaa kentälle.

Suomi aloitti vahvasti, kun vapaalyöntikuvion päätteksi Tuomas Mokko vei Suomen 1-0 johtoon, syöttäjänä JPS:n Joni Vuopio. Emil Viklund tasoitti ennen puoliaikaa tilanteeksi 1-1. Sama mies vei Ruotsin johtoon, mutta melkein perään Teemu Määttä tasoitti kulmalyönnistä 2-2. Suomen jäähyillessä Ruotsi karkasi Mårtenssonin ja Björlingin maaleilla MM-kultaan. Suomi pelasi kuitenkin koko turnauksen loistavasti ja MM-hopea on siitä hieno osoitus.