Red Team perinteisen lumifutisturnauksen voittoon

JPS starttasi viime lauantaina perinteiseen kauden virallisesti avaavaan saunailtaan Kinkomaan rantasaunalle hyvissä ajoin klo 12. Päivän ensimmäisenä ja tärkeimpänä ohjelmanumerona oli tietysti vuoden kovimmat pelit eli JPS:n lumifutisturnaus. Kaikilla oli vielä tuoreessa muistissa vuoden 2009 dramaattinen turnaus, jonka finaali ratkesi vasta rangastuspotkukilpailussa.

Tällä kertaa terveydentilansa puolesta osallistumaan kykeneviä  pelaajia oli paikalla ainoastaan 12 kappaletta, joten joukkueen kooksi määriteltiin 3 pelaajaa, jonka johdosta myös kenttää jouduttiin hieman pienentämään totutusta. Viime kauden kapteeni Esko Häyrynen muodosti kolmihenkiset joukkueet, joista yksi sai vielä lisävahvistuksen kun valmentaja Matti Kautto ilmoitti myös pelaavansa. Esko teki myös otteluohjelman, josta paistoi räikeästi läpi oman joukkueen suosiminen, mutta se hänelle sallittakoon. Joukkueet saivat minuutin aikaa keksiä itselleen nimet ja aivoriihen päätteeksi otteluohjelmassa luki joukkuelistan kohdalla Temple of Doom, Jallun Pihtaajat, MuurLe ja Red Team. 

Ottelualusta tuotti pienoisen pettymyksen, koska ilmeisesti tuuli oli puhaltanut suurimman osan lumesta pois ja sitä ei ollut jäljellä kuin viitisen senttiä, joten peli muistutti hieman liikaa kaukaista sukulaistaan jalkapalloa. Keli oli mitä mainioin ja vaikka pakkasta oli yli 20 astetta, niin auringonpaiste loi mukavaa lämpöä pelikentälle mitä muuten ei vastustajoukkueita kohtaan tunnettu.

Pelisysteemi tässä neljän joukkueen turnauksessa on sikäli erikoinen, että yksinkertaisen alkusarjan jälkeen kaikki joukkueet pääsevät välieriin, joissa alkusarjan voittaja kohtaa jumbon ja kakkonen kolmosen. Tämän takia alkusarjan pelit ovatkin lähinnä vain asemien hakemista välieriä varten. Tämän takia tässä raportissa ei niihin tarkemmin puututakaan (toinen syy on se, että raportin kirjoittaja ei muista tuloksia...). Alkusarjan kuitenkin voitti 7 pisteellä Red Team, toiseksi sijoittui MuurLe, kolmanneksi Temple of Doom ja jumboksi jäi ainoastaan yhdellä tehdyllä maalilla Jallun Pihtaajat.

Ennen välieriä pidettiin pieni tauko jonka aikana joukkueet pystyivät hiomaan viimeiset silaukset taktiikoihinsa. Jallun Pihtaajilla oli selvä taktiikka Red Teamia vastaan, oma pää puhtaana ja 0-0 tuloksella rangaistuspotkukilpailun kautta finaaliin. Pihtaajien nähtiin jopa itsevarmoina harjoittelevan rankkuja ennen välierää. Pihtaajien taktiikka toimikin täydellisesti ja pelissä nyhjättiin kiikaritasuri, jonka jälkeen itsevarmat Pihtaajat jo tuulettelivat varmaa finaalipaikkaa. Itse pilkkukisassa taktiikka ei enää toiminutkaan yhtä eheästi, vaan molemmat Pihtaajien laukojat ampuivat ohi kun taas Red Teamin miehet sijoittivat pallon varmasti keskelle maalia ja näin Red Team eteni finaaliin.

Toisessa välierässä kohtasivat siis MuurLe ja turnauksen ainoa nelihenkinen joukkue Temple of Doom. Ottelu oli tasaista vääntöä alkuvihellyksestä lähtien. Poiketen ensimmäisestä välierästä tässä pelissä nähtiin myös komeita maaleja ja viimeiselle minuutille siirryttäessä peli oli tasalukemissa 2-2. Tässä vaiheessa Temple of Doomin vaihtomiehen tuoma etu alkoi selvästi näkyä pelitapahtumissa. MuurLe oli joutunut raatamaan koko raskaan turnauksen ilman vaihtomiehiä kun taas Doomilta tuli jatkuvasti tuoreita jalkoja sisälle. Painostus siirtyi MuurLen päätyyn ja vääjäämättömänä tuloksena oli Doomin voittomaali ja näin finalistit olivat selvillä. 

Ennen finaalia oli ohjelmassa pronssiottelu. MuurLen pojille välierätappio oli kuitenkin liikaa ja he päättivät luovuttaa ottelun ilmeisesti peläten Pihtaajien maalintekovoimaa. Näin pronssit siis Jallun Pihtaajille.

Finaali oli yleisöönmenevää lumifutista, jossa nähtiin maaleja ja vaarallisia tilanteita molemmissa päissä kenttää. Molemmat joukkueet kävivät varsinaisella peliajalla johdossa, mutta loppuvihellyksen raikuessa jäällä kuvitteellisella tulostaululla komeilivat lukemat 2-2. Nyt välieristä poiketen pelattiin minuutin mittainen jatkoaika joka ei kuitenkaan tuonut tulosta, vaan jo toisena vuonna peräkkäin rangaistuspotkukilpailu tulisi ratkaisemaan turnauksen voittajan. Red Team oli näyttänyt hermojensa kestävyyden jo välierässä kun Doomin miehille tämä oli uusi tilanne. Tämä seikka myös näkyi kentällä, sillä jälleen Red Teamin miehet tykittivät vuoron perään pallon varmasti verkkoihin ja kun Doomin viimeinen laukoja epäonnistui olivat Red Teamin voitonjuhlat valmiit käynnistymään.

Kokonaisuutena turnaus tarjosi erittäin nautittavaa ja taidokasta lumifutista. Red Team oli joukkueena tasapainoisin ja täten ansaitsi mestaruutensa, vaikka siihen tarvittiinkin kaksi pilkkukisavoittoa. Lisäksi joukkueesta löytyi myös turnauksen ylivoimainen maalikuningas, JPS:n uusi brassivahvistus Gustavo. Hän oli jo aiemmin näyttänyt olevansa pelimies nurmialustalla, nyt hän osoitti hallitsevansa myös itselleen vieraan elementin eli lumen.


Red Teamin miehet kaatuivat välillä päällensä Jallun Pihtaajien pyörityksessä

Finaalin kiihkeää tunnelmaa

Maalikuningas Gustavo ja toinen mestari Joonas. Joukkueen kolmatta jäsentä Hudea ei kelpuutettu kuvaan

Tiukkojen pelien jälkeen jälleen sulassa sovussa

- Ville Kujanpää -


Näytä lisää uutisia