Kosa Mini Worl Cup 2009 Bollnäsissa (K-Ä)

 

 Mikä ihmeen (K-Ä) ?

Alla oleva tarina kertoo kuvin ja sanoin Jipsin Bollnäsin matkan sattumuksista. Kaikilta osin sitä ei suositella jääpalloäideile tai muutoinkaan herkimmille lukijoille

Mini World Cup on vuosittain pelattava P15-joukkueiden turnaus, johon osallistuu 10 joukkuetta Ruotsista sekä kunkin maan kaksi parasta Venäjältä, Norjasta ja Suomesta. Jipsin joukkue ansaitsi siis matkansa SM-finaalipaikalla viime keväänä ja toinen Suomen edustaja oli Narukerä Porista. Matkaan käytiin 28.10. täysivahvuisena ja uhkaava flunssaepidemia oli onneksi vielä vain uhkana. Lääkelaukkua oli kyllä täydennetty käsidesillä ja kuumelääkkeillä. Joukkueessa oli seitsemän 94-syntynyttä (joista kaksi mainiota lainapoikaa Mikkelistä eli Tuhkasen Nikke ja Mannisen Jaakko), seitsemän 95-syntynyttä ja kaksi ysikuutosta. Joukkueen nuoren ikärakenteen näki sittemmin hyvin myös kentällä, kun vertasi meidän poikiamme vastustajien kokoon. Ja kyse ei ole vain perspektiivistä!

Torstai kului ensin bussissa (265 km Tukholmasta pohjoiseen), majoittuessa ja lepäillessä. Asuimme n. 16 km pelpaikalta erittäin viehättävässä Alftan kylässä viihtyisässä pienessä hotellissa omassa rauhassamme. Torstaille olimme saaneet myös yhden harjoitusvuoron illan suuhun, joten kauden avaus isolla jäällä oli sentään ennen ensimmäistä peliä.

Otteluohjelmamme oli lähes ihanteellinen: olimme päässeet viiden joukkueen lohkoon, joten peljä oli luvassa ainakin neljä , sekä otteluaikataulu oli kerrassaan sopiva. Ensimmäisessä ja koko turnauksen avausottelussa Jipsi kohtasi Lokomotivin Irkutskista. Joukkue ei ollut mikään yhteispelin mestari, mutta muutamia loistavia yksilöitä ja sen verran hyvä rutiini, että Jipsille tuli tappio luvuin 6 - 2.  Ei sijaa selittelyille. Kaikki miehet edelleen pelikunnossa.

Mutta ei kovin kauan: Latelle nousi pientä lämpöä: ei onneksi paljon eikä pitkäksi aikaa, mutta pari peliä joutui jättämään väliin.. Illalla oli turnauksen avajaistapahtuma, jota seurasi heti perään Elitserien -ottelu Bollnäs-Sirius. Paikalla oli liki 3500 katsojaa ja huikea tunnelma: ikimuistoinen elämys niin pojille kuin meille aikuisillekin!!

Heti liigapelin jälkeen oli meidän toinen pelimme. Vastustajana perinteinen jääpalloseura Vetlanda. Peli oli hyvin hallussamme ja johdimmekin jo 0 - 2. Sitte alkoi kuitenkin ruotsalaismylly jauhaa ja painaa päälle. Lopputulos oli  2 - 2 eli pistetili oli avattu.

Aamulla saimme nukkua pitkään, sillä seuraava peli oli vasta myöhään aamupäivällä. Taisimme nukkua sitten hiukan vielä pelissäkin: vastustaja Västerås oli odotetun vahva, mutta ei kuitenkaan ehkä ihan niin vahva kuin lopputulos 0-5 antaisi ymmärtää. Peli oli sekavaa ...

 

Iltapäiväälä alkoivat sitten vaaralliset ja vauhdikkaat tilanteet. Ensin iski Jaakkoon pahoinvointikohtaus ja mies petiin. Huimasi, hikoilutti ja vatsaa väänsi : toinen mies pois pelaavasta kokoonpanosta. Ja vajaa tunti tästä: Vilkku poisti erkkaa kaverin mailasta ja meinasi poistaa peukalostaan pään. Tahvo ja Jari veivät Vilkun Bollnäsiin ensiapuun, jossa peukalon ommeltiin 11 tikkiä - kolmas mies pois rivistä. Joukkue alkoi käydä entistäkin ohuemmaksi! Lisäksi pelissä aina sattuu ja tapahtuu - sattuukin ihan sanan varsinaisessa merkityksessä, kun saa pallon pari kertaa samaan käsivarteen. Vaan eipä mies uikuttanut yhtään, vaikka käden liikuttaminen oli hetkittäin hyvin hankalaa.Reippaita poikia!

Niin kuin edellä mainitsin, toipui Latekin onneksi viimeiseen peliin. Lisäksi valmentajat muuttivat pelijärjestystä erittäin onnistuneesti. Jatkopelit olivat jo karanneet ulottumattomiin, joten paineita ei ollut. Pojat pelasivat huikean pelin ja lopputuloksena 1-3 voitto Katrineholmista. Hotelli palaava joukko olisi tuskin ollut yhtään iloisempi, vaikka olisi voittanut koko turnauksen!!

Seuraavana päivänä eli sunnuntaina ei sitten pelejä enää meillä ollutkaan. Katselimme välieräpelit ja suuntasimme kohti Tukholmaa. Laivalla nautittiin täysin rinnoin ja seuraavana aamuna bussissa olikin hiljaisia poikia. Kukaan ei kaivannut elokuvia viihdykkeeksi ja ajankuluksi :-)

 

Kiitos kaikille hienosta reissusta. Toivottavasti Jipsin nuoremmatkin ikäluokat saavat nauttia  tällaisesta elämyksestä.

KT

Lisää kuvamateriaalia täällä

Turnauksen viralliset sivut ovat taas täällä

 

 


Näytä lisää uutisia