FC KeiteleJazz - JPS 3-1 (2-1)

JPS sai perjantai-iltana taisteluun Keski-Suomen kolmosen herruudesta Äänekoskelle mukaan 12 pelaajaa eli kokonaiset yhden vaihtomiehen. Näistä urhoista reissuiltaan palannut Anton Stutzle teki kauden ensiesiintymisen JPS:n tällä kertaa punaisessa paidassa. Maalin oli itsensä komentanut pelaaja-valmentaja Nissinen molempien ”oikeiden” maalivahtien ollessa estyneinä. Lisäksi keskikentän moottori Japa pelasi polvivaivaisena. Näitä lähtökohtia peilaten ennakkotunnelmat olivat JPS-leirissä varovaisen odottavat.

Peli alkoi odotetusti Jazzin lievällä painostuksella ja pelikello näytti 12 minuuttia, kun keskikentän Jarmo Häkkinen laukoi upean kaaripallon noin 30 metristä yli voimattona pallon lentorataa seuranneen Jolon. Avausmaalin jälkeen peli jatkui edelleen Jazzin hallinnassa mutta 26 minuutin kohdalla Jukalle avautui hyvä tekopaikka, mutta laukaus viuhui maalin yli. Tilanteen pohjusti loistavasti laidan kautta noussut Japa, joka pelasi Tupin kanssa seinän ja tämän jälkeen vapautti Jukan edellä mainituin tuloksin. Myös Ghanan prinssi A-J väläytti osaamistaan leikkaamalla laidaltaan keskelle, mutta hyvänoloinen laukaus suuntautui kuitenkin suoraan maalivahtia päin. 35 minuutin kohdalla osui JPS-leiriin jälleen yksi tämän kauden niin monista mustista hetkistä. JPS sai kulmapotkun vasemmalta, joka suunnitelmien mukaan pelattiin lyhyenä, mutta toteutus meni melko lailla päin peräaukkoa ja Jazz-pakki pääsi purkamaan pallon keskialueelle. Ensimmäisenä palloon ennätti Japa, joka sen sijaan että olisi palauttanut pallon Jazz-maalille, yritti kynätä vastustajan keskialueella. Tuloksena tästä pallonmenetys ja yhdellä syötöllä Jazz-kärki Joni Terho oli yksin läpi. Jolo yritti vielä pelastaa tilanteen tulemalla vastaan kauas maalistaan. Terho lähti ohittamaan Joloa, joka kuitenkin sai jalkansa pallon väliin, mutta ei kyennyt muuttamaan sen kulkurataa riittävästi vaan Terho pääsi siirtämään pallon tyhjään maaliin. Aivan ensimmäisen puoliajan lopussa JPS pääsi yllättäen uudestaan peliin mukaan, kun Jukka pelasi pallon rangaistusalueen sisään Henkalle, joka laittoi tikin maalivahdin ohi, jonka jälkeen maalivahti katsoi ainoaksi ratkaisuksi kaataa Henkan. Tästä seurasi ainoa mahdollinen jatkoskenaario eli pallo pilkulle ja maalivahti punaisella suihkuun. Pallon taakse asettui Jukka, joka otti valmentaja-maalivahti Nissisen huudosta ”Varo se kenttä voi olla siinä kohtaa liukas” vaarin ja sijoitti pallon varmasti maalivahdin kautta alakulmaan.

Tauolle siirryttiin täten Jazzin 2-1 johtoasemassa, mutta tiedossa oli että JPS pääsee pelaamaan koko toisen puoliajan yhden miehen ylivoimalla. Tiedossa oli kuitenkin myös se, että matkassa on vain yksi vaihtomies ja kaikki äijät eivät ehkä ole aivan 90 minuutin kunnossa. Näistä lähtökohdista lähdettiin toiselle puoliajalle.

Toinen jakso oli kokonaisuudessaan melko tasapuolista pallottelua, jota hallitsi melkoinen pitkän roiskiminen, joka ei kuitenkaan tuottanut kummallekaan joukkueelle mainittavampaa tulosta. Jukka pääsi tunnin kohdalla yrittämään hyvästä tekopaikasta, mutta laukaus suuntautui tällä kertaa maalin ohi. 65 minuutin kohdalla tässä ottelussa valmentajan, jojon ja huoltajan virkaa toimittanut Kuju oli pakotettu tekemään se ainoa vaihto eli Japa pois ja tilalle Esko. Pian tämän jälkeen Tupille oli avautua loistava tilaisuus kun hän laittoi itselleen tikin pakin ohi ja tämän jälkeen olisi ollut yksin läpi. Jazz-pakki teki kuitenkin pelimiehen liikkeen ja torppasi Tupin maahan. Tuloksena vain vapaapotku ja Jazz-pelaaja selvisi varoituksella. 70 minuutin kohdalla ottelu sai ratkaisunsa, kun Jazzin laitalinkki murtautui rangaistusalueelle ja antoi matalan keskityksen maalin eteen, jossa päivystänyt Arttu Pihlainen onnistui tuurilla ohjaamaan pallon rysään. Viimeisen 20 minuutin aikana Jukka pääsi vielä kerran yrittämään maalintekoa, mutta vastustajan maalivahti liimasi etunurkkaan suuntautuneen kudin.

Peli päättyi Äänekoskella siis 3-1 isännille. JPS-leiristä kunniamaininnan ansaitsevat maalilla edukseen esiintynyt Jolo, toppariparina varmasti pelanneet Timo ja Joonas sekä keskikentän pohjalla kauden ensimmäisen pelinsä tutulla gattusomaisella rottatyylillä raatanut Anton, joka kaiken lisäksi kuin ihmeen kaupalla selvisi ilman varoitusta.

JPS: Nissinen – Lamberg, Heino, Eirola, Kankkunen – Raatikainen, Partio (65 min. Häyrynen), Stutzle, Noronen – Uusi-Hakala, Hanhela