JPS - SC KuFu 3-6 (2-5)

Niin surullista, mutta totta. JPS kohtasi kesäisessä torstai-illassa sarjakakkosen SC KuFu:n kuopiosta. Ennen ottelua KuFun joukkueenjohto kritisoi Vehkalammen pukukoppitilannetta, mutta se ei näkynyt kuitenkaan peliotteissa. JPS aloitti pelin hyvin ja loi koko ajan vaarallisia tilanteita SC KuFu:n maalille. Sampo Pehkonen tekikin ottelun avausmaalin ja kaikki näytti hyvältä. Hyvä ote jatkui ja pelaajavalmentaja Nissinen ei ollut uskoa silmiään: JPS vei sarjakakkosta ihan 6-0. Mutta hetkessä tilanne olikin jo 1-5. JPS romahti täysin kesken 1. puoliajan ja KuFu mätti 5 maalia 1. puoliajan jälkimmäisellä puoliskolla, eli 20 minuutissa. Lähes kaikki maalit tuli 5. rajan sisältä joko ripareista tai loistavan keskityksen päätteeksi. KuFu näytti mistä puusta heidät on oikein veistetty: tarkasti harjoitellut erikoistilanteet ja laadukkaat keskitykset ja "homma toimii kuin sata jänistä, ja sehän toimii". JPS pääsi kaventaamaan aivan puoliajan lopussa Mikko Huhtiniemen toimesta.

Tauolla Nissinen valoi uskoa pelaajiinsa ja rohkaisi heitä pelaamaan omaa peliä. Toinen puoliaika päättyikin 1-1 ja JPS loi tasaiseen tahtiin hyviä paikkoja Kufun maalille. Vaikka peli päättyi 3-6, olisi se voinut hieman paremmalla tuurilla päättyä 6-6. Ja se vasta El Classico olisi ollut.  JPS:n toisen puoliajan maalista vastasi Huhtiniemen maanuoliaiskeskityksen päätteksi hyvin kentällä kirmannut Veli-Matti Lappi. JPS:n parasta antia oli kärjessä hyvin yhteen pelannut kaksikko Huhtiniemi - Hanhela, vaikka Huhtiniemen tilille kirjattiin maalin lisäksi 4 tuhrittua maalipaikkaa. Paremmalla koko joukkueen viimeistelyprosentilla peli olisi ollut hieman toisenlainen. Seuraavaksi JPS matkustaa "kuoleman peliin" Joensuuhun, missä se kohtaa hyvin läpi kauden pelanneen JIPPO/2:sen. Peli pelataan viikon päästä sunnuntaina Joensuun legendaarisella keskuskentällä.

JPS: Viinikainen, Linjala (Heinonen) - Häyrynen - Lamberg - Kankkunen (Haapanen), Partio (Koistinen) - Pehkonen - Jokinen (Nissinen) - Lahtinen (Lappi), Hanhela (Uusi-Hakala) - Huhtiniemi