JPS - FC Keitelejazz 0-3 (0-2)

Säynätsalossa kello löi 19.00, kun 3. divisioonan Keski-Suomen paikallisottelu JPS- Fc KeiteleJazz pyörähti käyntiin. Katsomoon oli hieman sateisesta kelistä huolimatta eksynyt kymmenkunta katsojaa, joten parit makkarat ja kahvit saatiin myytyä eikä tarvinnut sentään tyhjälle katsomolle pelata. Edellisellä kerralla joukkueet kohtasivat Äänekoskella harjoitusturnauksessa lähes naurettavissa olosuhteissa, jolloin KeiteleJazz oli parempi luvuin 3-0. Tällä kertaa olosuhteet olivat sateesta huolimatta paljon paremmat, mutta luvut olivat samat, kuten myös oikeastaan koko pelin kuva. Jazz jatkoi samasta mihin viimeksi jäi, eli pitkää palloa tuli oikeastaan koko pelin ajan. Tämähän ei tunnetusti mitään kaunista futista ole, mutta sillähän ei väliä ole, jos se on niinkin tehokasta kuin Jazzilla. Tulosta tulee ja sen huomaa sarjataulukkoa katsomalla, piikkipaikalla keikkuu juuri kyseessä oleva joukkue. Pelin alku oli vähän kuin molemminpuolista tunnustelua, ei mitään hirveää rynnistystä. Kuitenkaan peli ei kerennyt kauaa vanheta kun (Jazzin pelaaja) pääsi kuin varkain puikkelehtimaan JPS:n puolustuksen keskelle ja tuikkasi kunnon vanhan ajan kärkkärikierteellä pallon takanurkkaan. JPS:n tolppien välissä ollut Marko Viinikainen oli hyvin mukana vedossa, mutta laukauksessa oli niin paljon kierrettä ettei mitään ollut tehtävissä. Ensimmäinen puolisko oli hienokseltaan Jazzin hallintaa ja painostusta, Jipsin muutamia ihan hyviä hyökkäyksiä lukuun ottamatta. Hyökkäyksistä puuttui kuitenkin se ”viimeinen silaus”, joka saattaa ne pallot kehikoiden sisään. Oli se ratkaiseva syöttö tai vaikkapa onnistunut laukaus, niin tällä kaudella Jipsi on juuri sen ”viimeisen silauksen” kanssa joutunut hieman painimaan. Vierailta se onnistui tänään ja Jazzin painostus palkittiinkin seuraavan kerran ensimmäisen puoliskon loppupuolella, kun heidän puolustuksesta lähti ”yllättäen” pitkä pallo. (Jazzin pelaaja) oli nopea ja valppaana, karkasi Jipsin puolustukselta ja ehti palloon juuri ennen maalivahti Viinikaista rankkarialueen rajalla. Pieni ja hallittu nosto yli vastaan tulleen veskarin ja peli oli vierailijoille 0-2.

Toinen puolisko jatkui samaan malliin, Jazz vei ja JPS vikisi. Muutamia satunnaisia hyökkäyksiä ja kulmia saatiin aikaan, mutta maaliin asti palloa ei saatu. Lähimpänä oli varmaankin kärkimies Ville Kujanpää, joka pienellä tuurilla olisi hyvinkin saattanut kaventaa pelin. Keiteleen pojat viimeistelivät vielä voittonsa pelin lopussa, kun (Jazzin pelaaja) juoksi ohi jo hieman väsyneen puolustuslinjan. Tarkka sijoitus ja lukemat taululla 0-3. Mutta ei auta mutinat, paremmalle hävittiin ja eteenpäin on jatkettava. Ensi viikolla edessä on Zulimanit Kuopiossa ja ennen kaikkea iso ryhdistäytyminen, jotta virheet saadaan karsittua pois. Ei muuta kuin kova tsemppi päälle ja pisteet kotiin!

JPS-kokoonpano: Viinikainen, Lamberg, Häyrynen, Heino, Haapanen, Vanhala, Heinonen, Lahtinen, Huhtiniemi, Ylönen, Kujanpää. Vaihdossa: Karjalainen, Hanhela, Tranberg, Salakka, Kankkunen, Raatikainen.

 Raportti: Sami Karjalainen


Näytä lisää uutisia